Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
owszem, da się obserwować, ale bezpiecznego seksu uprawiać bez antykoncepcji w tym okresie już nie.
przy prawidłowo wyznaczonej niepłodności poowulacujnej da się bezpiecznie uprawiać seks
Tobie stresy umożliwiają stosowanie MRP, u mnie stresy powodują bezsenność, wypadanie włosów i zablokowanie owulacji, na przykład na 80 dni.. owszem, da się obserwować, ale bezpiecznego seksu uprawiać bez antykoncepcji w tym okresie już nie.
Doro, jesli trafisz z FAMa do dziewczat w moim wieku prowadzacych dosc rozhulany tryb zycia i namowisz je do obserwacji, to na prawde bede Ci gratulowac.
Sorry, mało która para pozwoli sobie na takie okresy abstynencji... Nawet wśród tych par, które NPR/MRP stosuje z powodów ideowych...
A ktoś tu w ogóle coś takiego mówi?
Najprawdopodobniej, oprócz powodów ideowych, nie mają też tak wielkiej ochoty na seks jak pary, które z tego powodu nie decydują się na NPR.fv
Jaheira, Sushi, wydaje Wam się, że powody stosowania MRP to tylko albo ideologia, albo niskie libido?
Ma minusy, ale to nie jest coś, co sprawia, że są nie do stosowania. Technicznie rzecz biorąc każdy może ich spróbować.
Całe litanie minusów słyszymy na co dzień, głównie zmyślonych.
Zmniejszanie skuteczności metody.
Jeżeli ktoś zajdzie w taki sposób to przecież nie zwali tego na NPR tylko na prezerwatywę.
no ale to już naruszenie naturalności. czyż nie powinnam życ w zgodzie ze swoim libido? :)
Dla mnie taki cykl, w którym nastąpiło, któreś z tych zakłóceń jest teoretycznie cyklem straconym.
"Czas poznawania organizmu" to rok, dwa? Czy dłużej?
taki cykl z zakłóceniem jest dla mnie cyklem straconym jeśli chodzi o współżycie.