Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Hussy, moja kosmetyczka robi takie rzęsy ale,ze jestesmy dosc zakolegowane;) to odradziłą mi. Kazde osłabiają naturalne rzęsy, wiec wiadomo- jest efekt, ale później jak chce sie zrezygnowac to juz słabo.... Zasada ta sama co przy hybrydowym manicure- niby nie niszczy, no ale jednak....
    No i kiepsko wyglądają jak zaczynają wypadac, bo to tak trochę jak łysiejące oczy. Moze lepiej zainwestuj w odzywkę? Chociaz najpierw revitalash miała super opinie, a potem juz nie bardzo... No i w dobrej marki tusz.
  2.  permalink
    POkaże Wam panią Wiosnę w wykonaniu mojej córki Hanny :)
    v
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
    • CommentTimeApr 6th 2014
     permalink
    szczypta, ja jeszcze gdzies czytalam ze taki wachlarz sztucznych rzes bardzo obciaza oczy.
    mi sie to w ogole nie podoba. widac ze to sztuczne. sa tusze tak jakby z takimi ciagnacymi sie nitkami, ktore przylepiajac sie do wlasnych rzes pogrubiaja je i wydluzaja.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeApr 6th 2014
     permalink
    Moja siostra przyklejała sobie rzęsy metodą 1:1 czy jakoś tak... Ładnie wyglądały przez tydzień, czy dwa... Potem wyglądała na wiecznie smutną, bo rzęsy lekko opadały, plątały się... Szkoda kasy moim zdaniem.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 7th 2014
     permalink
    Ewa,no właśnie cały pic w tym,że są różne odmiany tych rzęs. Z norek, plastikowe itd. Zależy też ile rzęs sztucznych przykleja się do naszej jednej naturalnej. I faktycznie jak ktoś to spartoli to obciąży rzęsy,co za tym idzie wypadają i są jeszcze słabsze.
    Szczypta,dzięki wielkie. Chyba jednak kupie sobie te kępki doklejane i sama pokombinuje. W sumie też fajnie wyglądają.
    --
    •  
      CommentAuthorsu_seu
     permalink
    szczypta_chilli: Moze lepiej zainwestuj w odzywkę? Chociaz najpierw revitalash miała super opinie, a potem juz nie bardzo...

Ja z doświadczenia odradzam. Rzęsy wprawdzie ładnie urosły (chociaż to kwestia gustu bo one wtedy nie są podobnej długości tylko częśc jest "normalna" a część długa), ale jak tylko przeszłam w tryb od czasu do czasu to zrobiły mi się dziurawe, nie wiem , skruszyły się czy co i wyglądały beznadziejnie nawet wytuszowane. Talika douglasowa je trochę podratowała, ale nie dała aż tak spektakularnego efektu chociaż ja wolę tę opcję.

Treść doklejona: 07.04.14 08:50
    A też mi się zupełnie nie podobają te uzupełniane rzęsy jakoś. Tzn podoba mi się ogólnie jak to wygląda no tylko, że od razu wiadomo, ze naturalne to to nie jest, bo takie rzeczy w przyrodzie nie istnieją ;). To już prędzej bym sobie na imprezę np dokleiła jakieś takie "od czapki" z piórek albo kolorowe bardzo długie.
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeApr 7th 2014 zmieniony
     permalink
    Ja mam x-lash i mimo że nie stosuję mega regularnie, tzn nie codziennie - polecam.
    Nie zauważyłam efektu, o którym pisze suseł.
    Może nie zagęściły się jakoś ekstra, ale są dłuższe (po całości) i ciemniejsze.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorsu_seu
     permalink
    Mónikha: Nie zauważyłam efektu, o którym pisze suseł.

