Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJul 27th 2007
      Zgłoś moderatorowi permalink
    Spieszę z odpowiedziami, po kolei ;)

Ewuńcia, problemy techniczne zgłoś Damazemu w wątku "pytania do Damazego" albo na maila damazy@28dni.pl

Karolkabatorka, najlepiej oszczędzać żołnierzyki i od momentu pojawienia się śluzu, o którym piszesz, kochać się co dwa dni.

Kaj@, testy owu działają na takiej zasadzie, że wykrywają stężenie hormonu LH (szczegóły w Wiki), jeśli przekroczy ono próg określony przez producenta testu. U niektórych dziewczyn pik LH jest niższy niż ta wartość i testy w ogóle nie wychodzą, a one i tak jajeczkują i zachodzą w ciążę. U mnie test zaskoczył :)

Trzymam za Was kciuki!
    --
  1.   Zgłoś moderatorowi permalink
    fiufiu:wink: Tak wogole to fajny masz nick:tongue: dziekuje za odpowiedz, kurcze nie wiedzialam ze zolnierzyki trzeba oszczedzac, bo ostatnio jak widze mojego kochania to az nie moge sie powstrzymac :wink: Z czego on jest bardzo zadowolony. Zobaczymy jak bedzie z ym sluzem w tym miesiacu bo tez roznie z nim bywa dlatego myslalam zeby kochac sie co drugi dzien i ze moze zaskoczy:smile: Termometr mam do jednego miejsca po przecinku takze mam narazie ze jak narazie moze taki ujdzie bo tutaj na serio nie moge znalazc innego. fajnie za tutaj jestescie i ze pomagacie sobie nawzajem bo nie wszedzie tak jest. :grouphug:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Hej Karolka, Fiufiu to z Harry'ego Pottera (proszek fiufiu), zresztą napisałam o tym w wątku "skąd nasze nicki?". Co do termometru to na bank w Kanadzie dostaniesz odpowiednik Microlife, nie wierzę, żeby nie mieli żadnych z 2 miejscami. Ten który masz teraz jest niedokładny i możesz przegapić skok tempki, a tym samym owulację.

PS Dziękuję za dodanie mnie do Przyjaciółek.
    --
  2.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Alez nie ma za co, cala przyjemnosc po mojej stronie, mam nadzieje ze mi pomozesz:wink:
    • CommentAuthorkotek23
    hej dziewczyny! ja sie staram dokladnie od 14 lutego wiec calkiem niedlugo ale dla mnie to jakby wiecznosc :sad:
    •  
      CommentAuthorgiga25
    jak się człowiek stara i nie wychodzi to się niestety dłuży... ja już mam prawie dwa lata staranek za sobą, a są i takie, które czekają dłużej (czego wam nowym staraczkom nie życzę)

karolka - ja cały czas używam termometru z jednym miejscem po przecinku i w niczym mi to nie przeszkadza; wykresiki mam prawie książkowe, a owu jest zawsze czytelna, także nie ma sie czym przejmować, że taki sprzęcior masz a nie inny

