Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
BTW ja tam nie pamietam traumy zwiazanej z tym ze nie ma mikolaja sama sie skapnelam ze to rodzice kupuja prezenty
optymalnie powinno byc tak - jedziecie do przedszkola, maly zmienia ubranie na zamienne, wchodzi do grupy/sali, ty obracasz sie na piecie i wychodzisz.
i nie ma to nic wspolnego z Rb czy nie - po porstu tak jest i tyle.
Winni, a może Adaś po prostu tego chłopca polubił i jak go nie ma to stąd ta niechęć do chodzenia do miejsca, gdzie jego przyjaciela zabaw już nie ma?
Ewa, ale co to znaczy, że nie zostawiasz na siłę? No bo wiesz, jak dziecko Cię trzyma mocno za rękę czy nogę, albo nie chce zejść z rąk/kolan, albo krzyczy „ nie idź, ja nie chcę być w przedszkolu”, to co byś zrobiła, żeby to rozstanie nie było na siłę?
Czasem w dziecku coś siedzi o czym samo nie wie.Czasem boi się powiedzieć.
Ja po kilku miesiącach dowiedziałam się że Gaja nienawidziła placówki przedszkolnej do której chodziła tylko 1 m-c przez wakacje a to dlatego że była przerażona ponieważ "niegrzeczne" dzieci za karę szły do innego pomieszczenia i ona się bała że tez tam pójdzie.
Moja przyjaciółka po kilku miesiącach dowiedział się że jej dziecko było molestowane przez starsza koleżankę.
Danap, co to za bajka?
Danap, ale u nas ewidentnie nie same rozstania są problemem
bo mu musiałam jakoś wytłumaczyć skąd jest Mikołaj na każdym rogu ;)))
a czemu tak wcześnie uświadamiacie dzieci??przecież to element dzieciństwa