Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wypróbowałam już prawie wszystkie humanitarne metody i nic nie działa
Ja naprawdę chętnie bym jej odpuściła i dała spać tyle, ile chce, ale ona jest ewidentnie i permanentnie zmęczona i niedospana
No i za chwilę znów muszę ją kłaść na kolejną absurdalną drzemkę 
za to teraz ciężko przewidzieć Maxa. Ogólnie wszystkie fakultety ,wykształcenie pod dzieci idą w wielką niewiadomą a także przypadki co do karmienia piersią też są jakieś ekstremalne
Dzięki. Zatem czekamy cierpliwie i cieszymy sie bezbolesnym kamieniem :-)Wiecie, tylko chodzi o to, że jej te krótkie drzemki ewidentnie nie wystarczają
ząbki
masazu Shantala probowaliscie?

czy ona jest najedzona przed spaniem?
No i na pewno nie budzi jej głód. Wygląda, jakby nie mogła przejść w kolejną fazę snu.
Zasypia zazwyczaj przy piersi,
Wygląda, jakby nie mogła przejść w kolejną fazę snu.
więc standardowa recepta- przeczekaj
Ale poważnie - w foteliku samochodowym, albo (od wielkiego dzwonu) w wózku zasypia bez piersi, a czas spania się nie wydłuża...jak przy tym ew wybudzaniu dajesz jej pierś to nie zasypia ponownie/mocniej ?
A w nocy jak sypia?
nauczylam ja usypiac samodzielnie
obraca sie juz z obu bokow z plecow na brzuch tylko ze robi to nieprawidlowo odginajac glowe i odpychajac sie noga (robi luk). Chodzimy na rehabilitacje ale nijak nie moge temu dziecku wybic z glowy tego sposobu. Gdy chce sie obrocic do cyca tylko na boczek robi to prawidlowo czyli przyciaga glowe do klatki i podkurcza nozki, ale juz do obrotow robi inaczej. Powiedzcie mi prosze (mkd ty chyba jestes reha? a moze ktos jeszcze sie zna?) czy jak on sie nie nauczy robic tego poprawnie (tych obrotow) to bedzie sie pozniej jakos koslawo poruszal czy co? bo ja juz robie co moge a on sobie umyslil i przetlumaczyc sie nie da. Jakies dwa tyg temu zaczal chwytac stopy, podpiera sie juz na wyprostowanych raczkach (robi foczke) troche samolotuje ale w zancznej przewadze pcha w podloze. Od jakiegos czasu podkurcza kolanka pod brzuszek i unosi pupke jak do tego podeprze sie na przedramoinach to prawie staje na czworaka (ale tak pokracznie bardzo nisko ale glowa wtedy na podlodze:) pełza a dzis zaczal sie turlac
czyli wszystko super tylko te obroty mnie martwia. Na reha zczaelismy chodzic przez wzmozone napiecie w nozkach

Dziewczyny a takie prostowanie rąk i nóg i kręcenie stopami oraz dłońmi to normalne jest tak ?
Bo Nin tak nie robił a Hug wygląda jakby miał częste przykurcze mięśni
Czasem odpycha się ode mnie nogą, gdy tylko na bok uda jej się przekręci, chwila moment orientuje się, że za chwile może wylądować na brzuchu. Szybka blokada kolanami i od razu się odwija, aby leżeć na plecach. Kurcze nie wiem czy czegoś nie przegapiłam.

Rajuniu to mój Hug zaś w porównaniu do Waszych dzieci nieruchawy milion

i jakie moje życie stało się łatwiejsze
dopiero jak nauczylam ja usypiac samodzielnie usypiac to zaczela lepiej sypiac. Drzemki dzienne z 15 min. wydluzyly sie do godziny

Boje się ze kiedyś rabnie w sciane, jak będzie spala ze mną. Nie wiem, co mam z tym zrobić... Mała teraz praktycznie non stop śpi na brzuszku...