Giga, piszę tu, bo nie mam już ważnego konta. Spróbuj z tą nowenną: http://www.gidle.dominikanie.pl/nowenna.html Mi pomogła. Odmawiałam od 21tc. Wiem, że pomogła też dwum znajomym, co bardzo długo nie mogły zajśc w ciążę. Jest jeszcze do niej specjalne wino do picia lub smarowania ust.
Musisz wierzyc, ze sie uda.ta jedna znajoma przez 15 lat nie umiala zajsc w ciaze. teraz ma 50 lat i 9-cio letnia coreczke. Mowi, ze wlasnie dzieki gidlowi sie udalo. Ja caly czas trzymam kciuki za Ciebie
ja biorę luteine już kilka cykli na podniesienie ilości progesteronu. Niestety mój organizm przyzwyczaił się szybko do suplementacji i poziom progesteronu znowu spadał - w tym szczęśliwym cyklu gin podjoł decyzje o zaaplikowaniu mi serii zastrzyków z Pregnylu - i poskutkowało mam nadzieje że na całe 9 miesięcy
przylaczaom sie do dyskusji o duphastonie, gdzy lekarz przypisal mi go glownie na wyregulowanie cykli i na plamienia przed i po @ mam go brac standardowo od 16-25dc.dzis pierwsza dawka, sama jestem ciekawa czy wykres jakos sie zmieni czy nie? bradzo bym chciala pozbyc sie tych uciazliwych plamien...
ja to sie sol zastanawiam, czy on ci z owu nie namiesza... bo jest część lasek, u których nic się złego nie dzieje, a część (jak ja) ma potem cykl rozregulowany; ale bądźmy dobrej myśli :)))
Hej!! Ja duphaston blogoslawie!! Staralasmy sie z mezem o dziecko bezskutecznie. Kiedy poszlam do gina, okazalo sie, ze mam zaburzona II faze cyklu. Endometrium mialam jak w I fazie, zupelnie nie przygotowane na przyjecie zarodka. Lekarz przepisal mi duphaston. Zaczelam brac po owu (owu mialam w piatek, a wzielam I raz w niedziele). Bralam przez 10 dni, jedenastego zrobilam test i wyszedl cien cienia drugiej kreski :) Kontynuowalam zazywanie duphastonu przez I trymestr i teraz mam dorodna miesieczna core :) POWODZENIA!!
czesc dziewczyny mam pytanie obecnie jest moj 12 d.c ,sluz juz wystapil 10 d.c dodam ze bylo go duzo i rozciagliwego ale nie bylo jeszcze owulki testy nadal negatywne i tempka nie spada ,czy wlasnie duphaston mogl mi rozlegulowac cykl ??? bralam go w porpzednim cyklu.
nie jest regułą, że tempka spada przed owu; u mnie chyba tylko raz spadła, a tak, to po prostu wybijała się od razu w górę; poza tym 12dc to wcześnie i na owu jeszcze czas jest; no i ten rozciągliwy śluz... skoro już się skończył, to może już po owu (testy niestety nie zawsze się sprawdzają), a tempka skoczy lada moment
wiesz giga ja od 3 miesiecy biore bromergon i od tego czasu skraca mi cykle tak przynajmnie zauwazylam i owulka wystepowala ok 12d.c , a tempke mam na poziomie niskim 36.5. troche ten sluz mnie zmylil.
nie dajmy sie zwariowac ,u mnie to jest najgorsze ze w rodzinie az 3 ciezarowki sa ,zycze im oczywiscie duzo zdrowia ale powoli mam wszystkiego dosyc aha i jeszcze kumpela rodzi w grudniu -oszalejeeeeeeeee
andzia28 no to widze ze nasze wyprawy do Pl zaowocowaly Duphkiem:) a powiedz od ktorego dc.gin kazal ci go brac? bo ze 10 dni to wiem mi przepisal od 16 do 25dc. jest to moj pierwszy cykl z duphkiem i jak narazie to plamien srodcyklicznych nie ma, teraz czekam czy przed @ sie pojawia i czy po niej bede wciaz miala? giga masz racje z tym dzialaniem jednym reguluje a innym rozregulowywuje...wypowiem sie jak bede po 2 cyklach;) a jeszcze mam pytanie: ile dni po odstawieniu duphastonu pojawia sie @?
Witam. Ja tez dołańczam do grona... to mój trzeci cykl z duphastonem. Dopiero od trzeciego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturke... bo nie byłam pewna kiedy u mnie dochodzi do owulacji. Wychodzi na to że dopiero ok.20dc, Wczoraj zrobiłam test owulacyjny wyszedł chyba pozytywnie i do tego te bule podbrzusza.... Od kiedy biore dupastom @ u mnie przychodzi bardzo bolesna... nie wiem czy to dobrze? Chyba to zasługa duphastomu. Mam nadzieje że ten cykl okaże sie owocny... czego życze wszystkim starajacym ;)
dodam jeszcze że z moimi cyklami to różnie było ... raz 21, raz 25, 28 a nawet kiedyś 42dni. a przy duphastomie jak na razie 25 dni. Jestem chyba jakimś wybrykiem natury ;)
mikea jak masz cykle 25 dniowe a owulka wypada ci 20 d.c to twoja faza lutealna jest bardzo krutka.Dodam ze ja biore duphaston drugi cykl i wydluzyl moja f.l. do 13dni a wczesniej bylo ok.9-10
mikea - no to z długością lutealnej jest naprawdę klops :( jeśli trwa ona tylko 5 dni, to nie ma mowy, żeby cykl był owocny; a przez ile dni masz brać duphaston? i od jakiego dnia?
