Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
fajnie macie! ciesz sie chwilą, bo dzieci tak szybko rosną! :) No nic będziemy się przytulać z piersią kiedy tylko Mira zechce :-)
Aha. I czy warto od razu zaopatrzyć się w szamponik do włosków antyciemięczkowy czy z tym poczekać? Kacprowi byłam takim Musteli od razu.
wlasnie my tez, ale glownie z tego powodu ze Agatka kąpie sie na siedząco i na brzuchu (włosów nie myjemy codziennie).
za nic nie daje sie polozyc na pleckach od jakiegos czasu, poza wanienką rowniez.
ubieranie, przewijanie, wycieranie ( czasem) kupki odbywa sie w biegu, nie udaje mi sie jej poskromic, Wy tez tak macie? tzn dzieci?:)
i pocieszcie ze to minie.:)
pipcię lepiej smarować np. Alantanem czy posypką?
Pipci się raczej niczym nie smaruje
DII a wiesz ? Kiedy Cię czytam to mam wrażenie jakbyś pierworódką była bo tak o wszystko pytasz
Myślałam, że przy drugim to już luz totalny oraz mam nadzieję, że jak ja urodzę to nie będę "nicniepamiętać"
bo wcześniej Dii urodziła chłopca, więc nie wie jak pielęgnować dziewczę
DII a wiesz ? Kiedy Cię czytam to mam wrażenie jakbyś pierworódką była bo tak o wszystko pytasz
Myślałam, że przy drugim to już luz totalny oraz mam nadzieję, że jak ja urodzę to nie będę "nicniepamiętać"
Oraz wiecie, ja tego nie napisałam w sensie żeby ją krytykować czy tam coś, tylko tak po prostu się zadumałam nad w.w faktem
Ale też chodzi o to, że ja robiłam zupełnie inaczej niż tutaj krążył opinie co do higieny, kąpieli, itp. no i też poprzednio położne mówiły co innego i teraz mówią co innego więc zgłupiałam totalnie. Kiedyś na którymś wątku była mowa o tym, że noworodka się nie kąpie nawet przez cały pierwszy tydzień bo maź płodowa chroni i jest najlepsza dla ciałka i takie tam. No a teraz też dziewczyny piszą, żeby codziennie kąpać. Też jest kwestia tego, że wtedy rodziłam w okresie po-letnim a teraz w upały i też inaczej to wszystko wygląda... Szczerze nawet nie wiem jak postępować z moją laktacją, bo też jest inna i też nie pamiętam, czy faktycznie na początku miałam takie cyce nabrzmiałe i tak bolały... Ale to inny wątek
A jeszcze pytanko (bo tego również nie pamiętam) odnośnie pępka. Zauważyłam dużo zaschniętej krewki dookoła. Oczywiście ją ściągnęłam octeniseptem i gazikiem,a le w środku jest baaaardzo czerwone od krwi i nie wiem czy to normalne? I czy można to moczyć podczas kąpieli?
Oraz mi położne mówiły, żeby pipki nie ruszać, broń Boże nie wymywać tego śluzu z niej [to ma tam być, bo spełnia funkcję ochronną] i smarować tylko dupkę ewentualnie.I tak też robiłam
A u nas zaczerwienienie pipki wlasnie, i przy jednorazowkach i przy wielorazowkachwietrzymy pare razy sudocremem cieniutko posmarowałam- nicpare razy lekko clotrimazolem- tez bez poprawynasza pediatra na urlopie- macie jakies sposoby swoje?
W szpitalu mówili, że witaminy włączyć jak pierś zaspokoi ją przynajmniej w 90%, położna środowiskowa z kolei ma inną teorię
Zauważyłam dużo zaschniętej krewki dookoła. Oczywiście ją ściągnęłam octeniseptem i gazikiem,a le w środku jest baaaardzo czerwone od krwi i nie wiem czy to normalne? I czy można to moczyć podczas kąpieli?
Nie dość że mi dziecię w miesiąc przybrało 200 g, to jeszcze nie chce jeść!!! no zwariuję!