z tego co wiem to chyba dopiero po 40 dniu. A na becie bylas moze ???? jaka Ci wyszła ????? ja w srode tak czy siak mam kontrole i chce dowiedziec sie co i jak :)
techniczne: dziwnie się jakoś czuję z tym że się udało
też się tak czułam za pierwszym razem.... za drugim było łatwiej uwierzyć szczególnie, że właściwie tylko miesiąc nie byłam w ciąży i właściwie ciężej było uwierzyć, że nie jestem
Hej dziewczyny ! U mnie dziś 10dc. Posłuchałam waszej rady i biore wiesiołka i folik. Dziś tak mnie kują jajniki że masakra. Robiłam test owulacyjny ale narazie jedna kreseczka :(
Techniczne , P_Madzia GRATULACJE!!!! Właśnie się ostatnio zastanawiałam kiedy jakieś plusiki się posypią bo ostatnio było coś cicho a tu proszę aż dwa. Spokojnej ciąży dziewczyny!!!!
Cześć dziewczyny,jestem tu nowa, musze z kimś pogadać bo już fiksuje. Staram sie już 11 cykl i nic :( Zaczynam nowy cykl właśnie, jakieś rady,jakieś wsparcie???
W styczniu dowiedziałam sie ze mam niedoczynność tarczycy :( Biorę Euthyrox100,miałam robione badania na hormony. Niewyszły rewelacyjnie ale też nie tragicznie jak stwierdził gin. Po drodze zmieniłam lekarza tzn w sierpniu. Pani doktor zmonitorowała mi dwa cykle powiedziała że wszystko jest ok. i przepisała Luteinę 50 pod językowo. Jestem po pierwszym cyklu z Luteiną,rozpoczynam drugi.
Cześć! Ja też bardzo chciałabym z Wami tutaj poklikać ale nie bardzo wiem jak się dołączyć. Wy tutaj już w swoim gronie sobie dyskutujecie. Podglądam te Wasze rozmówki juz od tygodnia i nie wiem jak dołączyć
martinia a możesz wklepać wyniki badań , które robiłaś? I jeszcze raz zapytam, obserwujesz sie lub zamierzasz? no i skoro masz luteinę czyli cos jest nie tak, od którego dnia cyklu bierzesz? i w ogóle dlaczego lekarz Ci ją przepisał?
marcycha ja tu akurat nie przebywam stale, ale jesli ma sie ochote podyskutować to wystarczy cokolwiek napisać, zacznij od tego co u Ciebie :)
Ja się staram już 50 cykl i się nie poddaje. Jedni mają od razu to co chcą a inni niestety muszą trochę poczekać i ja się zaliczam do tych drugich. W ciągu 5 lat starań zaszłam raz w ciąże ale niestety było puste jajo płodowe. Ale nie tracę nadziei bo wiem że zostanę kiedyś mamą, bo zawsze przecież jest jeszcze adopcja:)
Lekarz poprzedni był dziwny dlatego go zmieniłam a luteinę mam brać od 23 dnia cyklu na ''zwiększenie prawdopodobieństwa zaakceptowania ciałka żółtego" Cytuję moją panią doktor
dla mnie , osobiście, dziwne jest dawanie leków "w razie czego", co innego gdyby badanie progesteronu wykazało, że jest go mało....
najwazniejsze , że nie masz tej luteiny wczesnie, bo juz znam przypadek , że gin przepisał dziewczynie luteine od 16dc biorąc pod uwagę książkowy cykl czyli zrobił to w ciemno , bo po wykresach okazało sie , że dziewczyna miała owulki w okolicach 20dc
Ten poprzedni lekarz bez monitoringu cyklu przepisał mi clostylbegyt, tylko dlatego ze na jego pytanie czy jest jajeczkowanie odpowiedziałam niewiem,kumasz???
A jakie są pierwsze objawy owulacji wg ciebie??? Ja obserwuje śluz ale mam teraz wrażenie ze jak jest śluz odpowiedni owulacji to może być juz za pużno,co o tym myślisz??? Być może skok temp. jest lepszym wyznacznikiem??? A jeszcze co do śluzu, z zeszłym cyklu miałam go jakiegoś tam nastego dnia a pużniej jeszcze ze dwa dni tak już przed samą@