Dziewczyny, mnie Duphaston pomógł! Miałam problemy z owulacją, troszkę podwyższoną prolaktynę spoczynkową, dramatycznie niski poziom progesteronu i podejrzenie PCO. Przez 6 miesiecy bralam 1/2 Bromergonu na noc, 2x1 Duphastonu w 16-25 dc (przez ostatnie 2 miesiące 3x1, ponieważ miałam małe plamienia tuż przed okresem), a przez ostatnie 2 miesiace dołączyłam do menu 2x1 tabletki Metforminy. Na początku moje cykle były bardzo płaskie-bezowulacyjne albo przedstawiające góry-doliny... Od jakiegoś czasu jednak wszystko zaczło się normalizować - cykle dwufazowe, 14-dniowa faza lutealna. Po 10 miesiącach starań, w 9 cyklu udało nam się zajść w ciążę. 2x1 tabletce duphastonu mam brać do końca 15tc. Chciałabym tutaj zaznaczyć, że nie do końca sprawdziła sie w moim przypadku teoria niektórych forumowiczek, że Duphaston trzeba brać po skoku temperatury, bo inaczej hamuje owulację - ja brałam zawsze w wyznaczonych przez lekarza dniach - w cyklu udanym było to 1 dzień przed skokiem. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i trzymam za Was kciuki. Pamiętajcie - na pewno Wam się uda!
dziewczyny , a mi gin kazał brać luteinę od 10 do 26 dc ... i sama już nie wiem. Dzisiaj mam 15dc i cały czas mnie mdli. Biorę z tego samego powodu co Wy, bo chcemy mieć dzidziusia i dodatkowo mam podejrzenie endometriozy. Staramy się od kilku msc (ok 7 ale nie pamiętam). I co teraz? To mi zablokuje owu? narazie jeżeli chodzi o temperaturę to do 12 dc miałam 36.6, potem 13dc- 36,00 14dc - 36,2 , 15dc- 36,5. Nie znam się na tym... Fajnie się czyta te posty sprzed roku jak już wiem , że tyle z Was zaciążyło :)
EMaiko, zacznij od przeczytania ebooka o podstawach rozpoznawania płodności. Tam dowiesz się wszystkiego, co może powiedzieć Ci temperatura, a czego nie może. Wprowadzasz swoje obserwacje na wykres?
giga25 duphastom mam brać od 14dnia cyklu - paluch nie powiedział jak długo, a w ulotce pisało aż do 25dnia, a 25 dnia już dwa razy dostałam @ ... w tym cyklu jednak wzięłam od 16dnia.
_gigus_dziekuje za odp. _mikea_podpisalam sie pod twoim wykresem, naprawde dziwne to wszystko, najpierw duphaston potem test owu.pozytywny dobrze ze mierzysz tempke moze dzieki calym wykresom dojdziemy kiedy i czy w ogole masz owu.zycze powodzenia! a ja dzis lub jutro zaycnam nowy cykl mam malusie plamienia, zobaczymy czy te dlugie po @ tez beda? milej niedzieli laseczki
Witam, ja tu nowa jestem i też biorę Duphaston. Zastanawiam się tylko po co... Staramy się z mężem o dziecko od kilku miesięcy, cykle mam nieregularne ok. 30 - 38 dni, zdarzają się dłuższe, ale przez ostatnie trzy miesiące mierzyłam sobie tempkę i moja faza lutealna to książkowe 14 dni!!! A mimo to gin przepisała mi Duphaston właśnie na regulację cyklu... To jest mój pierwszy cykl z Duphastonem i pierwszy w życiu z podwójną miesiączką. Okres dostałam 3 listopada, skończył mi się 9tego, 10tego byłam u gina a 13tego listopada zaczęłam znów krwawić i krwawiłam do 18. Po konsulatcji z lekarzem brałam Duphaston od 16 do 25dc, ignorując to drugie krwawienie. Udostępniam mój wykres temperaturowy, może mi ktoś pomoże - czy ja mogłam mieć owulację w tym cyklu i czy ten Duphaston może skrócić pierwszą fazę cyklu, bo głównie o to mi chodzi. Na wykresie założyłam, że cykl będzie 35 dniowy ale w rzeczywistości to nie wiem....
Ja luteinę brałam od 16 do 25 tego dnia cyklu czyli tak samo, jak teraz duphaston mam brać. Wtedy jeszcze się nie staraliśmy i obserwacji też nie prowadziłam. Cykle mi się rzeczywiście skróciły, ale po zaprzestaniu znowu się wydłużyły :((( giga25 wprowadziłam poprzednie wykresy, ten wrześniowo - październikowy wydaje mi się książkowy (ale sie mało znam na tym). W następnym stłukł mi się termometr, (w najważniejszym okresie???), więc jest niekompletny :( Serduszka wkleiłam tam, gdzie na pewno pamiętałam...