Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
 No i do tego książka kucharska suuuper!
 No i do tego książka kucharska suuuper!

No i tak sobie myślę co z tym fantem zrobić...? Skoro nie akceptuje marchewki w słupku to czy podawać mu zmiksowaną?
 No i tak sobie myślę co z tym fantem zrobić...? Skoro nie akceptuje marchewki w słupku to czy podawać mu zmiksowaną?Kacper pięknie je brokuły ale z marchewką jest gorzej. Bierze do buzi, ugryzie trochę, po czym się krzywi i wypluwa. Akceptował ją w formie papki - zajadał aż mu się uszy trzęsły! No i tak sobie myślę co z tym fantem zrobić...? Skoro nie akceptuje marchewki w słupku to czy podawać mu zmiksowaną?
to nie jest jedzenie tylko zabawa a podjada coś przy okazji.
Czy to przez ten brokuł?
A Kacper widzę, że chętniej otwiera pyszczka i zaczyna przeżuwać jak ja biorę jedzenie do swojej ręki. On już wtedy zachowuje się jakby wiedział, że to dla niego.

. Podawaj co jakiś czas do wyboru z innymi warzywami, ale nie przejmuj się tak tym niejedzeniem. Moja Marysia może parę razy marchewkę w słupkach zjadła, ale raczej jej nie wybiera, gdy jest coś innego, za to muffiny marchewkowe wcina jak szalona
. Podawaj co jakiś czas do wyboru z innymi warzywami, ale nie przejmuj się tak tym niejedzeniem. Moja Marysia może parę razy marchewkę w słupkach zjadła, ale raczej jej nie wybiera, gdy jest coś innego, za to muffiny marchewkowe wcina jak szalona .  Nastaw się też od razu, że mogą być posiłki, gdy Kacper np. wyrzuci wszystko, co mu zaproponujesz, bo po prostu nie będzie miał na to ochoty albo nie będzie głodny, choć wg Ciebie być głodnym powinien
.  Nastaw się też od razu, że mogą być posiłki, gdy Kacper np. wyrzuci wszystko, co mu zaproponujesz, bo po prostu nie będzie miał na to ochoty albo nie będzie głodny, choć wg Ciebie być głodnym powinien
 Organizm musi przyzwyczaić się do trawienia innych rzeczy niż mleko i niekoniecznie ma to związek z rodzajem wprowadzanego pokarmu.
 Organizm musi przyzwyczaić się do trawienia innych rzeczy niż mleko i niekoniecznie ma to związek z rodzajem wprowadzanego pokarmu.U nas na początku z systemu - kupka w prawie każdej pieluszce - nagle zmieniło się na - kupka co parę dni.

za to muffiny marchewkowe wcina jak szalona\

, no i w książce z przepisami blw, którą zażyczyłam sobie na Święta. Na początku robiłam bez soku z pomarańczy i mleka (dawałam trochę jogurtu) i też wychodziły, teraz zwykle trzymam się przepisu - tylko trochę dłużej trzymam w piecu (tak 20 min.), bo inaczej mi zakalcowate wychodzą (zresztą też pyszne, Marysi nie robi to różnicy
 , no i w książce z przepisami blw, którą zażyczyłam sobie na Święta. Na początku robiłam bez soku z pomarańczy i mleka (dawałam trochę jogurtu) i też wychodziły, teraz zwykle trzymam się przepisu - tylko trochę dłużej trzymam w piecu (tak 20 min.), bo inaczej mi zakalcowate wychodzą (zresztą też pyszne, Marysi nie robi to różnicy ).
).

, ostatnio koleżanka się zapytała mnie czy ona bobofruty pije bo ma taką piękną cerę śniadą, a to wszytko od marchewki bo mała ją uwielbia, i dużo jej zjada, oczywiście bobofruta jeszcze nie piła
, ostatnio koleżanka się zapytała mnie czy ona bobofruty pije bo ma taką piękną cerę śniadą, a to wszytko od marchewki bo mała ją uwielbia, i dużo jej zjada, oczywiście bobofruta jeszcze nie piła
      Ja wychodzę z załozenia ze kiedy zacznie już naprawdę zjadać to co mu daję to pewnie wtedy nauczę się gotować ;) piekarnika nie mam a na parowarze nie wszystko da sie zrobic. A moze macie jakies pomysły co mogę zrobić na patelni..?

jak kopytka to do ziemniaków dodajesz mąkę pszenną, troszkę ziemniaczanej, jajko, sól
jak kluski śląskie to to samo co powyżej z tym, że zmieniasz proporcje mąki czyli dużo więcej ziemniaczanej niż pszennej
 ja nie ważę, tylko ziemniaki przyklepuje i wygładzam w misce, dziele na 4 części, wyciągam 1/4 ziemniaków i powstałą dziurę napełniam mąką
 ja nie ważę, tylko ziemniaki przyklepuje i wygładzam w misce, dziele na 4 części, wyciągam 1/4 ziemniaków i powstałą dziurę napełniam mąkąKuleczka prostu rób tak jak dla Was tylko mniej przyprawione. My już przestaliśmy przyrządac specjalne dania dla Franka je to co my.

Jak to mowi moj pediatra im wczesniej tym mniejsze ryzyko wystapienia alergiiJasne, Regi, pod warunkiem, że 1. dziecko nie ma już wcześniej nietolerancji i matka nie musiała przeprowadzać u siebie diety eliminacyjnej, 2. matka nie ma złego zdania o mleku krowim, haha :) Swoją drogą, to chętnie wyhodowałabym sobie krowę, gdybym miała warunki

z tej okazji Tadek dostał do wyboru brokuła, cukinie i wałeczek z ryżu ... chwycił w pierwszej kolejności to co zna, czyli brokuła, ryż sobie pięknie porozgniatał, a cukinie z miną cierpiętniczą wyciamkał
 z tej okazji Tadek dostał do wyboru brokuła, cukinie i wałeczek z ryżu ... chwycił w pierwszej kolejności to co zna, czyli brokuła, ryż sobie pięknie porozgniatał, a cukinie z miną cierpiętniczą wyciamkał  
 jestem bardzo podekscytowana i czekam z niecierpliwością na jutro
 dawaj maila to Ci podeślę
 dawaj maila to Ci podeślę