Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Jutro jadę na zdjęcie szwów i przeraża mnie ta pogoda bo małą muszę zabrać ze sobą
mam nadzieję że szybko to załatwimy ale wiadomo Warszawa = korki

u mnie blizna po cieciu jest jak niteczka. fakt jeszcze czerwona ale cieniutka tak jakbym sie zarysowala paznokciem. mialam szwy rozpuszczalne zalozone. polozne i te ze szpitala i srodowiskowa stwierdzily ze piekna robota bo szycie bylo od srodka wiec na wysokosci wloskow lonowych mam tylko kreseczke. ja akurat mialam szczescie ale innej lasce co ze mna lezala mocno spartaczyli sprawe i nie dosc ze znac szwy to jeszcze ma usmiech od biodra do biodra
plan ......:) jak z jednej córcia jadła u drugiej piersi trzymałam sobie laktator ( elektr) na najlżejszym ssaniu i takim to sposobem miałam mleczko do lodówki .Bardzo ładnie wtedy laktator opróżnia tą drugą pierś :))))
kupie sobie pojemniczki sterylne takie na mocz i jak bede z jednej karmila to niec hz drugiej mi w pojemniczek kapie a nie w pieluche :)
zazdroszcze Wam że macie tyle pokarmu. Ja od chwili gdy przestałam brać tabletki na wrzody to mam go zdecydowanie mniej i jest to bynajmniej dla mnie dziwne.
Na początku jeszcze był pokarm teraz już go nie mam
] a potem miał infekcję wtórną ... Reasumując chłopaki urodziły się w bardzo złym stanie [dostały 5/6 pkt Appgar] z problemami oddechowymi, gdzie głównym powodem tego wszystkiego były niedojrzałe płuca !! A jak sama wiesz to z płucami jest największy problem u wcześniaków ... Ja również odciągałam pokarm co 2-3 godz dzień i noc dzień i noc ... BEZSKUTECZNIE bo pokarmu było strasznie malutko - ale mimo wszystko tyle ile odciągłam dowoziłam do Łodzi !! Chłopcy i tak na początku były karmione dożylnie, potem sądą żołądkową [bardzo nie miły dla mnie widok] a potem musiały nauczyć się SSAĆ - i to był dla nich ogromny wysiłek !! Przy smoku siniały, traciły oddech [bezdech] były wymęczone i podawano im tlen przez maskę
Pytałam neonatologa czy mogę przystawiać dzieci do piersi, oczywiście nie zabronił bo to najlepsze dla dziecka - ale DONOSZONEGO !! Mleko ze smoka inaczej płynie jak mleko z piersi, przy piersi maluch musi jednak POPRACOWAĆ - a moich BĄBELKÓW już chyba nie było na to stać skoro próbowałam je przystawiać bezowocnie ... nie słyszałam połykania i maluchy się denerwowały - nic dziwnego jak nie miałam pokarmu
Znajomi czy rodzina bardzo krytycznie i nawet z pogardą patrzą na mnie, że nie karmię piersią - ale ja już nie mam sił wszystkim tłumaczyć co i jak ... Maluchy teraz są na Bebilonie 1 [wecześniej piły Bebilon Nenatal], wiem ile spijają mleczka i przybierają na wadze no i nie mają KOLKI - a że kupki robią żadziej niż inne dzieci - nieważne robią. Na koniec tego żalenia dodam, że tylko chyba mama wcześniaka mnie zrouzmie
Bardzo żałuję, że nia mam pokarmu i gratuluję tym kobietom co go mają !! Czy jestem GORSZĄ mamą ... Ostatnio nawet usłyszałam, że się nie namęczyłam i nie wiem co to poród bo urodziłam przez CC [ale to inna historia]

- ostatnio 10,6. Wszystkich "anemicznym" ciążarnym polecam biofer - łykałam 3 razy dziennie + tabletka z witaminami dla ciężarnych, jak gin nakazał
Izunia, przede wszystkim nie słuchaj takiego .... (tu chciałam użyć nieparlamentarnego słowa) gadania próżnego, bo oprócz Ciebie to Ci wszyscy "świetni doradcy" nie mają pojęcia przez co przechodzisz i co już przeszłaś. Normalnie szlak mnie trafia jak słyszę takie komentarze, ale dobra nie nakręcam się niepotrzebnie. Oczywiście, że nie jesteś gorszą mamą, bo nie mleko tu świadczy o tym czy jesteś dobrą czy gorszą czy złą matką tylko sposób w jaki zajmujesz się swoimi maluchami. Ja jestem głęboko przekonana, że jesteś idealną Mamą przez duże M
Więc moja Droga, olej wszystkich, którzy .... (tu znowu chciałam użyć nieparlamentarnego słowa) gadają takie głupoty i ciesz się swoimi Chłopaczkami
AniuM Ty też jesteś mamą supermenką
Miłego weekendu Dziewuszki