Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
). Leków jeszcze nie miała okazji za bardzo brać, chociaż o kropelki z wit. D się upomina jak ja piję- bo wszystko co my jemy/pijemy musi sama ocenić co do walorów smakowych
Ostatnio ją zaopatrzyłam w kawę zbożową, bo do mojej aż piszczy i jak postawię pusty kubek to spija ostatnie kropelki i mówi, że pycha
, a potem WSZYSTKO! Głównie na BLW.
;

;

Ula Twoja Martynka? Ty chyba piszesz o kimś innym...

dajecie dzieciom tylko to co wiecie że zjedzą czy różne rzeczy ?
Że będzie jadła tylko wybiórcze rzeczy.
;
nie wiem czy to się potem dla mnie źle nie skończyŻe będzie jadła tylko wybiórcze rzeczy.
Dzieci mają takie fazy, że chcą jeść cały czas to samo, ba- mój ojczym ma 55lat i też ma takie fazy
Ja bym pozwoliła, o ile nie jest to chęć jedzenia ciągle nutelli albo danonków. Swoją drogą, mnie to dziwi, że dzieci w tym wieku w ogóle jedzą takie rzeczy, ale każdy robi co uważa za słuszne...
Dzieci mają takie fazy, że chcą jeść cały czas to sam
To wybór między np jajkiem a owsianką z jogurtem ;) 
jak się zorientowała to wytrzepała i zjadła sam makaron,
Frag a ile pije twój młodszy synek, czy on tylko cycem popija ??, bo mój w dzień już nie cycuje, a wiadomo krasnal starszy od naszych maluchów
O to ja Wam powiem ze moja Ninka chyba lubi wszystko.
Sama w porze jedzenia pokazuje na kuchnie i komunikuje "mniam mniam" i nie wybrzydza
ale jak na stole jest cały asortyment lodówki, a jaśnie panienka nic z tego nie zje, to juz jest inna inszość ;-)) Zawsze ją pytam co chce, ale powiem Wam, ze lepiej je, jak nie pytam tylko daję to co mam akurat pod ręką! Jak już ja zapytam i wie, że ma wybór to albo wydziwia (zawsze strzeli w to czego nie ma
) albo odpowiedź jest NIC i wtedy mam już droge zamknieta - bo ona bardzo konsekwentna - do tego stopnia, ż emi później mówi "mama, mówiłam, nic" jak jej jednak próbuję coś dać 

Ech...
Teraz zawsze daje jej do wyboru, a ta franca strzela w coś innego 
I słyszę, no tak, kiedyś się dzieci karmilo i jadly, a ty jak byłaś mała..., ależ ona nic nie zjadla Ech

Ulcia mi sie wydaje ze dobrze jest dac wybor ale na zasadzie takiej by wymienic np dwie rzeczy i zapytać co chce.
Wtedy robie jajko, a ona nie dotknie nawet
itd itp