Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeSep 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Madziauk, a nie mozesz kupic takiego rozmiaru 0-3 miesiace? One takie wypadaja wlasnie na 62/68. Fajne sa w tesco i asda, mothercare.
    Spidi, polecam Ci spioworek-kombinezon z hm. Wypadaja wieksze, moja mala miala taki w rozmiarze 0-6 m-cy i starczyl na calutka zime. Mozna w dobrej cenie upolowac na allegro. Sa bardzo cieplutkie, ocieplane polarkiem wewnatrz. Cudo!. Gdybym teraz miala kupic to tylko ten z hm wlasnie 2w1.
  1.  permalink
    violet_flower: myślę, że 62 lub ten 62/68 spokojnie wystarczy, w 68 może się dziecko utopić --

To tak właśnie zrobię. Dzieki! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Montenia - dzieki, sprawdze sobie w H&M, bo bylam na stronce, ale online to niczego za bardzo nie maja.
    Znalazlam jeden fajny 0-3m w John Lewis, niebieski, taki mi sie podoba : http://www.johnlewis.com/329341/Product.aspx
    nie wiem jak on w rzeczywistoci wyglada, musze sie przejsc do sklepu :) szukam czegos w jednym kolorze :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeSep 3rd 2012
     permalink
    Mi się podoba bardzo w h&m taki misiowy- niedźwiadkowy :wink:, brązowy kombinezon. Myślę, że akurat na jesień.
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja mam dwa z mothercare. Jeden różowy na newborna, a drugi taki: http://www.mothercare.com/Mothercare-Unisex-Snow-Leopard-Snowsuit/LW9537,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Mothercare%2520Unisex%2520Snow%2520Leopard%2520Snowsuit na 0-3 i wydaje mi się jakiś taki duży ;p
    Muszę porównać z tym na newborna.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - fajny :) taki typowo dla dziewczynki - slodki :) Ja szukam takiego ala kurtka. Ale w jednym kolorku, dla chlopaka :) zaraz zobacze co z Mothercare maja ;) bo tam jeszcze nie szukalam.

O ten jest bardzo fajny :) musze go obczaic na zywo ;)
    http://www.mothercare.com/Mothercare-Quilted-Snowsuit/LW9545,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Mothercare%2520Quilted%2520Snowsuit&q=snowsuit&q=snowsuit
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Fajnyy;) Mężowi się podobały pikowane, ale jednak wybraliśmy tamten, bo jest taki milusi w dotyku :bigsmile: I na żywo te kombinezony wyglądają o wiele lepiej:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - w takim razie musze podjechac do sklepu, mam jeden blisko :) wiec mysle, ze moze w tym tyg podjade :)
    --
  2.  permalink
    judka25: Mi się podoba bardzo w h&m taki misiowy- niedźwiadkowy , brązowy kombinezon. Myślę, że akurat na jesień.

a wiem który - słodki jest....chociaż w białym też fajnie wyglądają:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Porównałam newborna do 0-3 i prawie wcale się nie różnią :shocked: Nogawki mają taką samą długość, jedynie tułów jest z 5cm dłuższy w 0-3.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    montenia: Gdybym teraz miala kupic to tylko ten z hm wlasnie 2w1

ja przy pierwszej córci na dwa tygodnie pożyczyłam taki od koleżanki jak jechałam z małą w góry, miała 3 miesiące..sprawdził się w 100% a był na 56 niby, jedyny minus taki że łapek jej nie szło założyć bo rękawki trochę krótkie były ale kładłam jej rękawiczki:)później mieliśmy dwuczęściowy jak już wspominałam...generalnie temat kombinezonów mi bliski bo ja mam termin na połowę stycznia i zamierzam się na ten z H&M właśnie ale rozmiar 62 żeby na 3-4 miesiące wystarczył:)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeSep 4th 2012 zmieniony
     permalink
    dziewczyny mam już pierwszy mebel. Oto on:

marzyłam oczywiście o takim drewnianym tradycyjnym, ale te jest bardziej praktyczne i przy wyjazdach się przyda
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeSep 4th 2012
     permalink
    Dii, ja mam podobne i z pierwsza corka uzywalismy 3 lata i teraz mlodsza uzywa. W drewnianym nie umiala spac, bo obijala sie o szczeble, a tu te siatki sie ladnie rozciagaja:)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    stąd tez mój wybór :bigsmile:
    może dzisiaj pojedziemy po wózek... Już się doczekać nie mogę:smile:
    --
  3.  permalink
    Dii: dziewczyny mam już pierwszy mebel. Oto on:

Dii, a za ile kupiłaś? BARDZO mi sie podoba i mam wrazenie, że moze u mnie sie jakos zmiesci obok łózka w sypialni...
    -- ___
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Dii jest świetne...ja mam i takie i szczebelkowe...w turystycznym będzie nowy maluch, a starsza w szczebelkowym...ale ja takiego wypasa nie mam...zazdraszczam:)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    za 280 zł. link do niego
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i2579174685.html

:bigsmile::bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.09.12 22:10</span>
    No! W końcu! Kupiliśmy wózek! Dobrze, że pojechaliśmy pół godz. przed zamknięciem sklepu, bo w innym przypadku spędziłabym tam pół dnia.
    Oto on (na żywo jest o wiele ładniejszy - i ten kolor taki morski...):

Cały zestaw, tylko w innym kolorze to taki:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.09.12 22:12</span>
    No i kupiliśmy wiele innych rzeczy, jak materacyk, wanienka, pościel... Już mi lepiej, bo mam praaawie wszystko :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Dii: No! W końcu! Kupiliśmy wózek!

