Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeSep 6th 2012
     permalink
    violet_flower: Co sądzicie o Tomme Tippie? Bo widzę, chociażby na allegro, dużo takich zestawów, właśnie z ręcznym lakatorem:wink: no chyba, że są inne lepsze?:wink:

też kupiłam TT, no ale jeszcze nie używałam, cały zestaw leży i czeka aż go wyparzę :cool:, cena jest ok, nawet jakby miał się nie przydać to przynajmniej pluć sobie w twarz nie będę a jednak wolę mieć go na wszelki wypadek niż po nocach jeździć po aptekach..
    --
  1.  permalink
    sysiajaw: też kupiłam TT, no ale jeszcze nie używałam, cały zestaw leży i czeka aż go wyparzę , cena jest ok, nawet jakby miał się nie przydać to przynajmniej pluć sobie w twarz nie będę a jednak wolę mieć go na wszelki wypadek niż po nocach jeździć po aptekach..
    --

no właśnie też mi się cena podoba, a na allegro jest w fajnych zestawach z butelkami, wkładkami etc. a własnie tak na początek, żeby awaryjnie mieć to jaką butelkę musze mieć? jakąś antykolkową ? czy taka zwykła jak będzie w zestawie to mi wystarczy? i jakie te smoczki do niej? trochę jestem zielona jeszcze w temacie butelek i sprzętów do karmienia :shamed: chcę karmić piersią, no ale żeby dziecku mógł ktoś moje mleko podać to chyba takie akcesoria też muszę mieć...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja mam zwykły laktator Aventu z pojemniczkami na pokarm plus dwie butelki w razie awarii:wink:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Violet Ja dziś byłam u pana r_p77 na zakupach i też kupiłam laktator TT i zaznajomiłam się z ulotką dolaczoną do zestawu i z tego co tam pisze to do niego pasują butelki tylko TT i z tej serii co laktator "closer to nature":wink:, ale nie wiem czy tak jest do konca.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeSep 6th 2012 zmieniony
     permalink
    My z m. za rada znajomych mam kupilismy butle antykolkowe. Zobaczymy jak sie beda sprawdzac. A cena o wiele wyzsza w porownaniu do normalnych.
    --
  2.  permalink
    bari_87: Violet Ja dziś byłam u pana r_p77 na zakupach i też kupiłam laktator TT i zaznajomiłam się z ulotką dolaczoną do zestawu i z tego co tam pisze to do niego pasują butelki tylko TT i z tej serii co laktator "closer to nature", ale nie wiem czy tak jest do konca.
    bari_87: Violet Ja dziś byłam u pana r_p77 na zakupach i też kupiłam laktator TT i zaznajomiłam się z ulotką dolaczoną do zestawu i z tego co tam pisze to do niego pasują butelki tylko TT i z tej serii co laktator "closer to nature", ale nie wiem czy tak jest do konca.

yhym...a który zestaw kupiłas jesli mogę zapytać? bo z tego co widziałam to on ma na aukcjach jakieś 2 zestawy - tańszy chyba tylko z jedną butelką i drożsyz co ma więcej tych akcesoriów...

a jak zakupy, udane? co kupiłaś jeszcze?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Kupiłam tą wersję podstawową z 1 butelką w razie konieczności dokupie same butelki bo sprawdzałam są do kupienia z tej samej serii.
    A co jeszcze kupiłam hehe uzupełniłam już całą wyprawkę :cool::tooth:
    --
  3.  permalink
    bari_87: A co jeszcze kupiłam hehe uzupełniłam już całą wyprawkę

szybciutko:smile: ja zakupy allegrowe u pana rp mam zamiar zrobić pod koniec września - tak żeby na początku października, miesiąc przed terminem mieć już wszystko. Potem zabiorę się za pranie, prasowanie...i całą resztę:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Wiem, że szybko ale to są rzeczy które się nie zepsują, a musiałam trochę rozłożyć wydatki bo w listopadzie/grudniu czeka nas ogromny wydatek.
    A po drugie spokojna będę, że ze wszystkim zdążę. Zostało mi wyposażyć łóżeczko i torbę do szpitala i będę gotowa :shocked:, ale małego już uprzedziłam, że z tego względu ma sie nie spieszyć :wink:
    --
  4.  permalink
    bari_87: Zostało mi wyposażyć łóżeczko i torbę do szpitala i będę gotowa , ale małego już uprzedziłam, że z tego względu ma sie nie spieszyć

