Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Dii, a może zamiast dokarmiać, pobudzaj do ssania? Budź co 2h lub nawet częściej, patrz, aby ssała aktywnie jak najdłużej, w nocy nie dopuszczaj do dłuższej przerwy.
Dii, a może zamiast dokarmiać, pobudzaj do ssania?
Kasia też nie była zainteresowana piersią bo chyba była zbyt senna przez żółtaczkę.
Butla ryzykowna , może spróbuj takie rurki medeli do dokarmiania .

co to za madry lekarz kazal ci odstawic mleko wlasne i karmic mm? Ze co mleko mamy to trucizna jakas?przy silnej żółtaczce tak moga zalecać bo:
Uś a Ty kolejna co na wodę się uparła i koniec ?nie nie
spróbuj jej jakieś soki rozrzedzac.
ja słucham swojego dziecka i nic na siłe 
jak mam sama go wypić albo dać starszakom to mi wąż w kieszeni syczy 

dziecko jest już "za stare" żeby wisieć na piersi i że powinno ssać aktywnie przez 20-40 minut.

.przecież jak bedzie nienajedzona to pociągnie z piersi więcej,by zaspokoić głód.
a na tej samej wadze ważona?

doiła cyca,przysypiała,znów doiła...
młoda ma tu prawie 3 tygodnie!żółta jak chinol
nie przybrałaby tylko 20g w 5 dnhmm a do ilu spadła w 3 czy 4 dobie kiedy jest ten najwiekszy spadek? przecież małe może spaść do 10% masy urodzeniowej i dopiero od tego sie liczy przyrost wagi

mało tego mleka pobiera skoro wcześniej po karmieniu miałam dalej pełną pierś.ja dłuuuuugo czułam po karmieniu nadal pełne piersi.teraz gdy mała jest "za stara na wiszenie" to opróżnia pierś w 5 min i naprawdę czuję ze zjadła większość z piersi.to dlatego ze teraz moje piersi sie dostosowały,u noworodka piersi nie znaą umiaru i produkują w kółko
ja dłuuuuugo czułam po karmieniu nadal pełne piersi.t
spadek w dniu wypisu jest 6%-owy zatem smiało mogła w kolejnych dniach jeszcze spaść w dół nawet do 3150 bo to było dozwolone 10%
idąc za tym tropem jakby spadła do 3150 to waga przy wizycie (3280) to jest znakomity wynik-130g!
ale też nie wiadomo czy faktycznie waga spadłą do tego poziomu na kolejny dzień...Na pewno nie licz 3h od końca karmienia, tylko od początku
,
Mi doradczyni kazala brać Mirę jak do odbicia i mocno plecki masować.

(dzisiaj odpadł kikucik
). Teraz o 18 ją obudzę na karmienie i zobaczymy jak będzie. Kurcze tylko ja dalej nie mogę odróżnić kiedy ona je faktycznie a kiedy tylko ciumka. Często gęsto jest tak, że ciągnie, cięgnie i po 4 pociągnięciach słyszę przełknięcie. I wtedy jest to mało efektywne... Nie wiem jak z tym walczyć.

efektywnie ssie gdy 3-4 razy pociągnie i przełknie , i tak 10 -12 serii,
4 cmoknięcia na 1 polkniecie jest to ssanie nieefektywne
[/url]
[/url]
Karmienie wyszło takie długie bo w między czasie były tylko drobne przerwy na kilkunastominutowe drzemki i się budziła - to pewnie oznacza, że się nie najada...

co ile powinnam zmieniać strony? Co 15 minut czy rzadziej?jak tak leżałam z małą na początku (tez przerwy miałam max 30-minutowe)to czułam kiedy już pierś jest pusta.
--