Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To jest lista imion, która sporządził mój Tomek:
Jonatan, Wojciech, Nikodem, Fabian, Eryk, Adrian, Anastazy, Artemiusz, Artur, Emil, Maciej, Natan, Tobiasz, Tymon, Aleksander, Arkadiusz.
muszę pomyśleć :)
Wojtek naj de best :) Wdzięczne, uniwersalne, do wielu pasuje, dobrze się zdrabnia.
pewnie bylyby problemy w urzedach,szkolach itp.
Oluś i Olusia to już by było za dużo
wybierając imię dla.dziecka skupiamy się na zdrobniałej jego formie. To raczej błąd bo przecież dzieckiem jest się krótko a potem używa się raczej formy pełnej a przynajmniej tej "dorosłej".
Antoś jest bardzo ładne ale Antoni beznadziejne.
ja jestem Joanna
no Weronika to rzeczywiscie ma przesrane jesli chodzi o zdrobnienia (Wera, Werka, Nisia, Isia...) choć pełna forma jest przepiękna.
Ps. Czekam na komentarz tesciowej.
rodzice wołają swoje T.osie. Z.osie. G.osie.
za blisko mi do Misia z tym ich Isia
Anatola. Tola. Tolisława. Ada. Emma. Gaja. Irma. Jaśmina. Jowita. Łucja. Rozalia. Nel. Mia.
ale teraz jest mało Oli więc może nie będzie problemu.
Jeśli mogę głosuję na Adriannę czyli Adę drugie miejsce Łucja trzecie Jaśmina.
Widzę, że aci TOLA w głowie - zaproponowała: Anatola, Tola, Tolisława. Chyba koniecznie chce mieć Tolę. Z tych trzech bym odrzuciła Tolę (zdrobnienie), a Anatolę zmieniłabym na Anatolię.
Jednak zdrobnienie Tola jest dla mnie zbyt podobne do zdrobnienia starszej córki Tosia. No i Michalina ma Tola na drugie. Za dużo tego... Tak więc stawiam na Łucję i Rozalkę.
A sama Anatolia to z kolei kraina geograficzna w Turcji. Śmiesznie trochę :)
A czemu Anatolę zmieniłabyś na Anatolię ?
Marysia a wiesz może jakie imię drugiemu synowi dała Aleksandra Kisio, która pierwszego ma Huga?
nikt się tym nie przejmuje i tyle dziewczynek nosi to imię.
głównie zapewne dlatego, że część ludzi o tym nie wie, a jest pod urokiem filmu :)
jakie imię drugiemu synowi dała Aleksandra Kisio, która pierwszego ma Huga?
O tureckiej Anatolii raczej też nikt nie słyszał
Turcja jest dość popularnym kierunkiem turystycznym w Polsce
Ja mam oryginalne imię, obecnie już mniej
A nie jakas Anatolia ?? czy ktos z nas u obecnych chciałby się tak nazywać ??--
Zdradzisz?