Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jogurty roznego rodzaju, zamienilam na owczy organic naturalny
Mówisz, że owczy byłby w porządku? Muszę się rozejrzeć za takowym.
W biedronce jest jakas poledwica drobiowa, czy cis w tym stylu tej firmy.
Madziauk tak z ciekawości - z czego jest ta Twoja mąka bezglutenowa?
zastanawiałam, czy ją kupić. Z tym że u mnie byłby problem, bo ja w zasadzie bardzo mało przetworzonych rzeczy jem, a ostatnio wyeliminowałam Lilce wędliny, więc w zasadzie nie bardzo miałabym co sprawdzać :D
doczytalam, ze tapioka ok - ale ta guma ksantanowa?
dziewczyny, a co do tych wszelakich placuszkow to .. hmm, jak czesto mozna takie rzeczy robic maluchom?
Madziauk, sprawdziłam w książce - guma ksantanowa jest ok:)
wszelkiego rodzaju kasze (w tym gryczaną, jęczmięnną, jaglaną, amarantus) - można wsadzić w ciasto pierogowe i ugotować
- zamiast robić placuszki twarogowe - można zrobić leniwe
- wszelkiego rodzaju kasze (w tym gryczaną, jęczmięnną, jaglaną, amarantus) - można wsadzić w ciasto pierogowe i ugotować
- dynię, cukinię i inne warzywa na placki - można wsadzić w ciasto makaronowe i zrobić tortelli/ravioli
- płatki owsiane - można ugotować na bardzo gęsto, wystudzić i pociąć na kawałki
Emza - ja pewnie i tak kupię tę książkę, którą polecasz. Np. zawsze przerażały mnie gumy w składzie - a piszesz, że ta ksantowa jest ok. Zawsze więc można się czegoś nauczyć :) A czytanie etykiet to chyba zboczenie zawodowe.
a mam pytanie do jugurtu greckiego - on ma 10% tluszczu czyli prawie tyle ile smietana. taki nalezy dawac dzieciom? bo ja takiego nigdy nie jadlam wlasnie przez ten tluszcz i nawet nie pomyslalam zeby dawac dziecku ( na razie i tak nie mozemy ale na przyszlosc). czyli to jest dobry jogurt dla dziecka tak?
Jestem polonistką i mam strasznie wkurzający nawyk czytania ze zrozumieniem Migg, a czym się zajmujesz zawodowo?;)
No właśnie tego niestety mi na razie brakuje. Mój rozdrabniacz świetnie radził sobie z migdałami, sezamem itp., ale po wrzuceniu do niego surowej ciecierzycy skapitulował A co do mąki, to można ją w zasadzie zrobić z każdej kaszy, ryżu itp., wystarczy dobry sprzęt do mielenia;)
A ile "powinien" wg Ciebie wytrzymać????? U nas to normalne, że po 2-3 godzinach Lila coś je. Od zawsze, nawet gdy jadła jeszcze mleko w ciągu dnia. Nie do końca rozumiem po co miałby Kubuś dłużej wytrzymywać. Do tego służą też przekąski pomiędzy trzema głównymi posiłkami - jakieś owoce, warzywa itp., żeby tych przerw nie było dłuższych. Wg mnie to zupełnie normalne ;) ale ewidentnie domaga sie jedzenia po 2,5g, po sniadaniu po 3g ehh
z jakiego przepisu na ciasto do pierogow najlepiej skorzystac zeby dziecko sobie z nimi poradzilo i nie byly za twarde?
dziewczyny z jakiego przepisu na ciasto do pierogow najlepiej skorzystac zeby dziecko sobie z nimi poradzilo i nie byly za twarde?
Ja robiłam z tego wątku:
1,5 szkl. mąki i 0,5 szkl. wody (dość ciepłej). Do tego dodawałam jeszcze łyżkę-dwie oleju rzepakowego. No i wygniatałam i tak dalej. Uważam, że było miękkie :)
Nie mam kompletnie pomysłów na deserki.