Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dii, a może zamiast dokarmiać, pobudzaj do ssania? Budź co 2h lub nawet częściej, patrz, aby ssała aktywnie jak najdłużej, w nocy nie dopuszczaj do dłuższej przerwy.
Dii, a może zamiast dokarmiać, pobudzaj do ssania?
Kasia też nie była zainteresowana piersią bo chyba była zbyt senna przez żółtaczkę.
Butla ryzykowna , może spróbuj takie rurki medeli do dokarmiania .
przy silnej żółtaczce tak moga zalecać bo: co to za madry lekarz kazal ci odstawic mleko wlasne i karmic mm? Ze co mleko mamy to trucizna jakas?
nie nie ja słucham swojego dziecka i nic na siłe Uś a Ty kolejna co na wodę się uparła i koniec ?
spróbuj jej jakieś soki rozrzedzac.
dziecko jest już "za stare" żeby wisieć na piersi i że powinno ssać aktywnie przez 20-40 minut.
.przecież jak bedzie nienajedzona to pociągnie z piersi więcej,by zaspokoić głód.
a na tej samej wadze ważona?
doiła cyca,przysypiała,znów doiła...
młoda ma tu prawie 3 tygodnie!żółta jak chinol
hmm a do ilu spadła w 3 czy 4 dobie kiedy jest ten najwiekszy spadek? przecież małe może spaść do 10% masy urodzeniowej i dopiero od tego sie liczy przyrost wagi nie przybrałaby tylko 20g w 5 dn
ja dłuuuuugo czułam po karmieniu nadal pełne piersi.teraz gdy mała jest "za stara na wiszenie" to opróżnia pierś w 5 min i naprawdę czuję ze zjadła większość z piersi.to dlatego ze teraz moje piersi sie dostosowały,u noworodka piersi nie znaą umiaru i produkują w kółko mało tego mleka pobiera skoro wcześniej po karmieniu miałam dalej pełną pierś.
ja dłuuuuugo czułam po karmieniu nadal pełne piersi.t
spadek w dniu wypisu jest 6%-owy zatem smiało mogła w kolejnych dniach jeszcze spaść w dół nawet do 3150 bo to było dozwolone 10%
idąc za tym tropem jakby spadła do 3150 to waga przy wizycie (3280) to jest znakomity wynik-130g!
Na pewno nie licz 3h od końca karmienia, tylko od początku
Mi doradczyni kazala brać Mirę jak do odbicia i mocno plecki masować.
efektywnie ssie gdy 3-4 razy pociągnie i przełknie , i tak 10 -12 serii,
4 cmoknięcia na 1 polkniecie jest to ssanie nieefektywne
jak tak leżałam z małą na początku (tez przerwy miałam max 30-minutowe)to czułam kiedy już pierś jest pusta. co ile powinnam zmieniać strony? Co 15 minut czy rzadziej?
--