Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
I masz leukocytozę i podwyższone GRF plus te erytrocyty w moczu mogą wskazywać na jakieś problemy z nerkami. A co na to lekarz?
mierzi mnie wszechobecna bylejakosc
Każdy stan zapalny może podnieść leukocyty. Jak to jest minimalnie to nie ma się czym martwić.
A na żołądek to gastroskopia a kolonoskopia jest przydatna w diagnostyce jelita grubego :) Niezły termin - po takim czasie jaką to ma wartość diagnostyczną?
te WBC to ile wynosza? bo ja slepa jakas
sucharku, a do urologa to z jakiego powodu się wybierasz?
Wiem, wiem, pomyliłam się.
No i w jakim celu się do nefrologa wybierasz?
Chciałabym pomóc ale sie tak na tym nie znam:( Poniżej wyniki Gajki z dzisiaj (na czczo ale piła lekko osłodzoną herbatę rano)
Objawy - stan podgorączkowy od czwartku (wczoraj już było ok a dzisiaj rano znowu ok 38), mokry kaszel i katar po pas. Podobno w oskrzelach słychać lekkie zmiany, gardło ok. tydzień temu skończyła brać Augumentin ES (uszy) więc wolałabym ominąć kolejny antybiotyk, lekarka jednak po obejrzeniu wyników sugeruje aby podać (Sumamed), ze względu na przesunięcia w rozmazie...ja szczerze mam obiekcje, ostatnio miała dwie infekcje bakteryjne w których bardzo wyraźnie było widać, że to bakterie (WBC 17, duży wzrost neutrofilii, pałeczki i segmenty ponad normy itp.)
Dodam, że Gajka ząbkuje (trójki), na stałe bierze: nebbud, nasometin i contrahist (nie wiem czy one też nie wpłaywają na rozmaz...wg netu niby sterydy wpływać mogą)
Sucharku, na razie sobie daruj wizytę :) Powtórz badania za jakieś 2-3 tygodnie. Może zrób posiew moczu?
Ja jednak antybiotyk podałam, bo wieczorem znowu 38,5 (trochę za długo to się ciągnęło i chyba faktycznie szło w stronę bakteryjną niestety :/)
U nas posiew 30 zł kosztuje. Ja też nie czekałabym na skierowanie.