Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
oczywiscir musisz swoje 4 grosze wtrącić bo to nie jest i nie był prezent pod choinke jezeli o to chodzi. Po prostu tak wyszło. Jak sie nie znasz to sie czasami w jezyk ugryź. Az mi ciśnienie podniosłaś.
i jeszcze powiedz mi taką rzecz. przed wakacjami, w którym lesie zamierzacie ją zostawić?
nasz jest z przedziału rozmiarowo-wagowego owczarka i paka {wolf of wildness za 200-250] 12kg starcza na miesiąc. dawka dzienna jest w granicach 400g przy czym on nieraz nawet takiego zapotrzebowania nie ma odkąd jest wycofany z pracy i treningów.
żeby zamknąć niektórym usta napiszę jeszcze tylko tyle że psa kupowałam z hodowli Grajan z Milówki od hodowczyni
Są dwie teorie kiedy powinno się oddawać szczeniaka. Jedna to akurat 7-8 tygodni. I jak zawsze znajdą się zwolennicy jednej jak i drugiej. Hodowca od którego brałam pieski potrafi je przetrzymać u siebie jak widzi że szczenię nie jest gotowe. Szczeniak przywiązuje się do właściciela właśnie w okresie od 7 do 12 tygodnia ciąży i oddanie szczeniaka po 12 tygodniu ciąży też ma swoje wady. Szczeniak tęskni za hodowcą, którego dotąd traktował jak swojego pana. Poza tym twierdzenie, że oddają jak mają 7 tygodni bo chcą zaoszczędzić jest w wielu przypadkach krzywdzącą opinią w stosunku do hodowców. Poza tym ja biorąc szczeniaka skupiam się tylko na nim a hodowca musi swoją uwagę poświęcić całej gromadce. Poza tym ja mając małe dzieci skupiam się na tym by pies miał dobre relacje z dziećmi, a pies w okresie 6 do 14 tygodnia mocno absorbuje wiedzę na temat ludzi - warto aby wtedy miał dużo rozmaitych i dobrych kontaktów z ludźmi - aby nie był trzymane w odosobnieniu - gdy w tym okresie poznaje ludzi to uczy się nawiązywać więź z człowiekiem.
I każdy działa legalnie
POLSKA FEDERACJA KYNOLOGICZNA TO NIE ZWIĄZEK KYNOLOGICZNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PIERDOLONA PSEUDOHODOWLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JRT mamy kilka na osiedlu i wszyscy zachwyceni. Bardzo inteligentne, jedne z najbardziej ponoć, można je wielu rzeczy nauczyć, ciche i spokojne raczej.
Tak myślę, kropelka chyba się nie sprawdzi bo właśnie czytam że 24 godziny nie można dotykać w kark
obroże Foresto Bayera na kleszcze i nic nie pachnie
Nic nie dawać, jak u nas na południu kleszczy zatrzęsienie już nawet w marcu ?
--