ewuńcia - jeśli przestrzegasz zasad pomiarów, a tempka nadal taka niezdecydowana, to warto się z tym zgłosic do gina, bo może to świadczyć o rozchwianiu hormonków lub problemem z jajnikami; nie chcę straszyć, więc najpierw upewnij się co co prawidłowości pomiarów
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
  3.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Giga 25 Dziekuje za rade wlasnie u nas jakos sa problemy z tymi termometrem i jak sie pytam to mowia ze ten wystarczy i ze nie wiedza gdzie moge dostac inny:neutral: no ale jak mowisz ze jest okej to mam nadzieje ze jest okej :wink: Ide spac bo u nas juz 1:30 w nocy ale dobrze ze jutro wolne to moge duzej pospac z moim kochaniem choc ona jak zawsze na weekendach pracuje, dobrze ze ma na poludnie :wink: Do napisanka pozniej kochane :kissing:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJul 28th 2007
    Giga, nie każdy ma tak dobrze jak Ty, u niektórych skok jest, niestety, "stopniowy". Ale oczywiście lepiej mierzyć takim niż nie mierzyć w ogóle ;) Miłego weekendu!
    --
    • CommentAuthorkaja_
    hej fiufiy\u. dzięki za pomoc z tym testem owu . fajnie że jest takie forum gdzie można się poradzić i wzajemnie sobie pomagać
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Ależ nie ma za co ;).
    --
  4.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Fiufiu, mierzylam sobie dzis tempke i za pierwszym razem wyszlo 36.5 a potem juz po 36.6 nie wiem ktora brac pod uwage i nie wiem kiedy mierzyc ta tempreature. Bo na przyklad dzis sie obudzilam wczesniej i w sumie pomyslam ze pospie sobie dluzej ale pomyslam ze juz sobie zmierze a potem pojde do spania jeszcze na chwilke. Tak naprawde nie wiem kiedy mam ja mierzyc czy zaraz jak tylko otworze oczy czy jak sie tylko na chwilke przebudze to tez mam mierzyc i czy musi byc dokladnie ta sama godzina bo moje zycie jest troszke pomieszane
    :confused:
    • CommentAuthorkachula
    Karolka,mysle ze sie nie pogniewasz jak ja odpowiem,otoz zasada jest jedna-zawsze o tej samej porze,w tym samym miejscu i najmniej po trzech godzinach snu przed wstaniem z lozka.Jesli mierzysz przed lub po stalej godz lub krocej niz 3 godz spalas to zaznaczasz wtedy temke jako zaklocona.
    --
  5.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Kachula dziekuje ci bardzo, bo wiesz ja tutuaj nowa i wszystko wydaje mi sie takie pokrecone :wink: Nie wiem takze gdzie na 28 dni znalezc taka ikonke ktora mowi pozostalosc po stosunku zamiast jakikolwiek opis sluzu, nie umiem znalezc e-booka rowniez z pomoca :sad: Mam nadzieje ze wkrotce sie odnajde :tongue: Dziekuje za pomoc bardzo bardzo :kissing:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Karolka, e-book jest w sekcji POMOC jak wejdziesz na swój wykres (szukaj na górze strony, a potem w treści).

