Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- on sie nawet nie martwi.. dzisiaj tatusiowi tak przywalil, ze moj az sie na ziemie przewrocil a maly nic.. poszedl sobie i tyle może martwić się że cię boli
Monia, ale brak empatii jest zaburzeniem
Wiec tez wlasnie sie zastanawiam kiedy dzieci reagują na krzywdę wykonana własnoręcznie, bo ona ewidentnie bardzo to przeżyła, ze sprawiała "kotkowi" ból. Od tej pory juz tak nie robi.
z mojego doswiadczenia powiem, ze nie znam czegos takiego.. moj maly nawet jak sie uderzy to za chwile zbiera sie i leci dalej... Długo może trwać taka trauma pourazowa
Czy to mija?
Długo może trwać taka trauma pourazowa?
- moj ma 21 miesiecy i zakumal to jakies 2 miechy temu ha ha. Wszedzie krzeselko w ruch i siega po wszystko doslownie i tez nie mam wielu rzeczy gdzie dac.. czekam, az mu minie i tyle.. teraz ma 3 latka i cwany wie, że jak postawi sobie krzesło, to dosięgnie,
Katka,to może Michalina jakaś przewrażliwiona jest za bardzo ?
Ja też jak mam jakieś widoczne "kuku" to Oliwia pyta "mama,boli?" ,albo czy po prostu mnie boli,ale żeby dziecko się AŻ zanosiło...
ja tak mocno boli gardlo ze nawet sline wypluwa
grozna jest nieleczona
Natomiast nie ma problemu, żeby podejść do jakiegos dziecka i popchnąć. Tłumaczę, że nie wolno, że to boli, że robi krzywdę. Nieee, nic nie dociera. To znaczy dociera, bo mówi, że on nie chce, żeby jego ktoś popychał. Ale jak zobaczy, że dziecko płacze (no, oprócz jego brata) to go to nie "rusza"...