Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny ale właśnie takie bajki mają duże znaczenie w oswajaniu dzieci np z różnymi niebezpieczeństwami, lękami można tłumaczyć że Jaś i Małgosia nie słuchali rodziców oddalili się i się zgubili, do tego bajka pozwala dziecku przeżyć negatywne emocje w miejscu i warunkach bezpiecznych dla nich.
inni za chwilkę twój syn pójdzie z przedszkolem na bajkę do teatru i tam bardziej realna forma, kontakt z aktorem będzie bardziej przerażająca niż czytane słowo, z którym dziecko radzi sobie bardzo fajnie
Uwielbia je. Zwłaszcza tą o złej królowej co Śnieżkę do lasu wygania i truje jabłkiem.
Jaś i Małgosia nie słuchali rodziców oddalili się
Czerwony kapturek na razie idzie daleko schowany na półkę. Tzn Tosia go wyrzuciła i w połowie bajki było mama nie i nie ... i mini histeria.
Na koniec rozpruli brzuch i babcia wyszla cala i zdrowq;) dzieci przyjmuja fakty, nie analizuja;)
Moja uwielbia bajkę o pięknej i bestii
Poźniej już rozmowa z innym lekarzem - ortopedą, bo okazało się, że mamy złamany obojczy
Oraz cudownym jest widok dziecka wpadającego w lekką histerię () na wieść o tym, że jeszcze ma 5 dni wolnego, bo mama na dyżur nie zapisała (przed świętami i nowym rokiem na dyżurach była, bo chciała). I cudownie jest, kiedy dziecko prosi mamę żeby do cioci Uli z przedszkola zadzwoniła z pytaniem/prośbą cz dziecko mimo to przyjść może
NO moj jak szaleje z mlodym to tez total extrim... Ja to w zyciu bym takich rzeczy nie wyrabiala..
Teo, fajnie, co? :))) I jaka ulga dla mamy/taty...
- hehe, moj to robi juz z pol roku hehe, ale brawa dla Ninki :) wlazła ostatnio na mój fotel obrotowy [dość wysoki]
i generalnie wychodzi na to, że potrzebowała motywacji i pomocy i że może wcale jednak nie będzie taką sierotą, jak ja. I że się jej ten ruch bardzo podoba
a jakbys wieczorem juz picie jej ograniczyla? I wysikala przed samym pojsciem spac?
hydro - a jakbys wieczorem juz picie jej ograniczyla? I wysikala przed samym pojsciem spac?
Z pustego i salomon nie naleje.
Nawet nie chodzi o pranie, ale spanie w mokrym..
A nie przydarzyło się ostatnio Natalce nic stresującego ?
Coś, co spowodowało by ten regres ?
No chyba, że to po prostu ot tak, przypadkowo.