Rozmawiałam o tym z kosmetyczką i podobno jedni mają tak a inni nie - nie wiadomo dlaczego. Dla mnie niefajne jest to, że ta cała formułą zawiera lek na jaskrę i można uszkodzić oko , ale już nie pamiętam szczegółów.
  3.  permalink
    Piszecie o bimatoproście-fakt jest używany w odżywkach do rzęs bo skutkiej ubocznym stosowania samego bimatoprostu na jaskre to zagęszczenie linii rzęs...stąd zaczęto ją używać do takich odzywek by zagęścic i wzmocnić rzęsy
    Co do odzywek to szkoda kasy na Revitalash bo to kupa kasy lepsza i taka sama praktycznie jest odżywka FEG .
    Odrazu nie ma efektów,ale ok 6tyg od regularnego stosowania rzęsy urosły lekko się zagęściły wiwec ok ale fakt nalezy ją juz uzzywac stale gdyż po zaprzestaniu stosowania jakiejkolwiek odżywki rzęsy wracają do stanu pierwotnego.
    Można także gdzieś wyszukac odzywki LATISSE ma większe stężenie bimatoprostu a i efekt szybszy..
    Co to samego bimatoprostu to nie uszkadza galki ocznej jedynie przyciemnia powiekę nad linią rzęs i może,ale nie musi wysuszyć gałke oczną lub trwale zmienić kolor tęczówki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    ja na porost wlosow i rzes uzywam jeszcze olejku ryynowego. mi sie wydaje ze to dziala. ale moze subiektywne wrazenie.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    su_seu: ta cała formułą zawiera lek na jaskrę i można uszkodzić oko

Mówisz zdaje się o revitalash'u.
    Ja mam x-lasha'a, on jest ziołowy w całości, przynajmniej tak czytałam.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorsu_seu
     permalink
    AAa, bo ja się zasugerowałam, tym niezaobserwowaniem takich efektów jak u mnie i już na nazwę nie zawróciłam uwagi. Sorry.
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Z revitalashem jest taki myk, że rosną szybko, piękne, długie rzęsy (czasem nawet są dłuższe niż kępki) jednak po tym jak się skończy potrafią wypaść nawet wszystkie rzęsy, także ja za darmo tego nie chcę.

Sama polecam Rybki z Gal'a i L`Biotica. Może cudów po nich nie ma ale pomagają fajnie zmęczonym, osłabionym rzęsom.
    Kępki odradzam, na chwilę ok, ja nosiłam tydzień, po tygodniu zdjęłam i moje piękne naturalne długie rzęsy były krótsze o połowę.
    1:1 jest chyba najpopularniejszą metodą...niszczy rzęsy niestety.

No a osobiście poluję na to - Magiclash Fiber Lash Extender :) opinii dać nie mogę, bo jeszcze tego nie miałam, pewnie też niestety obciąża rzęsy ale na specjalne okazje fajna rzecz.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  4.  permalink
    hopelight: Magiclash Fiber Lash Extender

