Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Olimpia.
Pffff (hehe), dla mnie piękne i wcale nieoryginalne (Roksana też super)U syna w przedszkolu było rodzeństwo - Bruno i Olimpia
czy 35 lat temu jak byłaś w przedszkolu?Serio poznałaś w przedszkolu czy szkole podstawoej kilka Olimpii?
zapewne nie chcieli celowo skazać go na dręczenie przez rówieśników
nieustanne dopytywanie się czy to imię czy nazwisko
choć ja akurat dziwię się obecnym rodzicom, nadającym dzieciom imiona, które stały się aktualnie synonimami negatywnych zjawisk/skojarzeń.
A które to są wg Ciebie?
Olimpia nazwiskiem... Ludzie czasami mnie zadziwiają, tzn. ich ograniczenia intelektualne, eheh.
Olimpia nazwiskiem... Ludzie czasami mnie zadziwiają, tzn. ich ograniczenia intelektualne, eheh.
z tymi oryginalnymi imionami jest, że rodzice za wszelką cenę pragną aby imię dziecka się wyróżniało, było niepowtarzalne. Tylko problem w tym, że potem duża część takich dzieciaków nie potrafi unieść "ciężaru" tego imienia. I wcale nie chce się wyróżniać razem ze swoim imieniem. Warto po prostu wybierając imię nie przesadzić. Zastanowić się w jakim środowisku dziecko się będzie wychowywało, jaką może być reakcja otoczenia na imię.
Lista trochę się nam zmieniła
Bo Antoninka Michalinka Jaśminka
bo jak w kalendarzy zapisuje to sobie pisałam M i było ze mąż a teraz musze pisać Miśka bo samo M można się pogubić
placyk zabaw i wołanie dzieci. A.sia. B.asia. K.asia. dla mnie w zgiełku i krzykach bawiących się dzieci to wszystko zlewa się w jedno imię.
Malina? Kalina?
ale większość osób na Aleksandra woła Olek, niestety. Mnie się to nie podoba :/
zdrobnienie Tynka nie bardzo się nam podoba. Nie bardzo wiemy jak inaczej skracać.
jejku... zabiłabym chyba za zdrobnienie Klusia. i z Mentyś też
Na dobrą sprawę równie dobrze można nazwać córkę Cytryna, Morela, Papaja itd...