Ewa moze prosciej ale ja np robilam test tak ja bylo apisaen od 11 dc i co zuzylam cale 5 i nic. A jak bym mierzyl;a to bym wiedziala ze kiedy sie zbliza owu i zaczela wtedy robic . Mi sie przesunela o ok 4 dni.. Powiem Ci ze test jest fajny bo masz na 99 % pewnosci ze bla owu ale cale to mierzenie jest super. Poznajesz wlasne cialo. Ja zaluje ze nie robilam tego wczesniej.
Poza tym czesto przymierzeniu tempki można sprawdzić, czy faza wyższych tempek nie jest za krótka a jeśli tak to może być duży problem z utrzymaniem ciąży a wtedy to się można starać i starać bez efektu. Albo dłuższa faza ale słaby proigesteron - wówczas efekt jest podobny.
Jeśli faza lutealna jest za krótka ( < 10 dni) czy temperatury poowulacyjne są stosunkowo niskie (nie przekraczają 2 kresek czyli 0,2 stopnia od najwyższej z sześciu temperatur poprzedzających owulację) to można podejrzewać niedomogi ciałka żółtego i tym samym słabo wydzielany progesteron. Najlepiej wtedy udać się do ginka z wykresami, gdyż badanie na poziom progesteronu robi się w określonych dniach cyklu.
do asi 77 jestem ewa i tez w lutym poronilam i lekarz tez mi powiedzial ze teraz badan nie trzeba robic bo moze organizm sie musi rozruszac i trzeba miec cierpliwosc wiem trodno ja miec ja wlasnie mam okres i uffff
olka78 dzięki Rosa już jesteś mona dzieki ewa1 testy sa ok nie na 100% ale zawsze Można określić termin jajeczkowania na 24/36 h Tandinda podaj termin kolejnej @
No super, coraz więcej nas w tabelce, ale od przyszłego miesiąca proszę mi obiecać, że będziemy się przepisywać do tabelki nr 2 - przecież też jest fajna - no nie!
Oczekujaca - za prace nad tabelka, przynajmniej widac wszystko co i jak... szkoda tylko ze nie ma nikogo z moich okolic... kurcze nie sadzilam ze az takiej dziury jestem ze na zadnym forum nikt sie nie znajduje... musze chyba jakeis sasiadki tu wkrecic :D
wlasnie konczy mi sie @, jakis dziwny byl tylko jednodniowy ale najwazniejsze ze juz koniec i juz moge sobie nucic hulaj cialo hulaj dusza
IWA - tempka mi spadla dzien przed okresem, poza tym mialam istna niagare tyle ze jeden dzien... zreszta ja sie nie napalam, po prostu cieszymy sie z mezem soba i co bedzie to bedzie... za duzo stresow przeszlam jak do tej pory
Mycha 26 z tego co wiem to ok. 14 dni wzwyż. Musi być conajmniej te 14 dni wyzszych temperatur, ale po ok. 6 niższych...jakoś tak:))) a jak zajdziesz w ciąże to ta faza wyzszych temperatur Ci sie nadal utrzymuje nie spada, stad mozna stwierdzić mierzac tempkę,czy sie zaszlo w ciąże.pONIEWAZ TUZ PRZED MIESIACZKA TEMPERATURA RACZEJ ZNOWU SPADA.....TO WLASNIE TEN TESTOSTERON....fAZA LUTAELAN AOGOLNIE MOWIĄC NIE MOŻE BYC ANI ZA DŁUGA ANI ZA KROTKA:) PZDR:*
Dzięki Ewela, właśnie chodziło mi o to czy ta faza musi trwać 14 dni, bo czytałam że minimum 10, a patrząc po sobie to wiem że raczej zawsze mam mniej niż 14 dni :(
Nio od 12-16:),żeby nie za mało i nie za dużo;) Pośrodku 14;)..Jak masz mniej niz 14 dni to jeszce nic nie świadczy, najważniejsze,zeby nie spać poniżej 10 dni, wtedy to juz za krótko..Pzdr:*
podpisuje sie pod tym co wyżej - nalezy się cieszyć z bycia razem... jesli ktos za dużo myśli, stresuje się to juz są problemy... Wiaodmo, że inna sprawa sa problemy zdrowotne..te napeno nalezy leczyc jak najprędzej..i dbac o siebie, kontrolowac itd :)
Witajcie :) Na 8 podstronie zuza polecała forum do poczytania http://www.dzidzia.fora.pl/index.php/ Wyświetla mi się tylko główna strona , czy ktoś z Was też ma podobny problem??
Mi też wyświetla się główna strona forum z działami i chyba tak powinno być? Chyba, że czegoś nie zrozumiałam? Swoją drogą to strasznie znajomo wygląda mi Twój nick, Burleska ;)
Witajcie kobitki, wrocilam z pracy i juz zaczelam urlop i bardzo sie ciesze ze w koncu sobie odpoczne Ewa1 wiedze ze jesli chodzi o poronienie to nadajemy na tych samych falach, a propo testow owu to ja stosuje od trzech m-cy kupuje je na Allegro od Ewy Analityk. Polecam
Kobitki odnośnie strony którą podałam to prawda wyświetla sie tylko główna strona i żeby poczytać to trzeba się zarejestrować , ale to trwa tylko chwilkę , za to możecie poczytać o problemach z zajściem , o metodach wspomagania płodności ( różne zestawy ziół- ciekawe, polecam )
asia 77 ja spytam w aptece pisze z wloch tu mieszkam na stale i testow jeszcze nie prubowalam nie wiem jak sie je robi a co do poronienia to moje kumpela miala juz 2 i teraz po 7 miesiacach znuw zaszla jest w 3 miesiacu i mam nadzieje ze sie jej uda
Ewa z tego co mi wiadomo to u nas w aptece sa drogie podobno 5szt/80zl a na allegro 1 szt/2,39 jesli chcesz to podaj mi e-maila i wysle Ci instrukcje robienia testow owu
asia 77 muj mail ewaroby@vodafone.it wyslij ale i tak popytam w aptece bo nie wiem jakie sa ceny mierzylam tez tem ale niechce mi sie codziennie rano i to musi byc dokladnie mierzone nudne