Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

już mam dosyć tego niejedzenia Kacpra! Po co to się starać, cały dzień w kuchni siedzieć?! Wymyślać nowe dania? Jedynie Magda w większości zadowolona... No które dziecko nie lubi spaghetti albo parówki, jajecznicy? Druga sprawa, Kacper prawie co druga-trzecia noc zalewa łóżko w nocy, albo nad ranem. Macie na to jakieś metody? To już trochę trwa...

to jakie wychodziło to crp?

Kupiłam jej Emele na zapas i jak faktycznie ruszyła, to już były za małe.Zwłaszcza, że jak dziecko rzeczywiście ruszy, to zmienia się chyba trochę kształt stopy (nagle jest całkiem obciążona) i ten jeden rozmiar chyba od razu do przodu jest. U mnie tak było przed chrzcinami - nagle w ciągu tygodnia poszły o rozmiar do przodu.

Cholera, to mnie czeka teraz nieprzerwane 5 lat buntów- ja sie czuje jakby mlody zaczal bunt majac 3 miesiace i on trwa do dzis

Hydro ja to się staram zrozumieć, ale od dwóch dni słyszę słowo nie 100 razy dziennie !
tylko ze on jakby nie pamieta ze sie ssikal. Dzis rano o 5 maz zmienial posciel. Jak sie Dawid obudzil rozmawiamy:

ja rozumiem, ze tej starszej dziewczynce rodzice uswiadamiaja jakies tam zagrozenia itp i nie mam pretensji. Natomiast od tego czasu K budzi sie w nocy i krzyczy "mama ratuj!" Pedze z zawalem serca i zabieram go do siebie i wtulony we mnie spi do rana. Teraz je zupe i poprosil mnie bysmy pojechali po nowe kapcie. Mowie mu, ze teraz nie mozemy bo jego braciszek spi i nie mozemy go zostawic samgo, a K mi na to "a czemu? Bo pan go porwie?" Czyli bylo to w jakis sposob dla niego traumatyczne
powiedzialam mu, ze ja zadnemu panu nie pozwole ich porwac. Co moge jeszcze zrobic by go troszke uspokoic? Wiem, ze nie obronie go przed calym zlem swiata, ale ...no przykro mi, ze to juz...takie rzeczy...
co go przekonuje, bo on ogolnie leniusszek czesto twierdzi, ze ma "nogi zepsute" lub "pupa popsuta" gdy mowie to sobie przynies, albo podnies pupe
Zalozenie mu pieluchy bylo by chyba jak degradacja.

pewnue te dzieci do przedszkoka to z domow przynosza

)uczucie strachu to jedno z uczuć, które należy nauczyć się przeżywać

].