Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam pytanko do nocnikowych mam. Czy któraś próbowała naukę nocnikowania przed ukończeniem roczku?Subiektywna, moja córa odkąd skończyła chyba 9 miesięcy, prawie każdą kupę robiła na nocnik. Nauką bym tego nie nazwała, raczej sadzałam ją, gdy widziałam, ze chce coś zrobić ;) Dla mnie to bardzo wygodna sprawa, bo od tamtej pory rzadko się zdarzało, że zrobiła kupę w pieluszkę i musiałam ją mocno czyścić. No i jak miała półtora roku to już większość sików było sygnalizowanych i lądowało w nocniku. Odpieluchowałam ją jak miała chyba rok i 9 miesięcy. Aczkolwiek nadal nosi pieluchę w nocy, bo zdarzają jej się wpadki, a mi się średnio chce zmieniać pościel np. o 3 nad ranem.
[/url]
[/url]

Jeszcze przez dziąsło nie przeszedł,a le już jest mega wyczuwalny
Może stąd ta chęć ssania u niej?
Nadia mając 13 miesięcy wołała "pupa", gdy chciała się załatwić, ściągnęlam jej pieluchę całkiem jak miała 1.5 roku chyba (wcześniej też dość często była bez). Na kilka miesięcy przed pojawieniem się Liwci, była odpieluchowana, także miałam mniej roboty po narodzinach młodszej córki
Także u nas nie było nauki nocnikowania czy wysydzania, bo wcześnie zaczęłyśmy. Aha i wpadki się zdarzały, nawet ze dwa regeresy kilkudniowe były, ale to dość dawno było.

Możesz spróbować z innym smoczkiem, możesz spróbować dać tacie nakarmić z butelki a sama zniknąć z widoku (i zapachu
). Spróbujcie parę razy, ale najlepiej żeby to był ktoś inny niż ty bo Młoda może po prostu czuć zapach mleka od ciebie i dlatego nawet nie postara się pociągnąć z butli. A na śpiocha próbowałaś jej dać?
Na głodnego?

Karolka, a że zapytam-nie złośliwie of kors..a próbowałaś jej dać butelkę, czy tak z góry założyłaś bo nigdy nie piła?
Myślę, ze tak samo jest z butelką... Trzeba próbować :) Choć ja uważałam, ze Kacper potrafi pić z butli, bo przez pierwszy tydzień swojego życia jej używaliśmy, bo nie potrafił ssać piersi i musiałam odciągać. No i po pół roku na chrzcinach przygotowałam buteleczkę :) Niestety ni groma nie dało się go namówić na mleczko z butli więc moją sukienkę musiałam zadzierać całą do góry gdzieś w schowku i karmić...
Magdzie nie próbowałam podawać butli ale też nie miałam takiej potrzeby...

[/url]
[/url]Anka80, robiłaś już krzywą cukrową?