Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

rozczulają po całości :) 

[/url]
[/url]

chyba zła matka ze mnie, bo dodatkowo od pierwszych miesięcy życia pozwalam dziecku spać wyłącznie na brzuchu (w nocy też). Wiem, że to niebezpieczne, ale moje dziecko ulewa i w pozycji na brzuchu śpi mu się zdecydowanie lepiej, na plecach śpi bardzo niespokojnie..
Wcześniej myślałam że najlepsza pozycja jest na boczku ale ortopeda i pediatra nie byli zachwyceni takim ułożeniem z uwagi na delikatne stawy biodrowe u noworodków. Dodam że i ja nie byłam przekonana bo córka lubi sobie często i dużo pocycać przez co zdarza jej się nawet po godzinie ulać a pozycja na boku nie dawała mi gwarancji jej bezpieczeństwa. Teraz kiedy śpi tylko na brzuchu jestem o nią spokojna. Ma w łóżeczku materac kokos - pianka - gryka który idealnie nadaje się do spania na brzuszku. 
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]

Może za rok będzie lepiej? 
powiedzcie mi czy wy sadzacie swoje dzieci, czy czekacie by same wszystko zaczęły robić, bo ja nie sadzam i mój M ciągle mi zarzuca że jakieś fanaberie mam dlatego ona nie ćwiczy i dlatego jeszcze się nie przekręca na brzuszek i sama nie zaczyna siadać....