Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeMar 21st 2009 zmieniony
     permalink
    patrycja fajnie , że udało ci się odzyskać hasło; rozumiem, że incognito juz nieaktualne? ;)
    ciacho koniecznie wstaw fotę :)
  1.  permalink
    JEMMA dokladnie:))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 21st 2009
     permalink
    u mnie tez ostatnimi czasy net to glowna rozrywka... przynajmniej jakis kontakt ze swiatem mam... chociaz nie moge narzekac w tym tygodiu w ciagu dnia wypalily 3 towarzyskie kawki tyle ze w domu...
    brakuje mi czasu takiego tylko dla siebie. zebym nic nie musiala, nie spieszyla sie i nikt nic ode mnie nie chcial, tez tak macie?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja mam ostatnio jakies takie poczycie niesprawiedliwości, że ciągle coś MUSZĘ zrobić, cały czas w pośpiechu, że padam po szkole na pysk i nikt mnie nie chce pożałować :cry: Żalę się , ale mam PMS - wybaczcie ;)
    A , że jak się żalić to na całego, więc znowu mama nieświadowie sprawia mi przykrość, była w DTR i nawet nie pomyślała, żeby zawitać u wnuka...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kurcze poogladalam sobie torebki i buty na allegro i chcialabym miec troche kasy na zbyciu... a swoja droga to latem szykuja sie niezle wydatki, nie dosc ze zmiana garderoby to jescze jakies buty torebki etc do szkoly. chyba juz kase powinnam zaczac odkladac na poczet zmiany image'u :wink:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No wiesz, ta zmiana garderoby to chyba akurat pozytywny aspekt :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma :grouphug: tez mam identyczne spostrzezenia odnosnie swiata i jego "wymagan" :( przykro mi z powodu mamy, rozmawialas z nia o tym?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma mam full za malych ciuchow spakowanych w pawlaczach wiec wydatku duzego by nie bylo ale niektore rzeczy sa juz mocno "out of fashion" albo totalnie nie nadaja sie do szkoly... i moze to dziwne ale te przyszle zakupy troche mnie przerazaja. zebym widziala ile mi sie uda schudnac do wrzesnia to juz bym zakupy w ciucholandach porobila :P
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    jasne , że rozmawiałam, i moja babcia nawet już z nią ten temat poruszała nie raz ... szkoda gadać, nie rozumiem jej po prostu ...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szkoda, mam nadzieje ze jednak dostanie jakiegos "przeblysku" i sie kobita zreflektuje
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    przeróbki odpadają?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no niestety kicha bedzie. wiesz jak sie mialo w biuscie 118 a wroci czlowiek do 102 moze nawet to nie ma szans :P
    poza tym nie iwem jak u was ale u nas krawcowe straaasznie zdzieraja. kuzynka za poprawienie (w pasie biodrach i skrocenie nogawek) fajnych portek ktore dostala od cioci z hameryki zaplacila... 40zl
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    skrócenie nogawek w spodniach - 20zł
    suwak w kurtce krótki 25 długi do 50 :/

Masakra :/

mi powoli sie też marzą jakieś nowe cusie ale może poczekam aż przytyję... wagowo jestem na swoim poziomie ale spodnie sprzed ciaży lecą mi z dupy :/Masakra normalnie
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    W sumie to nawet nie wiem jak u nas wyglądaja ceny u krawcowych, ale wierzę, że tanio nie jest. Ze strach ciuchów to tez rozumiem, że sie nie cieszysz - bo jak tu zachwycić nową sylwetką w starych jeans-ach. Mam jednak pomysł: odkładaj potajemnie to co oszczędzasz na jedzeniu, pewnie co nieco się w skarbonce uzbiera ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma przy tej diecie nie idzie zaoszczedzic na jedzeniu... ryby i wolowina sa po cholerze drogie a nabial tez nie najtanszy a kuraka i indora tez ciagle zrec niemoge bo jeszcze skrzydel dostane :P

a tak w ogole to polecam chipsy wolowe, mniaaaaaaam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w sumie to ja czesto miewam kaca moralnego ze tyle kasy na zarlo dla mnie idzie i kupuje juz to co tansze zeby chcoiaz na glupich jogurtach czy twarogu zaoszczedzic. uwielbiam ten z piatnicy 0% ale ze drogi to zadowalam sie tym malo smacznym biedronkowskim...
  2.  permalink
    Dobry wieczór :)