pewnie niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku...ma duuuużo czasu :wink: ja łózeczko już mam upatrzone też na allegro, kupię razem z resztą rzeczy:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ja upiłam zestaw z jedna butelką, takim dużym pojemnikiem i chyba jednym małym na pokarm...a kupiłam TT bo wcześniej zakupiłam dwie butelki z TT closer to nature, jedna anty-kolkowa i jedna zwykłą, tak na wszelki jakby mleka nie było czy coś...
    a co do smoczków do butelek TT to na początek proponuję 1 czyli te 0+ one chyba są...a i zwracajcie uwagę kobietki bo są inne smoczki do anty-kolkowych TT i inne do zwykłych (te do zwykłych muszą mieć odpowietrznik w smoczku, a do anty-kolkowych nie bo jest ta rura co odsysa powietrze)..
    my na początku jak przestałam cyca dawać używaliśmy anty-kolkowej, a od 9 miesiąca gdzieś juz na zwykłych lecimy:)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Madziauk, bardzo fajne mydelka sa dla dzieci w ASda (little angel ). Sa naprawde fajne i kosztuja chyba 29p :wink:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    a ja nie wiem na jakie łóżeczko się zdecydować http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-szuflada-andrzej-4-kolory-tanio-i2594212859.html takie białe czy takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30190211/
    --
  5.  permalink
    acia20 to z allegro bardzo fajne:wink:

mońka cenna uwaga z tymi smoczkami i butelkami - dzięki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Acia - ja też obstawiam to z allegro, podoba mi się w nim to, że ma szufladę z tą zaślepką i nie widać zawartości.
    Miałam w planach właśnie takie, ale udało mi się odkupić okazyjnie od znajomych Laurę Mocca Drewexu.

Teraz mam obawy, bo ta Laura ma opuszczany bok, a nie ma wyjmowanych szczebelków.
    Miała któraś z Was łóżeczko z opuszczanym bokiem? Jak to zdaje egzamin przy starszym maluchu?
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeSep 6th 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk: Patka - to jakie mydelko z angielskich polecasz?

mydelka w kostce nie uzywam wiec nie bardzo wiem co polecic...w bootsie za 4 kostki zaplacisz 1,10 :) mysle, ze jak dziecko jest zdrowe i nie ma problemow skornych to kazde bedzie dobre
    my do mycia uzywamy specyfiku zakupionego w home bargains za 1 funta i tez jest git...o takiego wlasnie
    darmowy hosting obrazków

ale jak juz wczesniej pisalam, kiedys tez mialam faze na polskie kosmetyki...:) do dzis uwielbiam zapach oliwki bambino....
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Patka /Montenia - dzieki, obczaje sobie na necie opinie o tych produktach i zadecyduje co kupic :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeSep 7th 2012
     permalink
    Dziewczyny, poradźcie :wink:
    Odnośnie wkładek laktacyjnych. Jak na razie mam 5 kompletów wkładek wielorazowych. Kupować jednorazowe? Bo miałam zacny zamiar jechać na tych wielo, a teraz zaczynam wątpić i nie wiem, czy do szpitala chociażby nie kupić jednorazowych...
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ja miałam z belli i w sumie się sprawdziły:)
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Olenkaka - do szpitala zabrałam jednorazowe, żeby się nie stresować, czy wystarczą wielorazowe i nie prać i z perspektywy czasu uważam, że była to słuszna decyzja.
    Miałam wkładki lansinoh - były super!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja mam jenorazowe jak wychodzimy z domu i od Doti dostalam muszle laktacyjne. Musze przyznac ze w domu chodze tylko z muszlami laktacyjnymi cieknie zemnie tyle mleka i podczas chodzenia i karmienia ze az mi sie wydaje to niehigieniczne z jednorazowymi tak non stop, patrzac ile tego leci.
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    czerwinka: dostalam muszle laktacyjne

Oooo.. muszle też polecam - są super, bo wszystko wietrzy się i ładniej goi.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    W zestawie Aventu sa dwa rodzeje jedne z dziurkami do wietrzenia i bez dziurek. Rewelacja.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ja zasięgnęłam opinii specjalisty i też zaopatrzyłam się w muszle formujące z Medeli, ale są też z nakładkami nieformującymi.
    Podobno muszle to najbardziej higieniczne rozwiązanie, a te jednorazowe można od czasu do czasu jak nic się z piersiami nie dzieje, bo działają jak kompresy i piersi się nie wietrzą.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Oleńka weź sobie dla psychicznego spokoju do szpitala jednorazowe wkładki, a w domu używaj wielorazowych i już. Chociaż ja niby wzięłam do szpitala jedno a i tak nie używałam, jakoś z tetrą było mi wygodniej, a w domu na początku to się i tak jak chodzi z gołymi cycami, i się je wietrzy. Raz spróbowałam tych jednorazowych i od razu miałam brzydkie sutki, fujjj.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    CO do Laktatorów TT jeszcze ja w zestawie mam jedną zwykła butelkę i dokupiłam na wszelki wypadek dodatkowo jedną małą antykolkową, myślę że na razie wystarczy jak coś dokupię więcej :wink:, jeżeli chodzi o wkłądki laktacyjne to na wyjścia i do szpitala kupiłam bella, a tak w domu mam zamiar pociąć tetrę, podobno rewelacyjne rozwiązanie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeSep 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny ja wczoraj rozmawiałam z aptekarką na temat podkładów poporodowych i ona mi poleciła największy rozmiar grubych podpasek dla osób które nie mogą utrzymać moczu nie pamiętam jakiej to były firmy te podpaski ale zawsze można zapytać o coś takiego w aptece.Ja ich nie kupiłam bo kobieta która stała w kolejce to powiedziała mi,że dostane takie w szpitalu.Wkładki laktacyjne to są te na piersi tak??? Ja kupiłam taki zestaw Premium firma Canpol babies 24 szt +drugie tyle było gratis.Teraz siedzę na allegro i szukam rajstop na zimę.Znalazłam coś takiego http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-lida-maternity-80-den-czarne-r-5-i2549788084.html?source=oo />

