Pozdrawiam wszystkich Mam na imię Dagmara mam 6 letniego synka Aleksandra i staramy się o rodzeństwo dla niego.Przeszłam setki badań ale się nie poddaję i myslę że może w tym roku mi się uda. pozdrawiam
Witam! Jestem Aga. Mam 31 lat i prawie wszystko, czego w życiu chcieć można. Chyba wiecie, dlaczego "prawie". O dziecko staramy się od roku, choć tak naprawdę od początku naszego małżeństwa specjalnie się nie zabezpieczaliśmy. Sytuacja niepokoi mnie na tyle, że znalazłam się z Wami. W przyszłym tygodniu wybieram się do specjalistów. Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam wszystkich!
Mam 27 lat i trzyletniego szkraba...bardzo chcielibyśmy dla niego rodzeństwo, ale musimy poczekać ok 6 miesięcy nim zaczniemy starania. Nie mniej jednak będziemy trzymać kciuki za wszystkich :) Pozdrowienia.
Witam Wszystkich! Jestem tu nowa od paru dni. Mam 29 lat i staram się o bobasa od 3 m-c - na razie bez skutku. Mam nadzieję, że z Wami będzie mi raźniej bo kto mnie nie zrozumie lepiej jak Wy...
Witajcie na 28 dni Kadus na 100% znajdziesz zrozumienie :) Hipka to jest bardzo proste hihi szczyt śluzu to ostatni dzień, w którym wystąpił śluz, o cechach świadczących o płodności. Tzw. ostatni dzień śluzu płodnego.
Witam wszystkich, ja tez dzis dopiero zarejestrowalam. Od 1 lutego prowadze pomiary temperatury, jest to moj pierwszy cykl bez tabletek, wlasnie odstawilam :) Narazie nie staramy sie o dziecko ale chce lepiej poznac swoj organizm
Witam..jestem nowa..dzis sie zarejestrowalam..na razie ne staram sie jeszcze o dzidziusia ale wlasnie jestem z moim chlopakiem na etapie rozmow odstawic tabletki czy tez ne??Mam dopiero 23 i czasami sobie mysle ze to wlasciwa pora a czasami mnie to przeraza..ale ne wiem czy na taka decyzje jest wlasciwy moment..:)
po pierwsze jesszcze studiuje wiec sie boje ze ne pogodze tych dwoch rzeczy..chociaz to akurat jest to odlozenia w czasie..a po drugie to ne wiem czy nadejdzie taka chwila ze bede w 100%pewna wiec wlasnie ne wiem na co czekam..a nikt za mnie tej decyzji ne podejmie;]
Z czym chcesz pogodzić studia? Z obserwacjami? W czym problem? Wiele osób studiuje i prowadzi obserwacje za pomocą 28dni, inne pracuje, jeszcze inne pracują i opiekują się dziećmi i nie przeszkadza im to w obserwacjach. Wiele osób odkłada poczęcie, nawet o parę lat bez pudła. Czemu właściwie wpadłaś na pomysł zostawienia tabletek?
Postanowienie o odstawieniu tabletek bylo wspolne z moim chlopakiem..ne chodzilo nam o dopelnienie zwiazku czy cos z tyhc rzeczy..poprostu pewnego dnia stwierdzilismy ze czemu ne!!kochamy sie, rozmawialismy na ten tema niejednokrotnie i chyba bysmy sie sprawdzili w tej roli... Mysle ze studia ne przeszkadzalyby mi w prowadzeniu obserwacji tylko chyba najbardziej przeraza mnie fakt ze moglabym zajsc w ciaze bardzo szybko i ne wiem jakbym sobie z tym poradzila..
Morelka, skoro to Wasza wspólna decyzja, to przecież masz wsparcie!! Dasz sobie radę. Zobacz, ile osób tu walczy z cyklami po tabletkach i skutecznie odkłada poczęcie. Są tu eksperci, którzy Ci pomogą, jeśli będziesz miała wątpliwości; możesz ściągnąć sobie e-booka o podstawach rozpoznawania płodności i zacząć się uczyć. Im wcześniej zaczniesz obserwacje, tym lepiej i tym więcej dowiesz się o sobie. Zresztą to wciąga...