OGROMNE GRATULACJE !!! :bigsmile: Teraz mozesz cieszyc oczy nowymi rzeczami dla Kacperka :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeSep 5th 2012
     permalink
    oj tak... Wózek jest boski... Cieszę się, ze ma zachowaną funkcję tych starodawnych wózków, że są sprężynki i można nim bujać, a nie jest taki sztywny... Super!!! Tylko teraz pokój mam taki zagracony... A że jeszcze mieszkamy u mojej mamy to wszystko muszę pomieścić w 13 m2... Dobrze, że łóżeczko mam turystyczne, bo chociaż jest złożone a jakby było klasyczne to chyba na suficie bym go zaczepiła:wink:

Treść doklejona: 05.09.12 11:58
    A mam jeszcze pytanko. Czy wszystko muszę prać przed pierwszym użyciem? Chodzi mi o kocyczki najbardziej, bo są takie milutki i mogą stracić swój urok... Pościel to oczywiste, a ręczniki pewnie też... Rożek pewnie nie... Nie wiem sama
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    spidermanka: Czy wszystko muszę prać przed pierwszym użyciem?

hej! ja prałam ciuszki, ręczniki i pościel...nie prałam kocyków ani rożka:)
    a wózek super!gratuluję zakupu
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hehe :bigsmile: dzięki
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Dii własnie dlatego, że bałam się iż rożek i kocyk straci na wyglądzie po praniu nie prałam. Małej nic nie było. Aczkolwiek nie wiem jaki masz kocyk, ale jak rożek wypralam po kilku dniach użytkowania to nic nie stracił na wyglądzie tak jak sie bałam o to. Wyprasowałam go tylko bo był troszeczkę wygnieciony i tyle. Posciel, ręczniki prałam.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    ok. To tylko brakuje mi proszku, paru ubranek i biorę się za pranie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja prałam wszystko: ubranka, kocyki, śpiworki, rożek, pościel, ręczniki itd., bo przecież każdy tego dotyka zanim my to kupimy .... dla mnie upranie tego jest tak samo ważne, jak pranie ubranek :wink:
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Samo dotykanie przez ludzi tych ubranek to nie jest problem jakis wielki. Pomyslcie, jaka chemia sa zabezpieczane, farbowane itp. Koniecznie musi byc wszystko wyprane.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny, mam kolejne pytanie.
    Jakiej firmy kosmetyki polecacie dla niemowlaka? I co kupic?
    Siedze teraz w domciu, i wyczytalam na necie, ze kosmetyki Johnson&Johnson uczulana bardzo czesto.
    Mamy chwala kosmetyki Nivea Baby, Bambino. Nie wiem co kupic i jakie dokladnie produkty. Licze na Wasza pomoc :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja tam lubię Bambino i Emolium płyn do kąpieli ;) po tym drugim ma Nadia wspaniałą skórę i niczym jej już nie trza smarować :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeSep 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Penny - tez myslalam nad bambino : krem, oliwke, mydelko i szampon? czy cos jeszcze potrzebuje. Jakie dokladnie produkty powinnam kupic dla synka? No i te Emolium do kapieli to jest taki plyn co sie wlewa do wody? Pytam bo chce zamowic z apteki internetowej w UK, wolalabym wszystko na raz juz kupic. :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja mam tylko mydełko Bambino i chusteczki do pupki. Wcześniej używałam dady, ale mi jakoś pośmierdywały, a Bambino są świetne jak dla mnie. Mydełka używam tylko jak mała kupsztala zrobi i jej tyłek w umywalce myję. Emolium to tak jak napisałaś wlewam do wody i kąpię małą. I tyle z kosmetyków używam. Jeszcze tylko kupię kiedyś jakiś krem ochronny z faktorem na zimę, ale to dopiero jak śniegi będą :wink:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki Penny :) chusteczki takie do pupy kupilam ostatnio na promocji 6 paczek Pampers Sensitive - takze narazie ich bede uzywac.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    a no :) to i z czasem wyjdzie w praniu co tam lubicie najbardziej, bo każdemu co innego odpowiada :) Ja np. emolium jestem zachwycona, mógłby mieć co prawda inny zapach, ale w sumie już się przyzwyczaiłam.
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    madzia ja polecam Nivea Baby (do mycia i smarowania i oliwka), do buzi krem Oilatum (po innych ma strasznie suchą skórę, ale przez pewien czas Bambino się sprawdzał)a chusteczki używamy Pampers sensitive, bo inne nie pasowały małej:(
    większośc moich znajomych na nivea właśnie leci...ale też hipp ma podobno linie kosmetyków i są ok..
    a z emolientów to my na początku używaliśmy Balneum do kąpania (płyn do wanny) i czasami do mycia..polecam tańsze niż Oilatum, wydajniejsze i tak samo dobre:)
    --
  5.  permalink
    madziauk :) sie uparlas na te zakupy w polskiej aptece co ???:tongue::updown:
    z produktow dostepnych w PL a tutaj nie, ja rowniez polecam serie nivea oraz penathen:) chociaz nadal jestem zdania, ze wszystko mozna kupic na miejscu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja kupiłam te kosmetyki i już czekają na mojego maluszka.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Patka - ja chce zrobic zakupy w polskich sklepach kosmetycznych online - tych co sa w UK ;) jakos wole nasze polskie produkty + te angielskie sa drozsze ;)

