Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
mi ciężko przez gardło przechodzi odmiana Hugona/ Hugonem etc...
A mi się wydaje, że wszystko jest ok , dopóki rodzic myśli o dziecku a nie wybiera jego imię dla siebie. Imię ma być praktyczne w pierwszej kolejności i nigdy nie ośmieszające. To co nam się podoba, niekoniecznie trafi w gust naszych pociech, bezpieczniej jest chyba nie wydziwiać za bardzo tylko po to, żeby być oryginalnym ;)
Myślisz marion, ze dzieci zadają takie pytania? Ja myślę, że przyjmują to jako normalne i zwyczajnie sie nad tym nie zastanawiają tak jak my, dorośli. Ja byłam jedną z czterech Karolin w klasie i zupełnie nie stanowiło to dla mnie problemu. czy zastanawiałaś się co mu odpowiesz, gdy zapyta, dlaczego jest n-tym Antosiem w klasie/w szkole/na podwórku?
Myślisz marion, ze dzieci zadają takie pytania? Ja myślę, że przyjmują to jako normalne i zwyczajnie sie nad tym nie zastanawiają tak jak my, dorośli. Ja byłam jedną z czterech Karolin w klasie i zupełnie nie stanowiło to dla mnie problemu.
Myślisz marion, ze dzieci zadają takie pytania?
Za to ja jako Olimpia cierpiałam przez całe życie. odpowiadanie na pytanie "czy to imię czy nazwisko?"
Zawsze na cmentarzu pasjami czytam imiona z płyt nagrobnych.
Mnie się podoba na przykład od dawna imię Janusz i Grażyna. Dziś te imiona są pośmiewiskiem Intenetu.
To dziecko żyje całe życie z danym imieniem, nie rodzice.
Tak to sami sobie czasem wymyślamy problemy i dumamy, czy to nasze dziecko nie będzie wyśmiewane.
Natomiast miałam "chłopaka" o imieniu Maurycy, na co moja siostra wybuchała takim śmiechem, że szok. Miałam mobbing w domu sesese.
Marion, inspirując się Tobą
Olga to bardzo stare imie wiec nie wiem co Cie zdziwiło Starsza siostra mojej babci miała na imie Olga (a babcia rocznik 1928 bodajże)
Lexia, to cmentarz gdzies na Śląsku?