Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To ja bym musiała doczytać przepisy. bo o tym, ze nie ma prawa odmówić zmniejszenia etatu, to wiedziałam, ale tylko pod warunkiem, że jest to wniosek złożony bezpośrednio po urlopie macierzyńskim/rodzicielskim. A skoro już wróciłam do pracy i po jakimś czasie chcę zmniejszyć etat, to już nie musi się godzić. Taka moja wiedza. Ale poszukam
- u mnie chyba podobnie... juz przed 5 rano maly sie mnie czepia strasznie i potem musze wyjac mu cycusia z buzi a on sie drze no ale ja musze wyjsc 5.20 :( Moja cwaniara jak zczaiła że wstaje o 05;30 i że później wychodzę to jak w zegarku w ręku budzi się o 05:00 zeby mnie jeszcze dorwać i sobie popić mleczka. Super tylko zaniast spać do oporu czyli 05:30 ja spie do 05;00
A on ma prawo jakoś "sprawdzić", czy faktycznie karmię?
chociaż ja osobiście przyznałabym się, że juz nie kp
A zawsze mogłaś nagle utracić pokarm
Swoją drogą dla przypomnienia jak skończyłas karmić to usg i tak powinnaś zrobić.
Mi się takie naciąganie nie podoba.
A nie możesz iść z Frycem? Tylko po papier.
Nie robisz tego dla siebie, bo jestes leniwa, tylko dla dziecka, ktore godzine szybciej bedzie odbierane od niani.
Natoiast uwazam, ze ogolnie przy tak malym dziecku wazne jest, zeby pracowac krocej.
prywatny lekarz wystawi ci wszystko
Tak, więc żadne zaświadczenia... tylko Wasze oświadczenie, a tu macie podstawę prawną z PIP-u.
Anka80 - czyli radzisz przed uzyskaniem zaświadczenia, spróbować najpierw odbić piłeczkę? Odpisać (mailowo czy oficjalnie pismo?), że:
Tak, grzecznie, kulturalnie, odbić piłeczkę...
Marion, ja myślę że Ty najlepiej wiesz jakiego masz szefa, kadrowki i czy jak im odpiszesz z przepisem to zostawia Cie w spokoju czy sobie "nagrabisz" i czy nie byłoby lepiej dla Twojego świętego spokoju i podejścia pracodawcy do Ciebie jednak te zaświadczenie przynieść.
laski idą na l4 jak tylko 2 kreski na teście,nie wszystkie chodzą bo mają zagrożone ciąże