Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No to jak jest z tą pracą na co dzień Winni? Masz ten wybór czy go nie masz?
dla mnie to tylko kwestia nazewnictwa. NIczego więcej
A ja bym powiedziała, że to wszystko o czym piszecie, to chodzenie do pracy, zmywanie, gotowanie to nie tyle jest obowiązek czy mus ile odpowiedzialność za swoje dziecko i to w jakim świecie żyje. Bo ja mogę rzucić moją pracę już dziś, nie lubię jej i tyle. Ale za co ja w takim razie kupię dziecku jedzenie czy pieluchy? Za co spłacę kredyt? W pięć minut nowej nie znajdę
Winni, a bierzesz pod uwagę, że Twój syn z takim podejściem jakie mu wpajasz może sobie w życiu nie poradzić? Bo jednak świat i ludzie funkcjonują według innych zasad
A to ugotowanie obiadu dla dziecka to wybór, zachcianka czy cos jeszcze innego?
A dla mnie dorabianie na siłę ideologii, która ma sprawić, że obowiązek będzie mniej uciążliwy, co nie znaczy, że zniknie. :)
Ej no Winni teraz to Ty przesadzilas. Kadza napisala co o tym sadzi, jakie ma podejscie do tematu. Zadna nie oceniala. Moglysmy sie zle zrozumiec. Mammy prawo miec inne podejscie, a Ty za konstruktywna dyskusje uwazasz tylko z ta osoba, ktora stoi po Twojej stronie?
Ale tak naprawdę to gdybym żyła wyłącznie wg swoich wyborów to raczej nie wyszłoby to na dobre mojej rodzinie. Bo zamiast patrzeć na dzisiejszą zgniliznę za oknem byłabym na jakiejs ciepłej plazy i zyła za 1$ dziennie z rozkładania ręczników :)
Ale jestem dorosła, a dorosłosc to odpowiedzialnosc nie tylko za siebie :)
No to jak jest z tą pracą na co dzień Winni? Masz ten wybór czy go nie masz? Bo wygląda na to że nie masz i musisz pracować bo, potrzebujesz kasy. To gdzie jest ta wolność? Czasami idziesz do pracy a czasami nie? Czasami Ty a czasami mąż za Ciebie?
Jezeli mówisz - z wyboru nastawię pranie bo jutro nie będziemy mieli czystych skarpetek, to naprawdę dla mnie niewiele zmienia w moim podejściu ,że MUSZĘ zrobić pranie :)
Rozumiesz?
a opłacenie rachunków? :p bo ja nie chcę i nie lubię płacić ale no cóż...wyjścia chyba nie mam ;)