Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny a powiedzcie mi, ma tak któraś z Was, że karmi tylko raz, np wieczorem przed spaniem, a w nocy nie?
Laktatorem, dwie godziny po karmieniu ściągam różnie, raz 50ml, raz 70, raz 100 się udało.
Staram się dużo pić, bo wiem, że to jest ważne, pilnuję młodego, żeby się ładnie przysysał, bo lubi sobie skubaniec szczęki zacisnąć, a ja wtedy widzę wszystkie gwiazdy:/ No i dalej kiepsko.. dzisiaj po tym jak wyciągnął te 60 z cyca, dołożyłam mu 30 Bebilonu HA, zaopatrzyłam się w jedną puszkę, bo ewidentnie dziecko głodne było. Wczoraj nam taki ryk urządził, że klękajcie narody.. dopiero jak dostał 70 odciągniętego laktatorem mleka to zasnął jak zabity..
Magiczko, po pierwsze, przyrosty liczymy od najniższej spadkowej. Minimalna wartość przyrostów to 120g na tydzień (18 g na dzień). Mały ma 18 dni. 18*18=324g przyrostu. Ile przybrał w takim razie?
mleko trawi się również podczas ssania, na bieżąco.
oceni czy zoltaczka się nie nasila.
BTW, wagę schowaj. Napędza tylko stres u Ciebie.
jak będziesz dokarmiać, to może się okazać że wasza przygoda z karmieniem piersią szybko się zakończy.
Eja moja córka tak miała. Gdy skończyła 5 miesięcy nagle z karmień co 2-3 godziny (z naciskiem co dwie) zaczęła jeść co 3-4-5. Po prostu ograniczyła sobie karmienia do tych, których potrzebowała. Wtedy wyszło nam 4-5 karmień w ciągu dnia zamiast np. 8. Ciesz się - masz więcej wolności :D Czesc Dziewczyny. Mam zmartwienie... Corcia nie chce jesc, je rzadziej. Zawsze jadla co 2-3 h ( czesciej co 2 ) a teraz 3-4 :-/