A laktator wygrałam na targach dziecięcych Lakta Plus.Nie lubię się chwalić ale jakimś cudem udało mi się tam wygrać dużo super rzeczy prawie całą wyprawkę.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Dzięki Dziewczyny, w takim razie na początek kupię jakieś jednorazowe wkładki jeszcze...
    penny: a w domu na początku to się i tak jak chodzi z gołymi cycami, i się je wietrzy

I u mnie pewnie tak się skończy, bo już teraz tak często biegam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeSep 12th 2012
     permalink
    dziewczyny mam pytanie odnośnie krzesełka do karmienia potrzebuje praktycznych porad:) musimy już taki kopić Milka jakoś tam siedzi i z BLW będzie można zacząć tylko chciała bym żeby miała wygodnie:)
    --
  6.  permalink
    Ja polecam krzeselka plastikowe na kolkach z regulowanym oparciem, co umozliwia kladzenie w nim juz 3miesieczniaka. Do tego regulowana wysokosc, dzieki czemu wygodnie jest karmic maluszka na siedzaco no i starsze mozna podsunac do stolu. Warto tez zwrocic uwage z jakiego materialu jest okrowiec na siedzisko i czy jest zdejmowany do prania. Ja mialam drewniane i nie jest ono zbyt wygodne, nawet dla siedzacego juz niemowlaka no i nie ma pasow. Teraz mam zamiar zaopatrzyc sie wlasnie w takie plastikowe.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeSep 13th 2012
     permalink
    Ja moge polecic krzeselko chicco.U nas super sie sprawdza juz prz drugiej coreczce.
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    misia-ludek: no i nie ma pasow

A pasy przydają się jak dziecię starsze i zaczyna wstawać - jeżeli ich nie ma, nie można malucha spuścić z oka - wystarczy odwrócić się, a ten już stoi i się cieszy ;-))))
    --
  7.  permalink
    agi_s: A pasy przydają się jak dziecię starsze i zaczyna wstawać - jeżeli ich nie ma, nie można malucha spuścić z oka - wystarczy odwrócić się, a ten już stoi i się cieszy ;-))))

Otóż to i dlatego właśnie w takie się zaopatrzę.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dziewczyny, wiem, że gdzieś już o tym było, ale nie mam czasu na prześledzenie 289 stron:P Rozwaliła mi się parasolka do wóżka (taka, co chroni przed słońcem). Macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z all, u którego można kupić parasolkę taką, aby po jednym dniu się nie rozwaliła? :P:D Słońca teraz nie ma, ale wolę zamówić na zaś :bigsmile:

Treść doklejona: 13.09.12 11:14
    Co do wkładek laktacyjnych- mi przez prawie 3 miesiące w ogóle sie nie przydały (choć wiadomo to sprawa indywidualna), a laktatora użyłam może z 2 razy :P
    --
    •  
      CommentAuthorMa_Rita
     permalink
    Mam pytanie: potrzebuję czegoś w czym mały będzie mógł spać / leżeć jak będę u rodziców. Miejsca tam naprawdę maluteńko, myślałam o gondoli od jedo ale nie wiem czy dotargam z dzieciem tak wysoko.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Vsti: . Macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z all, u którego można kupić parasolkę

Niestety ci nie pomogę, bo nie widziałam u sprawdzonych all parasolki... ale myślę, że co do takiego zakupu to nie musisz sprawdzać, tylko znaleźć i kupić, bo niby co mogłoby być nie tak...? Poczytaj opinie np. ... No nie wiem...

chce_byc_mama: Mam pytanie: potrzebuję czegoś w czym mały będzie mógł spać / leżeć jak będę u rodziców.