Pozostałość nasienia znajdziesz jako opcję do wyboru w obserwacjach zewnętrznych - uczucia i doznania. Polecam w ogóle przeklikanie wszelkich opcji ;)
    --
  6.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Dziekuje FiuFIU ;) A co z ta tempka ktora mam zaliczyc ta pierwsz czy ta druga bo pozniej mierzylam z 3 razy i za kazdym razem wychodzilo juz 36.6 a nie jak za pierwszym razem 36.5
    :confused:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Proponuję przenieść dyskusję pod Twój wykres, ok? Do zobaczenia tam!
    --
  7.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Ok juz tam jestem Fiufiu :wink:
  8.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Wiecie co kochane, wlasnie skonczylam czytac ten e- book na 28dni i powiem wam ze zaczelam sie jeszcze bardziej denerwowac bo zobaczylam ze stres moze spowodowac brak owulacji i ja sie zaczelam martwic bo ja ostatnio jak tylko czytam na tym forum to mnie takie uczucie dziwne lapie tak dolem brzucha :wink: Za kazdym razem jak zaczne czytac o jakis rzeczach i zastanwiam sie czy to jest pewien rodzaj stresu i czy takie cos ma wplyw na zajscie w ciaze czy wy rowniez tak macie i to normalne. Nie zalamie sie jakos strasznie jak w tym cyklu nie zajde w ciaze bo to dopiero pierwszy ale jak mam sie tak dziwnie denerwowac to bede za kazdym razem obwiniac moje takie myslenie o tym wszystkim i lekkie stresowanie. Czy wam tez towarzyszylo takie uczucie, a wiadommo ze kazdej z nas w tym temacie zalezy na dzidzi i chyba jak najpredzej :wink:
    • CommentAuthorBeata23_
    cześć karolina, ja mam tak samo, nerwus jestem i tyle, a jak sobie nawkręcam to masakra..no ale bez przesady bo pomyślicie że psychopatka ze mnie mni, to nie tak, poprosty trochę mnie życie ostatnio brutalnie traktuje i tak powoli w nic nie dowierzam, ale to penie przelotny kryzys, a moja gin ciągle mówi że nerwy to zarodek wszyskiego..tak wię nie damy się:bigsmile:
  9.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Wiesz to fajnie ze nie jestem sama, nie wiem takie dziwne uczucie strachu mnie oblatuje i wiesz nie umiem tego powstrzymac mam nadzieje ze jakos to opanuje i ze przestane sie tak bezwiednie denrwowac. A zaluwazylam ze im wiecej wiem tym wiecej sobie wkrecam :wink:
    • CommentAuthorBeata23_
    niestety tak to już jest, ja biorę duphaston od 16dc do 25 dc, 27 bądż 28 dc dostaje @ i jak się naczytałam o tym, że może nie tak biorę bo owulacje za póżno, za wześnie i takie tam, to powiem szczerze, że lepiej mi było jak poprostu tego nie czytałam, jakoś lżej na sercu
    • CommentAuthorBeata23_
    wiem, że to nie ta dyskusja..dziewczyny mam problem z linkiem aktywacyjnym, logowałam się prawie miesiąc temu, chciałabym dokonać opłaty za forum, ale nijak nie mogę wejść założyć wykresu i tak dalej, będę musiała zalogować się jeszcze raz i zmienić nicka, bo chyba nici z tego:(
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    Odezwij się do Damazego - wejdż w menu Pomoc.
    -- Kulturowe aspekty antykoncepcji konferencja na Dolnym Śląsku
    • CommentAuthorBeata23_
    dzięki z pomocą też już próbowałam, ale wogóle coś nie tak było z moim kontem zalogowałam sie od nowa jako Beata_23 i idę w pon zapłacić, bo teraz z tym kontem jest wszystko ok, a z poprzednim nie mogłam w nic wejśc, a jak mi się udało, to mnie wywalało..ale dzięki już nie zaśmiecam takimi pierdołami
    •  
      CommentAuthorBeata_
    niestety zmuszona byłam z przyczyn technicznych, zmodyfikować nieco mój nick z beata23 na beata_23, ale to nadal ja :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    ale teraz mogę założyć wykres, w pon idę po termometr, bo tyle się już naczytałam, że najlepiej będzie jak zacznę obserwację, hii,i bardzo proszę o pomoc na początek, z góry dzięki, pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorAnnna
    Tutaj też sie wpiszę jako starająca się...7 miesiąc...wciąż czeam z nadzieją po pierwsze, ze zdarzy się cud po drugie,że lekarze skończą wreszcie badania i w końńć€óśąńe jakieś leki i w ogóle...echh to tyle na początek zmykam...miłej nocy i wspaniałejj niedzieli :-)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJul 29th 2007 zmieniony
    Witaj Annno, będziemy Cię dopingować. 7 miesięcy to jeszcze nie długo. 80% par zachodzi w ciągu 1. roku starań. Jak długie masz cykle? 7 miesięcy to nie musi być przecież 7 szans :wink:

Karolka, Beata, znajoma pielęgniarka zwykła mawiać, że najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest Twoja własna psychika: im bardziej się nakręcasz na dziecko, tym gorzej. Hmm, coś w tym jest :wink:
    --
    • CommentAuthorkotek23
    • CommentTimeJul 29th 2007
    kurcze dziewczyny od paru dni czuje skurcze macicy(takie jak zwykle mam przed okresem i w pierwsze jego 2 dni) ale ten okres jakoś nie przychodzi. jeżeli nie licząc mojego ostatniego trwającego prawie półtora tygodnia krwawienia (niewiadomego pochodzenia) to okres powinnam dostać jakoś ok 15 lipca bo w zeszłym miesiącu ten "prawdziwy"okres miałam 11 czerwca. denerwuje mnie to wszystko no bo w takiej sytuacji to ja nawet nie wiem kiedy mam owulacje - i w sumie czy ja ją w ogóle mam...:cry:
    • CommentAuthorAnnna
    Witam, dziękuję za zauważnie ;-)
    Co do ddługości cykli z tym jest różnie od 27 do 33....wiem, że to nie bardzo długo ale...zważywszy na t, że podejrzewaają u mnie PCO i jak na razie wszystkie badania to potwierdzająa to naprawdę zaczynam się martwić, a dobija mnie fakt, że wkoło wszyscy maja ddzieci albo zachodzą w ciążę i niestety większość, któora tego nie planowała a niejednokrotniee nawet nie chciała echhh no ale jaka to sama powtarzam trza być twardym nie miętkim ;-) więc...czekam (nie)cerpliwie) :D
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Annna, są tu też dziewczyny z PCO, również takie, co zaszły. Gdzieś na forum powinien być o PCOS osobny wątek, poszukaj. Prowadzisz obserwacje?