Karola obciąża jak każdy inny tusz,a makijaz przecież codziennie zmywasz więc szkody nie robi.Sama uzywam na codzień gdyż sama jestem w trakcie odbudowy rzęs
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    O super, więc wpisuje go sobie na listę zakupów:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.04.14 14:18</span>
    Mila a wydajny jest?
  5.  permalink
    Polecam też Karola Feg ok 40zł cena szału nie ma odrazu ale po2 mies stoswania moge powiedziec ze są dłuższe:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Leneczko rzęsy mi już odrosły po ostatnim moim głupim pomyśle:devil: , dłuższych już nie chcę ale zagęścić oczywiście by się przydało, też pomaga w tym ta feg?
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeApr 14th 2014
     permalink
    z moimi rzęsami problem jest taki, że długie są bardzo, ale proste jakby ktos je naciagnal! Bylam 2 razy na trwałej rzęs, efekt... mizerny, ale po pomalowaniu widac jakąś roznice. Ale dziala na krotko, u mnie po 2 tyg wlasciwie juz byly proste. I szkoda mi ich, wiec szybko nie powtorze zabiegu...
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeApr 14th 2014
     permalink
    Ja planuje zagęścić sobie rzęsy na swój slub tylko ,tylko jaka metoda najlepiej dziewczyny i zeby wyglądały naturalnie ? Chciałam tez wybielic sobie zeby ,co polecicie?
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeApr 15th 2014
     permalink
    Dziekuje Dziewczyny za rady :bigsmile:
    Wyjazd do Warszawy się udal.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeApr 22nd 2014
     permalink
    Ja też nie polecam przedłużania rzęs metodą 1:1... kiedyś nosiłam przez 4 miesiące (nie pamiętam firmy, ale górna półka - niestety cenowo też :/) Zakładanie trwało 3 godziny, fakt babka była bardzo dokładna. Wygladało fajnie, aczkolwiek mało naturalnie. Ale...
    po pierwsze dostąłam uczulenia na primer - który jest stosowany podczas "zabiegu", a po drugie jak już zdjęłam to "cudo" to moje rzęsy wyglądaly TRAGICZNIE! i pani kosmetyczka próbowała mi wmówić, ż erzęsom nic sie nie stąło, tylko ja mam takie wrażenie, bo porównuję je z tymi długimi, ktore przed chwilą miałam - ale nie - doskonale wiem jakie mam swoje rzęsy i naprawdę były koszmarnie krótkie, wystrzępione i jakby wylniałe :angry: Dlatego nie polecam.
    Ale tą revitalash mnie nieco zmartwiłyscie, poniewaz przymierzałam się do neij od dawna, a ostatnio widziałam spektakularne efekty u znajomej (juz od 2 m-cy nie stosuje) i własnie tydzień temu ja zakupiłam :/
    --
  6.  permalink
    hopelight: pomaga w tym ta feg

Lekko moje się zagęściły,ale szału nie ma za to sa dłuzsze...
    Moja koleżanka jest po 3 mies kuracji odżywką BODETKO LASH i wiecie co??Rewelacja!!!cena ok 180zł o ponad 100zł mniej niż Revitalash.
    hopelight: Mila a wydajny jest?

Co do wydajności to zalezy ile warstw nakładasz jesli tylko po to by wydłuzyc to spoko...a jak chesz już zagęścic i wydłużyć znika raz dwa ale za to jest to lepsze niż przedlużanie metodą 1:1
    -- ,
  7.  permalink
    Wyczekany, upragniony, cudowny dzień w tym tygodniu:crazy:
    Jakie macie plany na długi weekend, dziewczyny?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeApr 30th 2014
     permalink
    Rolki, rower, rolki, rower :DD O ile pogoda nie pokrzyżuje nam planów :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja to bym najchętniej nad morze na rybkę wyskoczyła, ale podejrzewam, że będą dzikie tłumy...

Elfika, to taki interesujący nawet ten weekend :D Jakby nie patrzeć to wysiłek fizyczny ;)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja przebije jestem w pracy :D całe 4 dni mam dyżur telefoniczny i do tego w piątek w pracy 10h ;) także ten ;)
    Chociaż o tyle że bo Wawie będzie się jeździło miodzio :)
    --
  8.  permalink
    Nam sie troche pokrzyzowały plany, bo mój maz ma noge w gipsie wiec jestesmy uziemieni.
    Ale zrobimy sobie pysznego grilla ;)

Treść doklejona: 30.04.14 14:54
    Czerwinko- o mamo!! współczuję. No chociaz w sumie nie ma tego złego- później wszyscy do pracy, a Ty- laba :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    czerwinka: że bo Wawie będzie się jeździło miodzio :)

Nie zazdroszczę dyżurowania, ale z tym masz rację, dlatego my się nie ruszamy nigdzie w długie weekendy, bo Warszawa pustoszeje :DDD

