Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zauważyłyście, że coś słabiutko ostatnio z tymi młodymi położnymi? Nie pierwsza i nie ostatnia, która się w internecie wymądrza wymachując dyplomem, który jednak niewiele jest warty, jak się wiedzy nie posiada...
dziewczyny, a ile razy podajecie posilek dzieciakom w mojej wieku? robicie obiad z dwoch dan czy jednego?
jeszcze mam pytanie czy wasze dzieci w wieku Dominika potrafią jeść łyżeczką np zupę
czy jak piją to malutki palec jest lekko zgięty
I szczerze to ciężko mi wyobrazić sobie to, że dziecko roczne już dobrze operuje sztućcami ale może mam kiepską wyobraźnię. (choć tu na forum czytałam, że niektóre dzieci potrafią).
. Potem szlo mu ciut lepiej, ale tylko pare lyzek, a potem ja konczylam mu dawac. Teraz, tak od 2 tyg. noramalnie sam juz je lyzeczka cala kaszke. I dopiero od dzis zaczynam mu robic takie zupki, zeby sam je jadl lyzeczka. Bo do tej pory geste jadl lapka, a wywar z kubeczka. Ale raz dalam mu zupke buraczkowa, ktora mialam mrozona od mamy i byla ona takiej konsystencji, ze chcialam nakarmic go lyzeczka. I na checiach moich sie skonczylo. Wyrwal mi lyzeczke i sam zaczal jesc. Normalnie wzrok pdwrocilam.... Ale zaskoczyl mnie, bo ubrudzil tylko troszke sliniaczek i cala zupke wciagnal. Takze to chyba zalezy od checi dziecka i od tego czy mu sie pozwala trenowac. Ja pozwalalam, bo innego wyjscia nie mialam, no ale moj Maks ma ponad 16 mcy a nie 13...

Ale warto dawać sztućce do posiłku, dziecko obserwując rodziców próbuje ich używać
bo ja uzywam do kadego jedzenia, gdzie cos sie kroi, noza. Nawet parowki jem nozem i widelcem, bo uwazam, ze noz jest do krojenia a nie widelec. Takze moza ja jestem jakas spaczona w tym zakresie...
Widzisz Kachaw to ja juz bym alarmowala. Bo ja nie chce uczyc Maksa jedzenia drugiego dania lyzeczka. To jest dla mnie glupota. Po co uczyc dziecko jedzenia lyzeczka czegos, czego sie lyzeczka nie je. A i o wiele trudniej zjesc to niz widelcem

Penny a Nadia też była na BLW?
Zjadła ze trzy sztuki tego pierwszego i dwie różyczki drugiego :) Z dwa razy miałam zawał, ale generalnie spoko :)