Kotek23, zasuwaj do lekarza!
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    wiem fiufiu,że psychika dużo robi dlatego ja maniakalnie o tym nie myśle, jak się uda to się uda, bardzo bym chciała, ale wiem że dobijanie się nic nie daje, a już napewno w niczym nie pomaga, tylko pogarsza, czasem dół sam przychodzi, zwłaszcza jak mam już dosyć złego samopoczucia po lekach, ale na szczęście szybko przechodzi, i dalej do przodu :bigsmile:, moja mama jest pielegniarką, więć od dziecka mi powtarza że nerwy w niczym nie pomagają tylko przyczyniają sie do mnóstwa chorób, więć staram, oj staram się pozytywnie myśleć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    cześć Anna, miło cie poznać, u mnie też podejrzewają PCO tylko badania hormonalne nie wskazują na PCo, bo poprostu wszystkich hormonów mam mało, i masz ci babo placek, nie wiadomo co i jak, a miesiączki nieregularne, ostatnio nie miałam, 99 dni ( na pocz ątku tego roku)więc nici miłego, bo brzuch przez jakieś 45 dni to mi rozrywało, a nie mogłam dostać leków na wywołanie bo byłam po operacjach, ale moja ginka już się wystraszyła i miałam wywołaną @ duphastonem po 99 dniach, i od tego czasu staramy się o dzidziusia, ale nie maniakalnie, bardziej przyłożyliśmy się do tego teraz, a teraz jak wreszczie naprawiło się moje konto na 28 dni to od przyszłego cyklu, założe wykres i zobaczymy jak to będzie :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnnna
    Beata_23 dziekuję za powitanie, ja właśnie czekam na wyniki hormonów, strasznie długo to wszystko trwało bo mimo podejrzeń od zeszłego roku o PCO na badanina hormonów dopiero niedwano mnie skierowano tzn się ok 20 lipca byłam w szpitalu no i teraz czekam na wyniki i konsultację...zobaczymy co będzie, bo niestety badania usg nasuwają podejrzenie...wciąż masa pęcherzyków, powiekszoony jajnik...czekam niecierpliwie co wyjdzie na konsultacji...

Fiufiu co do obsewacji dopiero zaczynam, zarejestrowałam się tutaj i mam zamiar się porządnie do tego przylożyć ale to dopiereo moje początki, jak poczytałam wszelkie fora i wiadomości na temat PCO i w ogóle na temat jak to dziewczyny (dużo niestety) ma problemy z zajściem w ciążę to pomyślałam, że warto się tym na powawżnie zająć...zobaczymy mam nadzieję, że się czegoś nauczę i dowiem więcej o swoim ciele organiźmie itd...
    •  
      CommentAuthorBeata_
    Anna, mój obraz na usg też wyświetla mnooooostwo pęcherzy , tylko że wszystkich hormonów mam mało i to jest właśnie śmieszne a każdy lekarz mówi co innego, jeden że to PCO, no ale te hormony, inny że mam pęcherze bo taki mój urok, i nie wiadomo co to tak do końca jest :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    Mam nadzieję, że obie prędziutko zaciążycie i w wyniku ciąży Wam się gospodarka hormonalna ustabilizuje :bigsmile:. Miłego popołudnia!
    --
    • CommentAuthorkotek23
    kurcze jaka beznadziejna niedziela... nic sie normalnie nie chce...cały dzień pada (przynajmniej tu gdzie mieszkam-w Lesznie) i w ogóle tak jakoś smętnie i jesiennie sie zrobiło :sad: kolejny dzień mija a ja nadal nie dostałam okresu... Ostatnio jak tak też czekałam (tzn.tak jakoś 3 miesiące temu) to okres "przyszedł" normalnie "ze zdwojoną siłą" w ten pierwszy dzień to normalnie myślałam że odjade ... Ból jak nigdy :sad: moje Słoneczko było przerażone normalnie, mówił że jeszcze mnie takiej nigdy nie widział, było Mu żal mnie...ale na szczęście nie trwało to długo bo jakieś 2 godz.(ale wtedy była to dla mnie wieczność) Wzięłam 2 ibupromy i jakoś potem przeszło. no i tak aż strach myśleć co będzie teraz...:sad: No,ale pożyjemy zobaczymy. Będę pisać co i jak. Pozdrawiam kobietki. Miłej końcówki weekendu :smile:
  10.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Kotek23 -musisz jednak isc jak najpredzej do lekarza,bo jak czytam to co piszesz to uwazam ze juz nie wazne do kogo u nas w Lesznie pójdziesz-idz prywatnie nie czekaj na wizyte ,zawsze bedziesz wiedziała na czym stoisz.na tym nie ma co oszczedzac.Idz najlepiej w tym tygodniu.A co do pogody to faktycznie fatalna jest u nas ,dzisiaj moje dziecko spokojne ale ja jakas nerwowa,
    --
    • CommentAuthorkaja_
    hej dziewuszki!!!!!!! u nas też leje jak scebra tzn w Zaniemuślu. a poza taym to działąmy zmęzulkiem i będę czekać na efekty ale pewnioe i taknic jak zwykle...

