Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
;
BTW ja tam nie pamietam traumy zwiazanej z tym ze nie ma mikolaja sama sie skapnelam ze to rodzice kupuja prezenty
Kurczę, mam nadzieję, że żaden z moich chłopców nie powie, że to było najgorsze i że rodzice mu dzieciństwo zepsuli ;) Ale z drugiej strony ja to wspominam jako najpiękniejszą część dzieciństwa...

[/url
;
;
;
;
optymalnie powinno byc tak - jedziecie do przedszkola, maly zmienia ubranie na zamienne, wchodzi do grupy/sali, ty obracasz sie na piecie i wychodzisz.
i nie ma to nic wspolnego z Rb czy nie - po porstu tak jest i tyle.
Winni, a może Adaś po prostu tego chłopca polubił i jak go nie ma to stąd ta niechęć do chodzenia do miejsca, gdzie jego przyjaciela zabaw już nie ma?
;
Ewa, ale co to znaczy, że nie zostawiasz na siłę? No bo wiesz, jak dziecko Cię trzyma mocno za rękę czy nogę, albo nie chce zejść z rąk/kolan, albo krzyczy „ nie idź, ja nie chcę być w przedszkolu”, to co byś zrobiła, żeby to rozstanie nie było na siłę?
;
;
;
;
Czasem w dziecku coś siedzi o czym samo nie wie.Czasem boi się powiedzieć.
Ja po kilku miesiącach dowiedziałam się że Gaja nienawidziła placówki przedszkolnej do której chodziła tylko 1 m-c przez wakacje a to dlatego że była przerażona ponieważ "niegrzeczne" dzieci za karę szły do innego pomieszczenia i ona się bała że tez tam pójdzie.
Moja przyjaciółka po kilku miesiącach dowiedział się że jej dziecko było molestowane przez starsza koleżankę.
;
Danap, co to za bajka?
Danap, ale u nas ewidentnie nie same rozstania są problemem
bo mu musiałam jakoś wytłumaczyć skąd jest Mikołaj na każdym rogu ;)))
a czemu tak wcześnie uświadamiacie dzieci??przecież to element dzieciństwa