Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W jednym z okolicznych przedszkoli jest dziewczynka o imieniu Bajka.
No popatrz. Większości się kojarzy z tym stworkiem z Polsatu
miałam w liceum Laurę i jej osoba mnie całkowicie zniechęciła do tego imienia- wiem, że nie każda Laura taka sama, ale same wiecie jak jest...
Podczytywałam systematycznie wątek i cały czas zastanawiałam się kiedy tu wpadniesz...
wśród naszych bliskich znajomych nie ma praktycznie oryginalnych imion dla dzieci.
Marion moze to pytanie juz padlo ale powiedz prosze czym sie zajmujesz? Ten feblik imienny to na zasadzie zawodowej czy zwykle hobby
U mnie w rodzinie
Marion, a co powiesz o imieniu Efraim? Mój dziadek takie nosił.
jakby jednak była dziewczynka to bym chciała jakieś ormiańskie imię nadać Młodej ale w internecie jest bardzo mało informacji na te temat i w sumie nic ciekawego nie znalazłam,
ogólnie nie ma ciekawych dla mnie imion typowo niemieckich
moim faworytem była Leokadia
a poza tym spodziewamy się jednak syna więc problemów z imieniem nie mieliśmy będzie Kosma ;)
Jeśli chce Ci się poszperać i masz jakieś ciekawe źródła to chętnie poznam ormiańskie żeńskie imiona tak z ciekawości
"Jurek i Witek to imiona pokolenia moich wujków, więc jakoś nie kojarzą mi się z małym słodkim berbeciem tylko z facetem z wąsem"
Hope, no wiesz...
No to jednak jest szansa, że w rankingach ruszy do góry.
Oby nie za bardzo
Ja mam babcię Leokadię i każdy mówi do niej Lodzia
zawsze się przedstawiał jako Mateo i tak się jakoś przyjeło.
Moja ukochana babcia miała na imię Apolonia, ale mąż w życiu nie zgodzi się na to imię niestety :-/
jak oznajmiłam ze zakaz używania Lodzi /lody to mnie kilka ciotkę wyśmiało łącznie z babcia bo jak to przecież tak zawsze było i będzie... Wtedy zwątpiłam w moje przekonania :(
Moja babcia miała na imię Eufemia- może ktoś skorzysta z pomysłu moich pradziadków
A jak rodzina zdrabniała?
Flavia, Elena jest piekne!!!!
przetrzepałam swoje drzewo genealogiczne i nie znalazłam żadnego oryginalnego imienia.
Jednej córka to Mia a drugiej Lara (nie mylić z Laurą).
A "najdziwniejsze" imiona, jakie ja słyszałam osobiście nadała jedna babeczka z mojego osiedla.
W ogóle akcja bo jej się TRZY PARY BLIŹNIĄT trafiły
U nas z kolei bedzie na 99% Ilyas.
No i z imieniem mojego synka jest jak z Hugo Teo albo się komuś podoba albo nie.