Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Od 15.12 maja być testowane wszystkie osoby, które są w domu z chorym - dodatnim.
Mojej przyjaciółki mama walczy o życie w COVIDowym. Nie zaszczepiła się. Moja przyjaciółka szczepiona i przeszła w miarę, rzeczywiście jak mocne przeziębienie. Ale mama…saturacja 80, po 7 dniach od objawów 10% zajętych płuc a w 10 dobie załamanie i 70%…
Tak zapytam z czystej ciekawości - zaszczepicie dzieci, skoro jest już możliwość?
To jest teraz codzienność na oddziale mojej siostry... w weekend odeszło 11 pacjentów, nieszczepienionych. Niektórzy do samego końca nie wierzą w covid.
Jednakże znam osoby, które maja zaburzenia neurologiczne, psychiczne
„Jeśli mimo szczepienia mam skutki uboczne po COVID, umiarkowane na szczęście, to co byłoby bez szczepienia w moim przypadku?”
Ja nie pojmuję ogólnie strachu przed szczepionką gdy dziennie umiera po 500-600 osób. Nie wiem jak można liczyć na to, że się uda uniknąć covid. Już się nie uda. Każdy z nas miał lub będzie miał z nim kontakt.
Niestety sporo ludzi zaszczepionych straciło zdrowy rozsądek. Poczuli się już tak bezpieczni, że zupełnie przestali na siebie uważać. Sami weszli w paszcze lwa.