Elfika - dzieki, niestety nie mam mozliwosci kupna kosmetykow z Rossmana bo nie ma ich w UK, a za przesylke z Polski dodatkowo nie chce placic :) moze przy nastepnym szkrabie - jak juz bedziemy mieszkac w PL ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja kupiłam z baby dream krem na odparzenia coś takiego jak Sudokrem,mleczko do ciała i krem do twarzy noworodka.Wszystko ma datę do 2014r . Myślicie,że mi się nie zepsuje w regale jak postoi do stycznia???
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeSep 6th 2012
     permalink
    nie zepsuje :) ja mam sudocrem jeszcze po Cysi ma juz niemal rok a jest ok :) ostatnio starsze sie odparzyły wakacyjnie i ma przesmarowaniu sudokremem wszystko mineło :)
    -- mama piątki :)
  6.  permalink
    ja narazie wszystkie kosmetyki testuję na sobie. Lubie Nivea baby - np. mydełko, i wszystkie produkty Emolium. Sama używam cały czas oliwki oraz emulsji do mycia ciała z tej firmy a z aptek nazbieralam mnóstwo próbek oliwki do kąpieli natłuszczającej. Chyba tego się bede trzymac bo mam wypróbowane i mam zaufanie.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeSep 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja na sobie wypróbowałam oliwkę babydream właśnie z Rossmana i jestem zadowolona. Czytałam wiele pozytywnych opinii o składzie całej linii dla dzieci (bez silikonów, parabenów itp), a cenowo są bardzo korzystne, dodatkowo wprowadzili jakiś program lojalnościowy na produkty dziecięce, który obniża ceny.
    --
  7.  permalink
    madziauk: wole nasze polskie produkty

spoko rozumie...bedac w ciazy z Minikiem przechodzilam przez to samo...:) chcialam zeby wszystko mial polskie i zeby wszystko bylo takie "po polskiemu"... z biegiem czasu jednak zdalam sobie sprawe z tego ze zazwyczaj to sie nie kalkuluje a w angielskich sklepach mozna znalezc naprawde sporo fajnych rzeczy, nieraz o wiele tanszych od tych naszych krajowych...na dzien dzisiejszy to juz w ogole jestem chyba mama bardziej po angielsku niz po polsku...w paczce od babci poprosilam tylko o recznie robiony kocyk (przez babcie oczywiscie) oraz witaminke d3...no coz chyba nareszcie po 7 latach pogodzilam sie z miejscem swojego pobytu i wroslam w tutejszy styl zycia :)))

Anula tez jestem zdania ze sie nie zepsuje...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Dii mam ten sam mebel:) niestety moj Dominik woli spac z nami albo w wozku jak na razie:(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hmm... No fakt. Z tym to może być różnie... Ale zobaczymy jak się sprawdzi u nas :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja polecam kosmetyki penathen:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    gina1511: Ja polecam kosmetyki penathen

A to jakieś apteczne czy nie koniecznie? Bo jakoś nie kojarzę...
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dii
    te kosmetyki kupisz w kazdej drogerii.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Aha, jakoś nie zwracałam uwagi na nie... Ale sprawdzę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Patka - to jakie mydelko z angielskich polecasz? ja znalazlam Bambino za 0.79 funta, nie wiem czy znajde rownie dobre angielskie za ta sama cene.. Jakiej firmy kosmetyki sa dobre?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    a ja myślałam o kosmetykach z firmy "biały jeleń" sama używam mydła i do higieny intymnej bo inne mnie uczulają a słyszanym że maja też proszek do prania
    --
  8.  permalink
    acia20: a ja myślałam o kosmetykach z firmy "biały jeleń" sama używam mydła i do higieny intymnej bo inne mnie uczulają a słyszanym że maja też proszek do prania
    --

widziałam ten proszek na allegro na aukcjach naszego pana r_p77:wink:

Treść doklejona: 06.09.12 18:09
    dziewczyny zastanawiam się nad kupnem laktatora ręcznego (może od razu w jakimś zestawie z butelkami). Jakiej firmy mogłybyście mi polecić?

Co sądzicie o Tomme Tippie? Bo widzę, chociażby na allegro, dużo takich zestawów, właśnie z ręcznym lakatorem:wink: no chyba, że są inne lepsze?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ja miałam TT właśnie ręczny...i w sumie sobie chwalę:) ytakże ja z czystym sumieniem polecam:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.