Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
;
;
;
jak moja corka nie chciala chodzic to jak w dostala lanie to sie skonczyly problemy.
calkiem bezradna, "co ja mam zrobic, jak ona nie chce".no i slysze jak jedna matka radzi: niech ja pani sila zaprowadzi, wiadomo, ze nie chce, ale sila do sali. i rozwodzi sie dalej: jak moja corka nie chciala chodzic to jak w dostala lanie to sie skonczyly problemy.

;
;
Myslalam, ze moze to z powodu tego iz ja odczuwam chaos w zyciu, to przeklada sie na nia.
a najgorsze jest to, że moją odmowę lub napotkanie na moją granicę przyjmuje agresywnie - bije się w głowę albo głową w ścianę na przykład. Cóż, poradzimy sobie i z tym. Taki wiek.

z napedem nuklearnym w tylku

najlepiej jest na zewnątrz. Tylko znowu powrót jest ciężki 
najlepiej na nia dzialo to co oczywiste- staly plan dnia, w ciagu dnia opcje wyciagajace energie, na wieczor obowiazkowo wyciszenie- np zero ksiazeczek. jeszcze tylko musze Malza przetrenowac w kwestii granic, bo na zbyt wiele pozwala. a przy typie dam palca nie mam reki to slaba opcja..
Nie wiem, jak będzie w chłodne, deszczowe dni, albo jak (tfu, tfu) coś się przyplącze
Tylko znowu powrót jest ciężki
)zjeżdżalnię z deski do prasowania,- wow, na to nie wpadlam he he

mieszkam na drugim piętrze, a ona ostatnio wychodzi... "pupom!" Siada na schodku, podciąga kolana pod brodę, podnosi się, siada na następny... Chwilę wcześniej wchodziła na czworaka, ale jej się odwidziało
szczęśliwie na dół schodzi normalnie i za rękę
Ale u nas te książeczki na wyciszenie dobrze działają (przytula się i słucha jak czytam), czemu u Was Elfika nie?
Ale u nas te książeczki na wyciszenie dobrze działają (przytula się i słucha jak czytam), czemu u Was Elfika nie?
U mnie Milak nie skupia się za bardzo na tym, że czytam tylko szybko przewija strony i zamyka, 3 minuty i po zabawie. No ale nie wiem czy to jeszcze nie wcześnie dla niej.
;

Myślałam, że jest jakaś specjalna pieluchowa zabawa czy cuś.
I u nas chyba przez to jest większe rozdrażnienie starszej niestety, a nie ma żadnej salki zabaw nigdzie w promienu chyba 75 km, także słabo póki co
Widzę jakieś światełko na niebie, to moze chocia po południu wywlokę je na spacer gdzieś 

Kasia, daj znać jak wrócicie, ciekawa jestem jak Wam pójdzie. A Ty jak? Denerwujesz się?
Hmmmm, nice, ale może pogoda będzie łaskawa dla nas.
U mnie Milak nie skupia się za bardzo na tym, że czytam tylko szybko przewija strony i zamyka, 3 minuty i po zabawie. No ale nie wiem czy to jeszcze nie wcześnie dla niej.
odebrałam Milcię w super humorze żegnała się z dziećmi i z Paniami do jutra i była bardzo zadowolona:)
No nie zazdroszczę Penny. Na myśl, że mnie też to też czeka ciaryyy przechodzą. Zobaczymy co to będzie... Trzaskające mrozy i starsza torpeda w domu. Hmmmm, nice, ale może pogoda będzie łaskawa dla nas.
bo na razie jest bardzo bardzo bardzo spokojnym dzieckiem, dziś łącznie przez cały dzień to moze z minutę postękała, a tak to śpi, je, patrzy się gdzieś i cieszy
Także wyluzuj, bo wcale źle być nie musi, chyba pierwsze trzy tygodnie są takim chaosem a potem wszystko samo się układa
I pamiętaj że Milak będzie miała już 1.5 roku jak druga Córa przyjdzie na świat, tez już będzie trochę inna i na pewno o wiele więcej rozumiała niż teraz :):):)

) pojawił się tu u nas temat mycia pipek u dziewczynek i to, że niekóre z nich bardzo szczypie mycie mydełkiem. Pamietam, że wymieniałyscie rózne mydełka, które u Was się sprawdziły i nie szczypią tych małych pipek.
Kamień z serca mi spadł. To nasze pierwsze rozstanie na dłużej... Nagle i bez przygotowania... Ale jutro mąż po niego już jedzie