Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zeszyty musza miec jakis specjalny typ linii
Co do wyprawki, my dostalismy liste bardzo dokladna, np. zeszyty musza miec jakis specjalny typ linii, nawet jest okreslone jaki kolor okladek ma byc.
No a poza tym wyprawka dla dwójki dzieci to naprawdę jest ogrom kasy dla mnie..
nie załamuj mnie ta wyprawka dla kl 1-3 to jeszcze pikus w porownaniu z tym do starszych klas, a juz do gimn czy liceum to w ogole masakra (do LO za same ksiazki do ang i niemieckiego kolezanka policzyla ze ponad 200zl!!!)
jest pomoc,oczywiście.Finansują zakup książek na kwotę 225zł ale kryterium dochodowe jest ściśle ograniczone.Dochód na osobę nie może przekroczyć 539zł.Ja w tej chwili na L4 ciążowym jestem i moja najniższa krajowa plus alimenty dyskwalifikują mnie z tej pomocy.Nie biorę oczywiście pod uwagę dochodu narzeczonego bo i po co A w ogole nie ma w Polsce jakiejs pomocy na wyprawke, jak kogos nie stac?
Dla I-klasisów w PL zaleca się, by zeszyt do j. pol owszem był w 3-linie, z czego 2 to czerwone i 1 niebieska (ma ułatwić orientację).
No a poza tym wyprawka dla dwójki dzieci to naprawdę jest ogrom kasy dla mnie...Dlatego muszę mocno się naszukać za dobrymi przyborami ale w rozsądnej cenie...
Już zapowiedziałam ex mężowi że połowę do wyprawki musi dorzucić,niech se nie myśli że z alimentów na to pójdzie.
A Krzys bedzie mial tam jakichs znajomych z przedszkola?
Koniecznie zbieraj za wszystko rachunki, gdyby odmówił, możesz spokojnie wybrać się z tym do sądu. Najważniejsze, żeby mieć dowód na wszystkie szkolne wydatki.
Sporo można zaoszczędzić kupując w hurtowniach papierniczych, gdybyś miała jakąś niedaleko porównaj ceny.
w calej szkole tylko 2 szesciolatkow idzie do 1klasy
Kupiłam jednak dla pierwszaków tornistry z Herlitza
Zostały nam zeszyty i ubrania/obuwie. A przed naszymi dziećmi już ostatni miesiąc wakacji. Czas leci zdecydowanie za szybko...
Uś, widzę na liście pióro i naboje. To Wasz wybór czy zalecenie wychowawczyni?
W mojej podstawówce i teraz, i za moich czasów jest obowiązek, by dzieci pisały tylko piórem.
A jak nastroje Waszych pierwszaków? Trema, radość?
Dobrze, że chociaż od czwartej klasy można trochę na tym zaoszczędzić
Uś, widzę na liście pióro i naboje.
Lexia nie zawsze... Mój syn tak "szczęśliwie"trafił na zmianę podręczników Książki, które w zeszłym roku używali czwartoklasiści są już nieaktualne
Mój uczeń ma brzydko mówiąc wylane na wszystko. Ma wakacje i tylko to go interesuje
wszystkim sie chwalą wyborem,tacy dumni z nich są
W mojej podstawówce i teraz, i za moich czasów jest obowiązek, by dzieci pisały tylko piórem.
Czesc dziewczyny. Bardzo fajny watek. Mam nadzieje, ze troche mi pomozecie. Szukam szkoly dla mojego Grzesia. Będzie szedł w przyszłym roku do 1 klasy i chce się troche rozejrzec. Kolezanka polecała mi [wymoderowano reklamę]
laski, czy wasze pierwszaki maja jakies mocno ukierunkowane zainteresowania?