Hmm... A może niech rodzice się w coś zaopatrzą i trzymają na wypadek twoich odwiedzin :wink:
    Albo ty kup coś w rodzaju takiej gondoli / koszyka co się nie montuje przy wózku tylko takie stacjonarne (kurcze - kiedyś to widziałam na allegro...)

Treść doklejona: 13.09.12 17:23
    A tak w ogóle to chciałam się pochwalić, że wyprawkę do szpitala w końcu mam załatwioną - tylko została poprać, poprasować i do torby - dziś dokupiłam ostatnie potrzebne rzeczy i jestem spokojniejsza :smile: Ale mi ulżyło....
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nie chce kupic bubla, ktory peknie lub nie bedzie sie trzymal i odpadal, jak poprzednia....
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    chce_byc_mama - coś takiego tylko drogie jak na kilka wypadów albo zwyczajne łóżeczko turystyczne

Treść doklejona: 13.09.12 17:28
    Vsti: Nie chce kupic bubla, ktory peknie lub nie bedzie sie trzymal i odpadal, jak poprzednia....

Ach to miałaś już taki przypadek... Hmm... To nie wiem co ci doradzić. Jak sprawdzę jakiegoś all, który przy okazji będzie miała parasolki to dam ci znać.
    Bo chyba na już nie potrzebujesz tej parasolki... Czy to pilna sprawa...?
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Z tymi parasolkami to niestety podobno jest tak, że te tanie z allegro często do niczego się nie nadają... Zastanawiałam się jakiś czas temu, jaką parasolkę kupić- oryginalną do wózka, czy jakąś za 20-40 zł i niestety o tych tanich opinie na różnych forach były niepochlebne... Parasolkę kupiłam, ale jeszcze nie używałam, więc nie pomogę:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMa_Rita
    • CommentTimeSep 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzięki za sugestie :) Łóżeczko turystyczne zupełnie odpada, myślę może nad jakimś leżaczkiem-bujaczkiem tylko nie wiem jakim. Któraś z Was ma może mikrusa?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    moja znajoma miała coś podobnego z wibracjami. Super jej się sprawdziło. Dzieciaczek cały czas prawie w tym leżał spokonie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Visi ja polecam parasolki od wozka taco albo mikado. W sklepie www.tomi.pl sa albo u producenta taco. Tak samo mikado.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mikado wlasnie mialam i sie rozpadla :p chyba, ze na jakas felerna trafilam, popatrze na te z taco.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Olenkaka: Zastanawiałam się jakiś czas temu, jaką parasolkę kupić- oryginalną do wózka, czy jakąś za 20-40 zł i niestety o tych tanich opinie na różnych forach były niepochlebne...

ja mam wózek mutsy, oryginalną parasolkę do niego ( 140zł) i do niczego się nie nadaje! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Fiu fiu... No to zobaczymy, ile moja posłuży (x-lander- kupiłam, bo była okazja):wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMa_Rita
     permalink
    Dii: moja znajoma miała coś podobnego z wibracjami. Super jej się sprawdziło. Dzieciaczek cały czas prawie w tym leżał spokonie

dziękuję :)
    --
  8.  permalink
    Proponuje wybrac sie do jakiegos sklepu dzieciecego i tam przejrzec te parasolki, na zywo zawsze lepiej sprawdzisz jakosc a koszt parasolek nieduzy raczej.

Treść doklejona: 13.09.12 22:24
    Proponuje wybrac sie do jakiegos sklepu dzieciecego i tam przejrzec te parasolki, na zywo zawsze lepiej sprawdzisz jakosc a koszt parasolek nieduzy raczej.
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeSep 14th 2012
     permalink
    chce byc mama ten bujaczek niestety trochę droższy, ale ma funkcję pełnego rozkładania/spania więc można go wykorzystać do postawienia na początku przy łóżku czy właśnie na takie wyjazdy, a potem jako normalny bujaczek.
    --
    •  
      CommentAuthorMa_Rita
     permalink
    igisowa: chce byc mama ten bujaczek niestety trochę droższy, ale ma funkcję pełnego rozkładania/spania więc można go wykorzystać do postawienia na początku przy łóżku czy właśnie na takie wyjazdy, a potem jako normalny bujaczek.

poważnie się nad nim zastanawiałam, kosztuje tyle co łóżeczko drewniane ale byłby idealnym rozwiązaniem gdyby nie długość, ma tylko 70cm, własciwie Mąż zwrócił na to uwagę. Ale boski jest
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny mam pilne pytanie... Mama wczoraj kupiła dla naszego szkraba kombinezon na zimę w rozmiarze 68 z rękawiczkami i bucikami w komplecie. Taki spory ten kombinezon i tak sie zastanawiam czy 62 nie byłby lepszy... Chodzi o to żeby przechodził całą zimę a termin mam na połowę października. Jak myślicie? Warto wymieniać czy zostawić i będzie ok?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.