A co do kotek23 to ja też mam takie bule przy @ biore tyle tych tabli że nprmalnie sziok!!!!
  11.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Witam kochane ;)
    U nas po drugiej stronie polkuli ziemskiej nieziemsko prazy i az nie do wytrzymania, i widziecie tak zle i tak niedobrze :tongue: Co do staran to wiem ze wlasnie kazda z nas sie martwi, zalamuje bo tak bardzo chcemy miec wlasnego dzidziusia, ale wiecie co mi pomaga modlitwa. Nie wiem jak wy kochane ale my razem z moim P. codziennie sie modlimy i powiem wam ze jak ostatnio mam taki stres dziwny w sobie i martwie sie ze to moze spowodowac nie pojawienie sie owulacji to modle sie aby tak sie nie stalo. Czasami faktycznie nie da sie nie myslec poprostu i nawet jak na chwilke chce zapomniec to jakos to mi wraca do glowy, denerwowanie sie ze sie nie uda, ze nie trafimy itd :sad:
    ALE TAK NIE MOZEMY SIE ZAMARTWIAC :wink: Glowki do gory, mamy byc dzielne, zrelaksowane :wink: Trzymam za wasz wszyskie kciuki, OBY SIE UDALO :tongue:

A ty KOtku uciekaj do lekarza szybciutko bo powiem ci ze ja tez mam dlugie cykle ale najdluzszy mam okolo 50 ale to sie tez trafia raz na jakis czas a przewanie mam okolo 40 dniowe cykle. Twoje cykle sa niepokojace i prosze idz do lekarza bo zwloka nic tutaj niestety nie pomoze im wczesniej tym lepiej poki jests mlodziutka :kissing:
    •  
      CommentAuthorBeata_
    hej kobitki, dzisiaj chyba tak wszędzie beznadziejnie, w gorzowie też leje, rano byłam w poznaniu i też pada, oj co za ciężki dzień, a jeszcze brzuch mi rozwala po tym duphastonie, że ruszyć się nie mogę, oj ta pogoda:sad:
    --
  12.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Beatko 23 usmiechnij sie, wszystko bedzie super zobaczysz a po deszczu przychodzi kiedys sloneczny piekny dzien :wink:jak cie dodac do przyjaciolek, masz moze wykresiki ??
    •  
      CommentAuthorBeata_
    wykresik kochana, założyłam, ale zaczne wypełniać od następnego cyklu, w pon skocze po porządny termometr, a ty masz wykresik to też dodałabym cię do przyjaciółek
    --
  13.   Zgłoś moderatorowi permalink
    Mam pod takim samym nickiem tez zaczelam 3 dni temu od polowy cyklu bo chce ten pierwszy miesiac wyprobowac za darmo ;)Dodaj mnie jak potrafisz a pozniej ja dodam ciebie. A teraz uciekam do moich rodzicow w odwiedziny :) mozesz napisac cos pod moim wykresikiem z checia potm poczytam :*:wink:
    •  
      CommentAuthorBeata_
    oki jak mi się uda, bo zabardzo nie wiem jak ale dojdę do tego, miłego wypadu,pozdrawiam:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnnna
    :-) hej
    taki mam dziś słaby dzień bo zaliczyłam dwie wizyty u zaciążonych babeczek jedna 6 druga 7 miesiąc i atk mi jakos troszkę zazdrośnie echh,
    co do wykresów i całej reszty to próbuję powoli załapać wszstko o co chodzi dokładnie i się to tego przyłożyć,
