Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- kochana... ja tam mam od roku, tylko, ze on wszystko po swojemu (w swoim jezyku) ale nawija non stop (jak tatus).. cos w stylu "moje oko tata auto" - widzialam, ze tata przyjechal autem... , moje mało mniam mniam kacha (moj brat bedzie jesc kaszke) itp To nie tak, ze ja mam cisze w domu he he Mój za to obecnie jak otworzy "gębę" rano, to mu się nawet na minutę nie zamknie, aż wieczorem padnie/ zaśnie... Także szykuj się Madziik hehehehe
--
jakaś babka zrobiła szum, że jej dziecko dzięki diecie wyszło z tych zaburzeń i zrobiło się głośno, rodzice wpadli w szał dietowania... ja też wpadłam...
Chodzi Ci o Renatę Radomską?
ale chodziło mi o taki szum, który powstał niepotrzebnie.
Niestety sprawa została przedstawiona w ten sposób, że odkryto lek na autyzm i jest nim owa dieta... Ludzie już nie wnikali, że dieta dopasowana do dziecka, że suplementy, że terapia... ludzie skupili się na diecie 3xb...
No, z tymi koopami, to chyba większość dzieci z autyzmem ma... Dlatego wiadomo, że trzeba badać i dietę dopasować do danego dziecka, a nie iść ślad, w ślad za Radomską.
No jestem ciekawa co u nas wyjdzie... Byc może jednak gluten... Tak sugerują i objawy u dawidka i pół słowem wspomniała gastro. Natomiast póki co mam mu nic nie odstawiać na własną rękę, poza tym cukrem...
Dawidek tez od urodzenia z tymi jelitami ;(... Ale dlatego cieszę się, że trafilismy na tę gastro, bo może nam wyjasni co jest nie tak...
Nie wierzę w to, że mi dziecko wyjdzie z autyzmu zupełnie, ale wierzę, że może lepiej funkcjonować. A jesli wyjdzie z tego, to chwalic Boga ;)
Gluten niekoniecznie musi wyjść. Ja byłam pewna, że młodemu wyjdzie jakaś straszna nietolerancja, a ma tylko 2 stopień. Dużo większą ma na nabiał i inne produkty, o których bym w życiu nie pomyślała. Największa była na kawę :D
Że niepotrzebnie to się nie zgodzę.
Ale wiesz co? Mi jeden z lekarzy powiedział, że nie liczy się stopień, tylko objawy, reakcja... Że można mieć niski stopień, a reakcja może być ostra...Tak samo jak na ktg zapisują Ci się skurcze 100%, a Ty ich nie czujesz, lub zapisują się 30%, a Ty modlisz się o śmierć z bólu...
Isiula, a teraz gdy go karmisz glutenem nie możesz badania na celiakię zrobić???
W pewnym momencie powstała obsesja. Jak któreś z naszych dzieci odnosiło sukces, to nie padły pytania "jaka terapie stosujecie?", tylko "czym karmisz?"...
Else ja wiem, że masz dużo wydatków na leczenie synka. Zajrzyj na stronę VitaImmun w aktualnościach jest informacja, że szukają dzieci z zaparciami do probiotykoterapii. Robią ocenę mikroflora jelitoeej z free plus dają probiotyki. Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale spróbuj tam napisać.