Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, a tak z ciekawości - zachowujecie takie prace swoich pociech? Moja mama ostatnio znalazła teczkę z moimi rysunkami i listami do nich z kolonii, strasznie fajna rzecz. Tylko gdzie to wszystko chować?
y
mezu i ja ( Hania marzy o tym,zebym zapuscila wlosy )
krótkie kiecki nosisz. nie wygląda to nobliwie!
Tak powaznie mówiac- to naprawde moja corka to sredniak.
Hania do bardzo zaawansowanego sposobu komunikowania się
A jeszcze jedno zjawisko - do mam co maja conajmniej dwójeczkę - czy jak jedno dziecko staje się niegrzeczne, to drugie grzecznieje w tym momencie w oczach?:)
Teatralny placz i dyskusje tez mamy teraz na porzadku dziennym. I te slowa: juz nigdy nie bedziesz moja przyjaciolka, ty zawsze mi nic nie pozwalasz itd... Uszy odpadaja... Ja nie wiem, co to bedzie, jak bedzie nastolatka?
twierdzi, że leniwa jestem skoro nie chcę go ubierać
Nauczył się szybko, jak moja mama pośliniła chusteczkę i chciała go wytrzeć
Dość to oryginalne, ale u mnie skuteczne
Peaberry- ale wyjście w piżamie nie jest upokazające dla dziecka?
Ale z tego gatunku- gdy Michał był mały i nie chciał sprzątać klocków połozyłam mu wszytskie na jego łóżku, przykryłam prześcieradłem i móię- a teraz kładx się spac . Pożłozył się, krecił, kręcił - minę miał niewyraźnią jak niewiem :) A potem po cichutku wstał i w 5 minut był błysk :)
Ja czasem stosuję rózne metody, ale staram sie to robic w domu bo wydaje mi się,że przy obcych dziecku moze być zwyczajnie przykro. I nie lubie zawstydzac przy innych
Agnieszka a jak się spisują u Was umowy? U syna na tym etapie wiele sie osiągnęło stosują umowy, że coś zrobi to umawiamy się, że będzie tak, czy tak... Tyle, ze nagrodą było coś, czego np. nie robił - samodzielne nasypanie sobie płatków do mleka, wlączenie mikrofali, nalanie płynu do kąpieli. Dla czterolatka coraz większa samodzielność to frajda. Przynajmniej u nas tak było. Teraz mi się argumety skończyły bo tym sposobem mój syn sam robi sobie śniadanie już od ponad roku a takie frajdy jak przygotowanie kąpieli, rozkładanie łożka to już nuda..
A jak ugotowała to Hanna twierdziła,że w zasadzie to ona pierogi będzie jad
Dziewczyny, a Wasze dzieci to tak od zawsze były niejadkami?