Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorask28
    • CommentTimeSep 30th 2022
     permalink
    Teo to tak jak Nat.
    Ona często mówi mamo ale po co mi się tego uczyć, szkoda na to czasu🤷.
    Mnie to nie interesuje, w życiu mi się do niczego nie przyda i nie przegadasz..
    Ale jak coś lubi, coś ją interesuje to i cały dzień by nad tym siedziała, reszta może nie istnieć..
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No bo abstrahując już od aspergerów i innych .
    To czego ucza się dzieci w szkole to jakas porazka.
    W sensie duzo rzeczy niepotrzebnych, dużo informacji które tak naprawdę w życiu są im kompletnie nieprzydatne, a jeśli nawet będą chcieli wiedzieć to sprawdza w internecie w 10 sekund.
    Uczą się wszystkiego a tak naprawdę po szkole nie umieją niczego. W sensie niczego konkretnego.
    Powinno być tak, że panie wyłapują z czego uczen jest mocny. I w tym kierunku powinien być prowadzony.
    W podstawówce już od 3 klasy powinna klasa byc dzielona na profil matematyczny, humanistyczny, językowy etc.
    Nie ma chyba takich dzieci, które bedac świetnymi z matematyki są tak samo świetne z języka polskiego .
    I odwrotnie.
    Ja widzę po Ninie.
    Typowa humanistka. Polski, historia, angielski to dla niej bułkaa z masłem. Ale już np matematyka wymaga od niej dużo większego wysiłku, jej mozg ciężko chwyta hahahah
    Więc uważam że dzieci powinny byc kierowane tam gdzie są najmocniejsze. Po co je zmuszać to wkuwania wszystkiego.
    Po co im słuchajcie potrzebne uczenie się na pamięć miliona dat historycznych.
    Większość z nas tutaj obecnych pamięta pewnie chrzest polski, bitwe pod Grunwaldem, wojny światowe ale już np bitwy pod Monte Cassino , czy II rozbioru Polski niekoniecznie
    Bo i po co. Będę chciała wiedzieć to sprawdzę.
    --
  1.  permalink
    Mial robiony testem Stanford Binet 5
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    No to dziwne bo u nas dwukrotnie w różnych miejscach ttwal dłużej i był w dwóch turach, nigdy w ten sam dzień
    --
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeOct 2nd 2022
     permalink
    Teo, jeśli o Wojtka chodzi to w PPP pytałam o test na inteligencję jak robiłam gotowość szkolną. Wtedy nie widzieli potrzeby.
    Jak już będę mieć diagnozę od psychiatry, to może zmienia śpiewkę. Ale generalnie byliśmy u kilku psychologów o wszyscy mówili że nie widzą sensu robić bo widać jak na dłoni że jest wysoko.

Co do Wiktora tylkonadzis to widzę że PPP w Toruniu jest tworem wybitnym. Wszystko wiedzą lepiej, szybciej...
    Koleżanka co pracuje w szkole integracyjnej mówila że binetta nie wolno robić częściej niż co 2 lata, bo dziecko zapamiętuje pytania i odpowiedzi.
    Ale co tam, Wiktor najpierw upośledzony a potem jednak nie :devil:

Wojtek ma jazdy na czytanie książek, ostatnio temat Minecraft, drony i roboty. I nic może nie istnieć, tylko książki. Ostatnio dostał pałę z matematyki, bo nie odrobił, pani pytała kto zgłasza nieprzygotowanie, ale się nie zgłosi. A potem wyszło że nie ma. Jak zapytałam czemu nie zgłosił, to powiedział że nie słyszał bo czytał książkę (właśnie nową z biblioteki przyniósł)...

Treść doklejona: 13.01.23 20:45
    Doczekałam się fiagnozy... Znaczy Wojtek. F.84.5 i F.90.0 choć to drugie przyjmujemy z pewną rezerwą. Ale tak w jednym jak i w drugim nie przejawia wszystkich charakterystycznych cech. Teraz PPP, orzeczenie i może przed wakacjami załapiemy się na niepłatną terapię... Póki co działania bez zmian...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.