Hejka wszystkim, ja tak samo jestem tu nowa od parenastu dni. Mam 22 lata i jestem mężatką od pół roku, a z moim T poznaliśmy się dokładnie 7 lat temu 14 lutego. O dzidzię jeszcze się nie staramy, ale myślę, że już niedługo się zdecydujemy. Mam zamiar udostępnić swój ostatni wykres. Metodę objawowo-termiczną prowadzę już regularnie od września 2004, ale dopiero teraz dołączyłam do 28dni, tak że mam już niejakie doświadczenie. Bardzo proszę o komentarz mojego wykresiku i jeśli ktoś ma jakieś pytanka to chętnie odpowiem. Buziaczki
Lily-no nie tak do konca masz racje :) Moja kolezanka odstawila tabletki, a miesiac pozniej zaszla w ciaze. Teraz jest w drugim miesiacu ciazy. Ja prowadze obserwacje, mierze tempke i uzywam prezerwatyw
Cześć dziewczyny :) Jestem świeżo upieczoną mężatką (od 6 miesięcy :) ) i też od takiego czasu staramy się o maleństwo. I nam nie wychodzi. :( Ale jestem dobrej myśli, a raczej mam nadzieję, że przecież musik się w końcu udać :))) POzdrawiam serdecznie :)
Witam wszystkie użytkowniczki forum, dopiero się tutaj zapisałam, mam 28 lat i od niedawna zaczynamy myśleć o dzidzi :) Biorę Luteinę i Bromka na obniżenie prl. Mam nadzieję że te obserwacje temperatur trochę mi pomogą w dotarciu do celu ;)
Witam witam wszystkie nowe duszyczki i te starajace sie tak jak JA i te odkladajace.Trzymam kciuk za efekty i zycze powodzenia. A swoja droga to pytajcie o co chcecie - tutaj jest tyle doswiadczonych babolkow - ze z pewnoscia ktos pomoze.JA TEZ
We wrzesniu 2006 wyszlam za maz i od tego czasu staramy sie o dzidziusia, na razie bez skutku:( Mam nadzieje, ze w koncu sie uda. Jestem po badaniach hormonalnych, teraz ma sie jeszcze przebadac moj maz...
Witam Was:) jestem tu nowa, zaczęłam właśnie drugi cykl. Jestem "odkładajaca". zapraszam na mój wykres i prosze o pomoc w uczeniu sie. Usmiechy cieplutkie. I fajnie, że jest taka strona, a trafiłam tu zupełnie przypadkiem...:)
czesc jestem tu nowa mam nadzieje ze mnie przymiecie do swojego grona! a teraz cos o sobie :nazywam sie Dorota mam 23 lata,i od 2 cykili staramy sie z mezem o dzidze Dodam ze mezatka jestem od 5 miesiecy Jest to nasze pierwsze staranko z npr .................... mam nadzieje ze udane hihi pozdrawiam was wszystkie!!!
Aha nowe babolki - zapraszamy na nasz czat http://www.polchat.pl/chat/?room=28dnipl codziennie plotkujemy sobie - najczesciej okolo 14 godz. - Wpadnijcie pogadac
Witam wszystkich. Mam na imię Ewa - 26 lat i od 3 lat staramy się z mężem o dziecko, ale bez efektów . Mam nadzieję, że znajdę tutaj wiele dobrych rad.
czesc evka - tutaj jest fajowo - wiec zaczynaj wykresik, a zerkniemy i pomozemy, poza tym - na plotki wpadnij na czat http://www.polchat.pl/chat/?room=28dnipl - tam na zywo pogadasz - najwiecej nas tam jest okolo 14 - pozdrawiam i glowa do gory!!!!!!!!!!Z pewnoscia bedziesz mamusia!!
Aha i jak utworzysz wykresi to daj nam dostep do niego!!!Inaczej nie pomozemy
witam serdecznie wszystkie kobietki fajnie tu u was, chyba zostane na dluzej. od dwuch latek staramy sie o dzidzie i nic , moze z dobrymi radami sie cos wykluje hihihi pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich...
Hej, mam na imię Ola, dziś odkryłam tą stronę i jestem pod wrażeniem. Robiłam sobie dawno temu badania cyklu. Wróciłam do tego w poprzednim cyklu bo zaczęłam się starać o dzidziusia. Dziś dodałam swój cykl pt "starania o Antosia lub Małgosię". Proszę o komentarze, mało pamiętam i mam nadzieję, że rady się przydadzą :)))
Hej sniezko - pozdrawiam i witam u nas!!!!!!!!!! Wpadaj rowniez na nasz czat http://www.polchat.pl/chat/?room=28dnipl - najlepiej okolo 14 - wtedy nas jest najwiecej
Witajcie jestem tu nowa, staram sie o dzidzie 6 cykl, z obserwacji mojej temperatury uwazam ze mam problemy z owulacja, tzn z jej brakiem. lekarz badal mnie nie caly miesiac temu, powiedzial ze faktycznie czasem nie wystepuje u mnie owulacja ale nic mi nie przepical procz cytologii. czy nie powinien zlecic mi badac hormonalnych?
Witajcie. Dopiero dziś tu trafiłam, bo miałam więcej czasu na pobuszowanie i poznanie możliwości 28dni. Witam wszystkie pani, z którymi jeszcze się nie witałam i te, z którymi już się witałam i zaprzyjaźniam. Jestem Dorota. Od 22 lat mężatka. Mam troje dzieci: Aga 20, Daniel 17 i Ula 11. Od początku stosuję NPR.. Od 1995r uczę. Mam nadzieje, że będę mogła służyć pomocą. Już mi jest tu dobrze. Coraz bardziej mi sie tu podoba. Już poleciłam kilku osobom, więc moze znowu ktos przybędzie.
czesc kochane Mam naimie Monika jestem z okolic poznania a na 28dni jestem od 3 miesiecy dzis dopiero przegladam sobie forum no i witam was wszystkie serdecznie zapraszam do komentowania moich wykresikow bedzie mi bardzo milo. Pozdrawiam