Szczypta, uuu, współczuję :(((
    --
  9.  permalink
    nie leżacy, ale nie wolno mu stawać na tej nodze wiec ma 2 kule. Jakby nie patrzył, ograniczony jest. My mielismy imprezeowac, a to juz w ogóle odpada
    Gratuluje nowego auta :)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeApr 30th 2014 zmieniony
     permalink
    Elfika zazdroszczę.... Mikołajki ! Kocham tawernę w Marinie !!!! Mają prze prze pyszne ryby w occie :)
    No ja ja będę mieć wolne Boże Ciało :)też 4 dni i do tego pogoda pewniejsza :)
    --
  10.  permalink
    pić pewnie tak, ale my lubimy tańczyć :P
    Poza tym bierze zastrzyki w brzuch, lekarz mu powiedział,zeby umiarkowanie pił alko
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Jej jaki wstyd .... no ale to cała ja :) Jestem dyslektykiem i niestety błędy widzę często po czasie :) Mimo że wszędzie mam po instalowane programy sprawdzające pisownie.
    Za to po rosyjsku i angielsku piszę bezbłędnie ;) soryy za off top :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A czemu zastrzyki w brzuch? Teżec?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ale w piatek kolega z którym mam dyżur w pracy ma kupic grila ;) więc nie będziemy siedzieć o suchym pysku :) zrobimy sobie w ogrodzie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    The_Fragile: A czemu zastrzyki w brzuch? Teżec?

Podejrzewam, że p/zakrzepowe ;)
    Teraz, przy niemal każdym unieruchomieniu, zapisują zastrzyki p/zakrzepowe ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  11.  permalink
    tak, dokładnie- przeciwzakrzepowe :)

Treść doklejona: 30.04.14 15:29
    czerwinko- dyzur w ogrodzie? o jaaaa :) super :) tez bym tak mogła pracowac :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaaa, poza tym tężec to chyba nie w brzuch...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    nooo mamy piękny budynek z pieknym ogrodem: ) Więc telefon przenośny w kieszeń i jakos przetrwamy :):devil:
    --
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    w brzuch to wscieklizna, hehe, kiedys;-P
    -- ;
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ano właśnie, coś mi się pozajączkowało :D
    --
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    Ja też w pracy czyli jutro dzień, w piątek noc, a w sobotę już kierunek Gniewino i jezioro Żarnowieckie.
    --
  12.  permalink
    Ewasmerf: w brzuch to wscieklizna

to samo mu mówię :P
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    buhaha, szczypta, jestes, jak milo, co tam porabiacie dziasiaj?
    masz tak z mezem, ze teraz go : pooodaj bo nie dam rady?? hihi
    -- ;
  13.  permalink
    ja wróciłam z Hanią z przejazdzki rowerowej. Kurde- nogi mam koszmarne- jak ofiara przemocy domowej, całe w siniakach :devil:
    Syn poszedł oglądac z kolegami jakis mecz i ma wrócić w nocy
    a męzu lezy obok mnie i się psychicznie przygotouje do zrobienia zastrzyku :tooth:
    Oczywiscie trzeba mu podac itp, ale juz zeby zaciskam no wczoraj chciał byc bardzo samodzielny i ze schodów spadł :devil: Wiec juz lepiej niech na dupsku siedzi zeby mu ten gips jak najszybciej zdjęli

Treść doklejona: 30.04.14 21:41
    a co u Ciebie?
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    a nudy, kazdy przed swoim "kompem". maly oglada na kompie bajki, eks przed tv, a ja na balkonie przed wsoim kompem, buahaha
    -- ;
  14.  permalink
    ale jakos Cię na grubym wątku nie widzę :devil:
    •  
      CommentAuthorEwasmerf
     permalink
    bom gruba, hehe, dieta sie poszla j...c
    -- ;
  15.  permalink
    no weeeeeeeeeeeź
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMay 1st 2014
     permalink
    A co się stało?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeMay 1st 2014
     permalink
    O masz... Współczuję, mam nadzieję, że nic poza tym się nie zdarzy... Ale dobrze, że się mu nic nie stało i tej babce też.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.