Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny ale właśnie takie bajki mają duże znaczenie w oswajaniu dzieci np z różnymi niebezpieczeństwami, lękami można tłumaczyć że Jaś i Małgosia nie słuchali rodziców oddalili się i się zgubili, do tego bajka pozwala dziecku przeżyć negatywne emocje w miejscu i warunkach bezpiecznych dla nich.
inni za chwilkę twój syn pójdzie z przedszkolem na bajkę do teatru i tam bardziej realna forma, kontakt z aktorem będzie bardziej przerażająca niż czytane słowo, z którym dziecko radzi sobie bardzo fajnie
Uwielbia je. Zwłaszcza tą o złej królowej co Śnieżkę do lasu wygania i truje jabłkiem.

Jaś i Małgosia nie słuchali rodziców oddalili się

Czerwony kapturek na razie idzie daleko schowany na półkę. Tzn Tosia go wyrzuciła i w połowie bajki było mama nie i nie ... i mini histeria.
Na koniec rozpruli brzuch i babcia wyszla cala i zdrowq;) dzieci przyjmuja fakty, nie analizuja;)
Nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli... Ja np. dość wcześnie czytałam literaturę wojenną, mając 8-10 lat ("Medaliony", "Niemcy" itd.) i nie robiło to na mnie takiego wrażenia, w sensie, nie przeżywałam tego tak jak teraz, kiedy świadomość pewnych rzeczy jest większa. Dlatego też nie wydaje mi się, żeby te "brutalne" (dla tego najmłodszego pokolenia, bo dla nas były "normalne" ;) ) bajki miały dzieciom zaszkodzić, bo od nich pewne informacje się pewnym sensie "odbijają".
Moja uwielbia bajkę o pięknej i bestii
[/url]

) na wieść o tym, że jeszcze ma 5 dni wolnego, bo mama na dyżur nie zapisała (przed świętami i nowym rokiem na dyżurach była, bo chciała). I cudownie jest, kiedy dziecko prosi mamę żeby do cioci Uli z przedszkola zadzwoniła z pytaniem/prośbą cz dziecko mimo to przyjść może 

[/url]

Poźniej już rozmowa z innym lekarzem - ortopedą, bo okazało się, że mamy złamany obojczy
Oraz cudownym jest widok dziecka wpadającego w lekką histerię () na wieść o tym, że jeszcze ma 5 dni wolnego, bo mama na dyżur nie zapisała (przed świętami i nowym rokiem na dyżurach była, bo chciała). I cudownie jest, kiedy dziecko prosi mamę żeby do cioci Uli z przedszkola zadzwoniła z pytaniem/prośbą cz dziecko mimo to przyjść może

NO moj jak szaleje z mlodym to tez total extrim... Ja to w zyciu bym takich rzeczy nie wyrabiala..

Teo, fajnie, co? :))) I jaka ulga dla mamy/taty...

], ciągnie ją na jakieś wspinaczki, na czworakach goni pod stołem między krzesłami, po schodach zaczęła chodzić naprzemiennie stopy stawiając [jeszcze dwa tygodnie temu chodziła jak 1,5 roczniak dostawiając na każdym stopniu nóżkę do nóżki], wlazła ostatnio na mój fotel obrotowy [dość wysoki] i zaczęła się na nim kręcić sama, kilka razy dziennie prosi o puszczenie muzyki i tak tańczy, że aż się mokra robi [a pisałam, że się nigdy nie poci co nie ?] i generalnie wychodzi na to, że potrzebowała motywacji i pomocy i że może wcale jednak nie będzie taką sierotą, jak ja. I że się jej ten ruch bardzo podoba 
wlazła ostatnio na mój fotel obrotowy [dość wysoki]- hehe, moj to robi juz z pol roku hehe, ale brawa dla Ninki :)

i generalnie wychodzi na to, że potrzebowała motywacji i pomocy i że może wcale jednak nie będzie taką sierotą, jak ja. I że się jej ten ruch bardzo podoba
No i nie wiem, o co chodzi. Nie ma żadnej infekcji dróg moczowych, przed snem sika do kibelka, w nocy nigdy nie woła o picie. No i jestem w kropce, bo mam dwa pomysły i nie wiem, co lepsze:
I trochę się przez to boję, żeby się jakoś nie zblokowała z tym, w sensie, żeby to nie było jakieś błędne koło. Oczywiście nikt jej żadnych wyrzutów nie czyni, uspokajamy, że to nic złego, że się po prostu czasem zdarza. No ale widać, że ją to smuci.
Poradźcie coś, dobre kobiety...
;
a jakbys wieczorem juz picie jej ograniczyla? I wysikala przed samym pojsciem spac?
hydro - a jakbys wieczorem juz picie jej ograniczyla? I wysikala przed samym pojsciem spac?
Z pustego i salomon nie naleje.
Nawet nie chodzi o pranie, ale spanie w mokrym..
A nie przydarzyło się ostatnio Natalce nic stresującego ?
Coś, co spowodowało by ten regres ?
No chyba, że to po prostu ot tak, przypadkowo.