Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
;

[/url
[/url]Moim zdaniem układ trawienny takiego malucha jest jeszcze niedojrzały i jedynie męczy sie,- wlasnie dlatego pytam, bo te co pija mm maja chyba szybciej dojrzaly uklad trawienny i dlatego moga wczesniej rozszerzac diete, ale w sumie nigdy w to az tak nie wnikalam. Kolezanka tez zdzwiwiona, ze chce czekac do 6-go miesiaca dlatego sie upewniam u Was.

;
Mm jest gorzej trawione niż mleko matki i żołądek szybciej się przyzwyczaja do cięższego jedzenia.
Zdaje się, że dawne zalecenia odnośnie rozszerzania diety dzieci karmionych mm wynikały raczej z obawy o ewentualne niedobory składników odżywczych, które miały uzupełniać dodatkowe posiłki. Co zresztą uznano za nieistotne, skoro ostatecznie zalecenia zmieniono.
;
Pamiętaj, że wcale nie jesteście jakoś opóźnione, tylko rodzice, o których piszesz, za bardzo się pospieszyli.
Znam rodziców, którzy startują w wyścigu "które dziecko pierwsze zje schabowego".
;
itd.). Słucham, mówię co wiem, widzę te politowanie na twarzy. Ostatnio wysłuchiwałam także tekstów o innej matce, która karmiła swoje dziecko "wywalając cyca" i jakie to obrzydliwe. No cóż, z niektórych tekstów to się przynajmniej z mężem potem pośmiejemy
wezcie cos napiszcie madrego, zeby mnie uspokoic
Przypomniało mi sie, ze jeden z chłopców tez był wsadzamy do chodzika...
;
czemu moje dziecko ma dawac sie czyms pobawic jesli nie chce (...) sie dzieli bardzo chcetnie, z wlasnej inicjatywy, ale tym czym chce.
Dziewczyny a powiedzcie proszę jak to jest z ta woda do picia.

POdałam juz ziemniaczka na drugi dzień dzień ziemniaczka z marcheweczką

Przez długi czas niekapek służył do walenia nim o tackę lub o podłogę. Zanim Akeks zaczął z niego pić, to dwa kubki zostały pobite, tzn popekaly od tego walenia.

ale się uśmiałam he he bo sobie to wyobrziłam, moja tez zaczyna wszytskim walic, niekapkiem pewnie tez zacznie, dziś jej podalam do zapoznania się, oczywiście do bużki wzięła ale napić się nie umiała, więc wujełam niekapek i po przechyleniu troche poleciała to się napiła, coś czuje że zanim się nauczy pić z niekapka to będe zmieniać body co chwila bo bedzie mokre.najlepiej wprowadzać nowości tak co 2-3dni
Słyszałam o kaszkach firmy Holle? Co o nich sądzicie? Gdzie można je kupić? Taką kaszką chcę córce zagęszczać posiłki.