Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Normalnie dzisiaj łzy mam w oczach jak patrze dzisiaj na górników i ich strajk. Wszystko to kopalnie znajdujące się w pobliżu a mocno za nich trzymam bo Ja pochodzę z górniczej rodziny gdzie prawie wszyscy pracują czy pracowali na kopalniach.
Hydro ty czepiaj się prezesów i tych co siedzą dupami na stołkach ale nie czepiają się fizycznych bo w większym i przeważającej stopniu to oni strajkują. ..
Wyjechał twój ojciec, brat, wujek etc kiedyś z kopalni po tym jak np obsunela się ściana czy cos innego się wydarzyło?
Mo jego ojca dwa razy pamiętam jak wyjechał z dołu po tym jak obsuna się ściana. Raz miał całe plecy mocno pokaleczone a inny razem dwie otwarte rany złapane klamerkami do prania aby nie jechać na szycie do szpitala. Ile razy po tym jak dzwonili do Nas, że był wypadek w kopalni obserwowalismy szyb czy górnicy jada na powierzchnię czy nie.... Tata opowiadał wiele razy o tym co widział na dole, łącznie z wypadkami śmiertelnym. ...
eeee, to chyba robią salowe, co?
Moja mama jest pielęgniarką środowiskową i też ciągle w biegu. Nie dość, że przychodnia to jeszcze środowisko.
No wlasnie nie zawsze...
A w ktorej przychodzni pracuje Twoja mama ? Moja kilkanascie lat wczesniej pracowala w tej na pilsudskiego, kolo Piotra i Pawla.
Moze sie nasze mamy znaja ? :)))))
A tak z ciekawości zapytam, moze ktoś wie - czy strażacy nie mają takich przywilejów jak górnicy? Dla mnie to jest ten sam rodzaj pracy, takie samo niebezpieczeństwo.
bo protesty, bo tłumy w warszawie, bo kobiety spazmujące pod sejmem i rozdzierające szaty, po potem punkty wyborcze. każdy rząd ulega szantażowi a problem znany od lat.
mangaa, nigdy w życiu pracownik zwolniony z prywatnego biznesu nie wyciągnie z budżety państwa tyle kasy co pracownik zwolniony z "państwowego" biznesu. Nie da się porównać sześciomiesięcznego zasiłku dla bezrobotnych i pomocy z MOPR do kasy z karty górnika.
a juz to ostatnie szczucie i nastawianie rodzicow przeciwko nauczyciielom to w ogole jest jakies chore; kiedys nauczyciel mial jakis autorytet jeszcze a teraz z roku na rok jest co raz gorzej