Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkate1
    • CommentTimeFeb 6th 2012
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Któraś z rozpakowanych mamuś w ostatnich dniach na innym wątku pytała o puzzle piankowe.
    Ja kupiłam te, tylko inny wzór, i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim puzzle Trefl są bezpieczne dla dzieci, nie zawierają szkodliwych substancji. Jeśli się nie mylę, to Karko kiedyś wrzucała pismo od producenta prezentujące wyniki badań tych puzzli.
    Jeśli ktoś może sobie pozwolić finansowo i ma dużo miejsca w domu na rozłożenie to polecam kupić 2 paczki na raz, bo 90x90 cm to trochę mało. Żałuję, że tak nie zrobiłam.
    --
    •  
      CommentAuthorgracjanna
    • CommentTimeFeb 7th 2012
    jakie klocki podarować 1.5 rocznemu dziecku? od kiedy dziecko bawi się klockami (z rozmysłem nie użyłam słowa "ustawia"), a od kiedy rysuje kredkami???
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeFeb 7th 2012 zmieniony
    Ja bym kupiła lego duplo takie basic, moja dostała na roczek i mimo iż na początku nawet nie potrafiła rozdzielić dwóch klocków to bawi się nimi do tej pory, teraz buduje takie konstrukcje wymyślne, że chyba na budowlankę pójdzie:bigsmile:
    Od kiedy rysuje kredkami?? nie pamiętam, możesz dać już teraz zobaczyć czy załapie bakcyla moja uwielbiała farby, malowała palcami i są takie specjalne kolorowanki wodne, gdzie maluje się tylko wodą.
    --
    •  
      CommentAuthorgracjanna
    • CommentTimeFeb 8th 2012
    wyrzucił wszystkie kredki z pudełka i bawił się tym pudełkiem
    potem zajął się rozrzucaniem kartek, które mu ułożyłam w piękny stosik, obawiając się, że jak się rozpędzi z aktem twórczym to nie zdążę przynieść pliku czystych...
    czyli kredki zostały dla mnie ;)
    dzięki za radę z klockami-wyślę męża-synek się lubi bawić tym, co on :bigsmile:
    • CommentAuthorpeterka
    • CommentTimeMar 7th 2012 zmieniony
    Polecam zabawki edukacyjne uczące oszczędzania energii, recyklingu wody i ogólnie rozwijające logiczne i twórcze myślenie dzieci :) [wymoderowano reklamę]
    • CommentAuthorAdelina
    • CommentTimeApr 6th 2012 zmieniony
    Witajcie. Zabawkowe dylematy są chyba nieodzowną częścią macierzyństwa. Nasz urwis za 3 tygodnie kończy 2 lata. Początkowo wpadłam w szał zakupowy i kupowałam smykowi ogromne ilości zabawek, z czego tak naprawdę sprawdziło się tylko kilka:

- klocki Duplo – mamy ich całe skrzynie, ale od wielu miesięcy smyk buduje prawie codziennie. Ulubiona tematyka ‘farma’, ‘straż pożarna’ i ‘myjnia samochodowa;
    - edukacyjny stolik Fisher Price – dostał na pierwszą gwiazdkę i od półtora roku się z nim nie rozstaje;
    - zestaw narzędzi, a szczególności wiertarka i młotek;
    - farby do malowania rączkami;
    - ciastolina z foremkami i pierdołami do wyciskania’
    - kredki do malowania twarzy;
    - tablica z Ikea do malowania kredą
    - a od kilku dni wielkanocne kolorowanki – ponieważ nasz syn uwielbia jajka w każdej postaci jest zachwycony gdy takie jajo może zmasakrować kredkami.

P.S. Dziewczyny znalazłam fantastyczny sposób na odsmoczkowanie dziecka. Przysięgam, że zajęło nam to pół dnia. Wiem, że to nie ten watek, ale jeśli jesteście zainteresowane to piszcie.
    •  
      CommentAuthorgracjanna
    • CommentTimeApr 24th 2012
    U nas sprawdzają się samochodziki Wader-produkcja prawdopodobnie w Chinach, a firma polska z Dąbrowy Górniczej. Pojazdy są rewelacyjnie proste-nie ma się tam co odłamać! Niedawno były w ofercie w Lidlu.
    Mój półtoraroczny synek dostał kilka miesięcy temu zestaw małego pick-upa z przyczepą i wyścigówką - jest na topie od początku!
    Planujemy dokupić średniej wielkości spychacz i może mały traktor albo wywrotkę :)
    •  
      CommentAuthorzyziaczkowo
    • CommentTimeApr 24th 2012 zmieniony
    moje za to uwielbiaja wozki sklepowe do zabawy, z nimi to mozna szalec do woli :D my mamy z kauflandu akurat, kupilismy ich kuzynowi na 2 latka to tez szaleje z nim :P oczywiscie na metce narysowana dziewczynka ktora wozi w wozku lalke, ale co tam :P ich kuzyn uwielbia kuchnie dla dziewczynek-zreszta nasze tez, parzy herbatki itd :O
    aha i w koncu na topie sa telefony z fisherprice te sluchawki biale co ucza liczyc literek i piosenek, wczesniej w ogole ich nie lubily bo za cicho graja, teraz umieja przystawic do ucha i ciagle sie nimi bawia, szczeniak to tak sobie, stoliczek lubia ale glownie szalec z nim przesuwac go i nim jezdzic po calym pokoju to jest najlepsze :P aha i w koncu kaczuszki tomy kwaczace tez sa na topie
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.