Aniu- na ponczochy czekałam może ze 3 dni

jemma- a może mamie ciezko się pogodzić z tym,że juz jest babcią?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bry bry farciaro :P
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    AniaM: polecam chipsy wolowe, mniaaaaaaam

nieee :crazy: Ania, to musi być okropne :tooth:
    .
    Aga mam inną hipotezę: moja mama jest tak skoncentrowana na mojej siostrze, że przestała już zauważać innych wokół siebie. Ale to trudny i bardzo osobisty temat.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma czemu?? wegetarianka jestes???
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    W sumie to nie przepadam za mięsem, mogłabym zostać wegetarianką bez żalu.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no tak, już 25 postów do nadrobienia.. :D
    --
  3.  permalink
    Jemma- a jak spotkanie? Jesteś zadowolona?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no a w mojej diecie duzo miecha sie je. na szczescie lubie miecho :)
    brakuje mi jedynie serow smierdziuchow tych z dziurami lub plesniowych
  4.  permalink
    AniaM zazdraszczam 3 towarzyskich kawek...nawet u siebie...ja to nie mam z kim takowej wypic (pomijajac to ze w ogole kawy nie pijam)...jestem tutaj ponad 3 lata i w sumie zadnych znajomych...:( i tez barkuje mi czasu tylko dla siebie...tym bardziej jak wieczorem widze chlopakow (polowka i przyjaciela ktory z nami mieszka) piwkujacych se przed tv...to nie raz chce mi sie ryczec...z drugiej strony wole chyba to niz wstawanie do pracy skoro swit...:) a kiedy mialam chwile naprzyklad na poczytanie ksiazki w wannie to juz nie pamietam...

co do zakupow to u nas niedlugo zaczynaja sie moje ukochane car booty....juz sie doczekac nie moge....:)
    --
  5.  permalink
    haha przypomnialo mi sie jak jako malolata przez 3 lata miecha nie jadlam...malo tego na zajeciach z technologii zywienia...(chodzilam do technikum hotelarskiego) plakalam nad patelnia z kielbasa...ehhh kiedy to bylo...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Pati no ja mam to szczescie ze dziewczyny po szkole lub przed szkola (tez naucycielki) badz sasiadka na kawe wpadna w ciagu dnia ale mi sie marzy wyjscie z domu, takie zebym nie musiala miec oczu do okola glowy i pilnowac czy Krzys cos na diabla nie robi i takie tam.... no a na ksiazke moze nie w wannie ale w lozku to czas znajduje kosztem snu ale grunt ze jeszcze mi sie chce
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Jestem Aga. Myślałam, że będzie mi oferował kredyty banków, od których ma najwyższą prowizję ale od razu zaproponował 3 banki, na która ja tez najbardziej sie nastawiałam : Nordea, Deutsche Bank i ewe. mbank. Poza tym siedział ze mną ta godzinę i kombinował jak dla nas będzie najlepiej: czy wziąć kredyt teraz , czy później, czy rozpocząć budowę bez kredytu itd.. (a tego akurat się nie spodziewałam). Ale najbardziej rozbawił mnie, jak pytał co będzie z nami jak sprzedamy mieszkanie, mówię "przeprowadzimy sie do teścioweJj a on "nie radził bym" , no nie wytrzymałam i oboje parskęliśmy smiechem.
    Z konkretów:
    dochód 5000 netto na kredyt 250 000
    7000 na kredyt 350 000
    i jeśli dochód z działalności to min. 12 miesięcy w spółce, wynagrodzenie z um.o prace z ostatnich 6 m-cy
    .
    Chociaż w sumie to dobze się nie zaczeło bo jakos na początku zaoferował mi jakąś lokatę euro (?) na 12 % , i tylko takie małe "ale" : pod warunkiem, ze kurs euro w ciągu roku spadnie poniżej 4 zł, jak nie to odsetki 0 ...
  6.  permalink
    AniaM to naprawde masz WIELKIE szczescie...:) ja to jestem szczesliwa jak z funfela przez skypa uda nam sie cosik wypic...niekoniecznie kawe hehe:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma doooobre z tesciowa... widac ze facet ma poczucie humoru :)
    a ten dochod to rozumiem calego gospodarstwa tak?? kurcze my bysmy z 250tys musieli brac jakbysmy sie budowac chcieli czyli juz widze ze szans brak
  7.  permalink
    fajnie,ze dobrze zaczyna się współpraca:)Mi moja "doradczyni "( zakumplowałyśmy się tak trochę ) mówiła,że wcale nie wciskają ofert tych banków, gdzie mają najwyżasze prowizje- bo zalezy im na zadowoleniu klienta. Wiadomo- jak zadowolony , to poleci swoim znajomym - i z tego kasa jest lepsza:)