    a jeśli zaś chodzi o PCO to u mnie też te cholerne pęcherze ale chyyba z resztą tez ie do końca wszystko gra bo i te nieregulanrne cykle (choć teraz nawet nie jest źle najdłuższa przerwa 33 dni więc norma bywało ok 50), dwa (kolejny objaw PCO) zauważam więcej włosków ciemnych na brodzie i brzuchu, no i wciąz przybieram na wadze mimo, że jem ostrożnie, no tzrymam niezłą dietęnawet bym powiedziała a tu coraz gorzej...ale zniosłabym to wszystko gdyby tylko maleństwo się pojawiło...
    •  
      CommentAuthorBeata_
    ja też tak mam ale nie od początku, zaczęłam się leczyć ok 5,5 lat temu, brałam na regulację cykli harmonet i było ok, miałam brać ok 5 lat i potem starać się o dzidzię, bo tak chciałam tzn chciałam mieć już jasną sytuację na studiach i wogóle, oboje studiowaliśmy, więc też z kasą krucho było itd., po 4,5 lat brania harmonetu musiałam odstawić bo zaczęły mi nogi strasznie puchnąć i zaczęłam żle się czuć, omdlenia i takie tam, i pół roku miałam idealne miesiączki i cholera trzeba było wtedy zrobić dzidziusia, niestety, zachorowałam na raka, operacja i te sprawy, no i potem @ poszła sobie i 99 dni nie dostalam, te 5 lat temu miałam malutko pęcherzy, a teraz siooook pełno i mnóstwo, i przez te 99 dni zaczęłam tyć ok 10 kg, mimo tego,że jadłam tak jak wcześniej,wcale nie dużo jadłam i zdrowo i ćwiczyłam, i co tak bez powodu waga skakała, włoski mi troszkę ściemniały, ale nie aż tak bardzo, tylko ta cholerna waga, to mnie naprawdę załamuje, no i nie wiedzą czy to PCO bo hormony na to nie wskazują, miałam je dwa razy robione,5,5 roku temu i ostatnio i wyszly prawie identyczne,no i tak jak mówisz, zeby ta dzidzia była, wtedy to już wszystki inaczej wygląda, i największe marzenie spełnoone
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    O jejku, Beata_23, ależ Ty masz przejścia za sobą, biedactwo... Współczuję i zaczynam rozumieć, skąd problemy z cyklem.

Co do "regulowania" cyklu za pomocą pigułek to mogłabym na ten temat długo dyskutować. Co za absurd, ech. Też się dałam tak wrobić.

Nic dziwnego, że po 4,5 latach brania pigułek czeka kupa jajeczek. Wierzę, że Twój organizm sobie poradzi i już niebawem będziesz tak jak ja cieszyć się z ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    dzięki fiufiu, no niestety młoda byłam i głupia, hi, ale inny sposób to chcieli mi wyciąć prawy jajnik i dać provere i coś tam jeszcze z estradiolem, więc patrząc z perspektywy czasu to ten harmonet nie był taki zły, bo już pewnie jajniczka bym nie miała :sad:, a tak mam nadal dwa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    oj ja już przez to wszystko tak odporna się zrobiłam, zwłaszcza przez te pobyty w szpitalu i wymęczanie przez lekarzy (a co jeden to lepszy) odporna zrobiłam, że szok, już teraz wychodzę z założenia, że "co nas nie zabije, to nas wzmocni" i tego się trzymam :bigsmile:, no przynajmniej staram się, no bo jak są gorsze dni to czasem mam dosyć, ale na szczeście szybko staję do pionu i dalej do przodu:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.