Mieszkam godzinę drogi (i 20 funtów) od Londynu, nie zarabiam tutaj kasy - jestem na stypendium... No i oczywiście czas... Tym bardziej, że mi nie na fittingu zależy :/
Sprzedaję jednak PANACHE... mimo noszenia z przedłużką nadal wbijają mi sie fiszbiny miedzy piersiami... :((( Może któraś z Was reflektuje? :)))) Za to we Frei jest mi DOBRZE ;))) chyba się zakochałam w tej marce :D
Czytając maile z zapytaniami o możliwość doszycia danego modelu w rozmiarze, którego akurat nie planowaliśmy produkować, a także widząc, jak szerokie jest zainteresowanie doszyciem biustonoszy ponad naszą 'standardową' rozmiarówkę postanowilismy wprowadzić nową usługę w naszym e-sklepie. Polega ona na tym, żeby dopisywać się jako osoba chętna do zakupu danego modelu w swoim rozmiarze, który my typujemy 'jako możliwy do doszycia'. Przedział 'dostepnych rozmiarów' jest niestety ograniczony metrażem oraz 'parametrami' koronki jaki posiadamy na magazynie, oraz co się z tym wiąże - rozmiarami, jakie możemy uszyć. [Jako wyjaśnienie napiszę, że większość producentów haftów i koronek produkuje je o maksymalnej szerokości 15,16 cm., a taka szerokość pozwala na uszycie maksymalnie miseczkę biustonosza o rozmiarze 75E lub 75D. Analogicznie przy obwodach 60-65 jest to miseczka G,H lub I.]
Jak dopisać się do listy? [Dla lepszego odnalezienia modeli, które są dostępnej w nowej usłudze posiadają ikonkę notatnika przy zdjęciu.] 1. Trzeba się zalogować i przy danym modelu wejść w odnośnik 'brakuje Twojego rozmiaru?' 2. Po rozwinięciu powinna pojawić się opcja 'zadaj pytanie' oraz 'uszyjemy Twój rozmiar', jeżeli nie widać tej drugiej, może to oznaczać, że albo usługa nie jest jeszcze aktywna dla tego modelu, albo nie mamy już surowca, aby doszywać ten model. 3. Jeżeli widoczna jest opcja 'dopisz się do listy' należy wybrać jeden z dostępnych rozmiarów i kolor. Automatycznie zapiszą się dane takiej osoby i będzie to traktowane jako złożenie zamówienia. Przy wiekszej liczbie osób (min.5), uruchomimy produkcję danego modelu w konkretnym rozmiarze, a nie całego modelu. Np.: Roses, Cabaret...
Czekamy na Wasze propozycje, postaramy sie poszerzać liczbę modeli dostępnych w nowej usłudze oraz przekrój rozmiarów, ale tu musi zadziałać jeszcze informatyk, zatem proszę o cierpliwość : )
Nowa usługa na pewno ułatwi nam realizowanie najbardziej potrzebnych zamówień spośród wszystkich modeli, które posiadamy w ofercie - w pierwszej kolejności oraz w rozmiarach, które cieszą się największą popularnością.
Wśród modeli, które typujemy jako 'możliwe do doszycia' jakość nie będzie odbiegać od innych rozmiarów, a nietrafiony produkt będzie można zwrócić.
no super:) w 3city na Węglarskiej tez juz pare modeli w Gdansku na próbę Panie sprowadziły (Rio i Arabelkę oyster, i jeden taki ladny usztywniany nie pamietam)
btw niezłe hasło Wonderbra: Hasło na plakacie głosi: "D-G. Because we're more than a handful". fajna gra słów, chociaż postępowanie firmy beznadziejne. i dobrze modelka zrobiła, teraz firma ma spalony PR
Melisa kiedys miala karminiki. brasto.com tez ma jakies - pisze z tych tanszych sklepów. inne musialabys poszukac. intimo4you.com i karoline.pl moga tez miec. bo na peachfield.pl i na dopasowana.pl nie widze nic.. http://bigbra.pl/index.php?k6,staniki-do-karmienia - tu sa na zamowienie dostepne widzę
Melissa ma karmniki i owszem, ale są beznadziejnie opisane, nie wiadomo nawet czy mają fiszbiny. Na dopasowanej patrzyłam patrzyłam wcześniej i niestety- sporo fajnych staników, ale żadnych do karmienia, a do przerabiania ręcznego jakoś się nie palę. Na karoline.pl mają tylko biustonosze Alles i Anity z trochę śmieszną rozmiarówką, do Allesa zresztą ostro się zraziłam po tym, jak na jednym jego karmniku odkryłam co to jest podjeżdżający prawie pod szyję obwód. Zastanawiam się nad kupnem stanika Royce Candy- znalazłam na allegro aukcję sklepu- jest możliwość wymiany lub zwrotu.
Dziewczyny z 3city mogą być zainteresowane: PRACOWNIE GORSECIARSKIE W 3MIESCIE Justyna - Pracownia Gorseciarska 80-264 Gdańsk, Lendziona 4 A tel:(0 58) 346-00-61 A druga jest w Gdyni na ul. Kilińskiego 8 i nazywa się "Gorsecik".
bluzki i sukienki szyte na miarę lub do wyboru różne wymiary na rózne biodra, brzuszki i biusty - szyje jedna z forum biusciastych, rozmiarowka na rozne biusty jak w bravissimo ale ceny normalne polskie:)))) "biu biu na allegro"
Znalazłam info na "forum biusciastych": "21 luty bedzie spotkanie z bra-fitterka": Serdecznie zapraszam do mojego nowo otwartego sklepu "Fiszbinka" na ul. Kiedrzyńskiej 54 w Częstochowie. Przeszłam podstawowe szkolenie w zakresie profesjonalnego dobierania bielizny, mam Freye, Panache, Lisce i koszulki z Kostara. Niedługo planuję wprowadzić gorsety i stroje kąpielowe. Zapraszam do oglądania, mierzenia, kupowania, wymiany poglądów :) Kawa i ciastka też się znajdą :) Otwarte od poniedziałku do piątku od 10 do 18, w soboty od 9 do 14. To niedaleko przejazdu kolejowego. - jadąc od Promenady ul. Kiedrzyńską to tuż przed przejazdem - będąc na rondzie Trzech Krzyży trzeba skręcić w Warszawską i po 100m skręcić w lewo i w prawo w Kiedrzyńską. Sklep za przejazdem - od Hali Polonia trzeba się kierować w przeciwną stronę niż do linii tramwajowej i na pierwszych światłach w prawo. Sklep będzie po lewej, jest duży widoczny banner :) Do zobaczenia :)
Dobre Rady luty 2009 "Staniki do zadań specjalnych" - przegląd modeli. Na zdjęciach La Senza i M&S. Rozmowa z Hanną Maciejewską ze sklepu "Hanna" w Wawie. Radzi dobierać ciasny obwód i większe miseczki, opisuje sposób, jak stanik powinien leżeć, aby nie tworzyły się buły-poduszeczki.