Aniu- dlaczego 250 tys, skoro masz działkę, mieszkanie do sprzedania i u was tanio się domy buduje?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    całego gospodarstwa,
    ale wiesz , myslę, że za jakis czas ta wymagalna zdolnośc kredytowa będzie mniejsza
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga ale trzeba gdzies mieszkac no i nie wiem czy z nasza dzialka w ogole cos wypali bo jest mala i problem z budowa juz sprawdzalismy ze bedzie. jesli bysmy robili manewr ze odkupimy dom sasiadow (ktory nam sie nie bardzo podoba ale dzialka spora) to niestety bysmy tyle potrzbeowali dodatkowo. moi rodzice chca przejsc na nasze mieszkanie a my bysmy sprzedawali ich na 4pietrze, szczytowe i do kapitalnego remontu bo oni na to kasy nie maja wiec cale g*** dostaniemy
  8.  permalink
    Wiecie... daleko mi do romantyczki, ale... jakaś melancholia mnie dziś ogarnęła...

Wybaczcie - ale musze się z Wami podzielić
    krótka historia
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Aga ty i Bajm? Nie, cos mi tu zgrzyta ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    lubie ten kawalek...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja nie lubię Bajm, ale tez mam swoja smętną, ukochaną piosenkę: "Koziorożec" Bartosiewcz, zawsze mnie wzrusza.
    Koziorożec

Powoli lekko pochylam się
    Powoli lekko pochylam się
    Wystarczy jeden jedyny krok
    Wystarczy by przerwać najcieńszą nić

Może jesteś gdzieś obok
    I przyglądasz się jak
    Przestaję być sobą
    Ciekawe czy znów dobrze bawisz się

Jeden ruch spadam a moje myśli
    Rozbiją się o kamień
    To jest jak opium wciąga i czuję się
    Coraz słabiej

I jeśli jesteś gdzieś obok
    I przyglądasz się jak
    Przestaję być sobą
    Ty czekasz jak sęp czy skoczę...
    Nigdy! Nigdy! Nigdy!

Niech rani mnie mocniej
    Niech rani mnie aż do krwi
    Każdy dotyk czuły aż po ból
    Teraz ranić może jeszcze ostrzej
    Rań mnie mocniej!
    Niech rani mocno gdy stoję wciąż
    O jeden krok
    Za blisko bym mogła się uwolnić

I jeśli jesteś gdzieś obok...

Niech rani mnie mocniej...

autor słów utworu: Edyta Bartosiewicz

kompozytor: Edyta Bartosiewicz
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja lubie Kozidrakowa. a w ogole to ostatnio mnie na jakies takie poscielowy wzielo... a co sobie bede zalowala :wink:
  9.  permalink
    Yyy- jemma- mnie ostatnio tez wzrusza Piasek...Chociaz też zgrzyta, wiem...
    Piasek
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    uwielbiam Bartosiewicz,szkoda ze nie nagrywa juz...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm Kozidrakową lubię tą piosenke kiedyś słyszałam ale bez wiekszego entuzjazmu... jednak słowa są "fajne"

Jemma Bartosiewicz lubie :) Hej ma kilka fajnych piosenek... i te stare zespoły co były na topie w roku około 1994-96... jakoś one najbardziej mnie pociagaja :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a tego to nigdy nie slyszalam...
  10.  permalink
    Bartosiewicz kiedys była jedna z moich ulubionych wokalistek- zresztą tak jak i Nosowska. Ich teksty odzieraja mnie z intymności, więc słucham tylko w samotności- rozumiecie ;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :) Chyba rozumiem... lubię przy nich sie wypłakać... ehhh

Swoja drogą niewiele teraz jest polskich wykonawców którzy mają takie teksty i przekaz przez piosenkę
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w ogole mi ta obecna moda muzyczna sie jakos nie bardzo podoba...
    wole lata 80-90 i stare dobre kawalki
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    dla mnie Nosowska to mistrzyni testów
    .
    a to zgadnijcie czyje:
    Okłamałeś mnie! zemszczę się dobrze o tym wiesz
    Zdradziłeś mnie! teraz ja będę ranić Cię
    Poczujesz gorzki smak
    Poczujesz ten sam ból
    Zdradziłeś mnie, mnie, mnie

:rolling:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :P chyba nasze pokolenie tak ma :) bo wiele osób w okolicy 30 mówi te same zdania o muzyce Aniu co Ty.
    Uwielbiam muzykę lat 60 (Czerwone Gitary, Umer, Geppert, Bajm z początków twórczosci i inne) a potem włąśnie tak jak napisałąm rok 94-96
    --
  11.  permalink
    jemma- ja nie znam tego kawałka.....

Lubię starocie, ale Czerwonych Gitar nie jestem w stanie słuchać
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas na wszystkich imprezach stare kawalki leca... no i oczywiscie madonna za ktora akurat ja przepadam i ubolewam ze na koncert isc nie moge :devil:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    taki piękny poemat to mogła przecież tylko doda napisać :D
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.