Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Marezka więc tak:
- L4 dla taty na opiekę nad zoną po porodzie, jak najbardziej przysługuje, ale nie jest to obowiązkowe, więc najlepiej jak maż pójdzie do twojego gina po porodzie i tak L4 mu wypisze, jedyne L4 które mężczyźni mogą dostać od ginekologa , i max są to dwa tygodnie, czyli 14 dni kalendarzowych, trzeba wziąć w całości, nie rozbija się tego na raty, aa no i L4 niestety w tym przypadku płatne standardowo 80%
- urlop ojcowski 2 tygodnie, ale tak jak mówisz dopiero od 1 stycznia 2012, pełno płatny, trzeba tylko zgłosić do pracodawcy na tydzień przed planowanym urlopem
- urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka, jak mówisz 2 dni, można wykorzystać osobno, i w sumie nie jest sprecyzowane w KP do kiedy trzeba wykorzystać no ale najlepiej w niedługim czasie po porodzie, np żeby pójść odebrać becikowe
- dodatkowo co roku przysługują 2 dni zwolnienia na dziecko (co roku, do 14 roku życia dziecka) to taki urlop na żądanie tylko dal dziecka
Tyle
Chcę wziąć kredyt 0% w szkole, której pracuję. Na małą kwotę. Dyr jednak powiedziała, że nie mogę, bo nie należę do związku. Mój kolega też nie (pracuje w innej) i takowy kredyt bierze co roku. Od czego to zależy? A może dyr mnie oszukała? Jest na to jakiś przepis?