Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a polio tam juz nie ma w standardzie?
[/quote][quote=The_Fragile] Ja mam w rodzinie taki przypadek - nikomu, ale to nikomu bym tego nie życzyła.
--
I po raz kolejny zauważę, że jenak większość z nas odwleka a nie nie szczepi wcale.
serio bardziej Cię przeraża szczepionka na WZW B niż sama choroba?
pytam mam, które w ogóle nie szczepią...
chłopak rozumiem nie był szczepiony na WZW i zachorował
I uwierz mi, nikt nie zrozumie (chyba, że tylko inna mama nieszczepiąca), jaki, co dzień bagaż odpowiedzialności, za taką właśnie decyzję, dźwigam na swoich barkach.
Nigdy też nie pomyślałam, że Ci rodzicie, którzy szczepią to oszołomy, czy jakiegoś innego rodzaju epitet nie cisnął mi się na usta. O ile szczepią świadomie, czyli wiedzą na co, co jest podawane dziecku i na co zwrócić uwagę po szczepieniu. A nie idą na szczepienie, bo tak jest napisane w książeczce, ze trzeba, a nie mają pojęcia po co idą.
troche mniej się boję NOPów niż chorób
To ja mam na odwrót - troche mniej się boję NOPów niż chorób.
ja tam sie ciesze ze na niektore choroby szczepionki sa.
Monis, jakis ten wywod nielogiczny;-P
Gdyż mój syn skutecznie mnie tu rozprasza, ciągnie za rękę i słabo się pisze oraz myśli ;)
Szczepienia wywołują autyzm...hmmm...nie wiem, pewnie nie na moją, humanistyczną bardziej jednak głowę
Monia tu nie chodzi o zle podana szczepionke tylko jesli dziecko obciazone jest wadami genetycznymi szczepienia moga choroby poglebic lub uspione wybudzic (tak na chlopski rozum).
Frag a szczepiłaś na pneumo?
Frag a szczepisz chlopakow na Meningokokie?
o 2 urodzinach miałby już tylko jedną dawkę, więc chyba sie zdecydujemy.
Polsce nazywa sie to KZM, ze względu na ostatnie nasze problemy z kleszczem.
Monia - a możesz wmienić jakie szczepienia (nazwy szczpionek i producent) dostał Twój synek?
No i z tą "żółtaczką" to o tyle mnie dziwi, że to naprawdę nie jest trudno złapać. Dentysta, fryzjer (tu nawet częściej, bo u fryzjera nie wyparzają rzeczy)...
Jak chcialam szczepic pojedynczymi to lekarz mi odradzil bo w nich jest wiekszy syf niz w skojarzonych
wtedy dostala 5 w 1,engerix i prevenar
Po infanroksie DTPa bardzo młodą bolała rączka, gdzie miała podawaną szczepionkę