Witam... Mam pytanie do dziewczyn stosujących Linocomplex. Czy można go stosować cały czas czy tylko do skoku???? Skoro wątek o objawach ciąży to ja przy pierwszej nie kapnęłam się, że objawy które mam mogą o niej świadczyć a były już baaardzo wcześnie bo już 4 dnia fl odnotowałam napięcie w piersiach, potem już w sumie przed terminem @ stwierdziłam, że piersi mi mega urosły i sutki mi dziwnie sterczały...No teraz po 3 latach starań czekam na chociażby jeden z nich...ale jak na razie nic
A jaki Linocomplex stosujesz? Ja mam np. LINOcomplex Folicum NNKT i on jest wręcz przeznaczony dla kobiet w ciąży :) Natomiast LINOcomplex A+E+F pewnie niekoniecznie się dla kobiet w ciąży nadaje (choćby ze wzgl. na wit A). Jest jeszcze taki "zwykły" LINOcomplex NNKT, ten możesz stosować cały cykl. Na ulotce powinnaś znaleźć odpowiednią info. Pzdr!
PS. W ogóle to nie wiem, czy to odpowiedni wątek do tego typu dyskusji, więc z góry przepraszam ;)
*kejt_busz*...dokładnie ten najzwyklejszy NNKT i tam napisali, że wskazane dla kobiet w ciąży...ale doszły mnie słuchy, żeby lepiej po skoku nie przyjmować...dlatego pytam... już zgłupiałam doszczętnie... patrzę teraz na wszystko pod kątem czy można czy nie bo nawet najmniejsza głupota może zaszkodzić
Moje poczatkowe objawy to zaczely sie juz tydzien po stosunku..czyli bardzoo szybkoo...mdlilooo mnie kazdego dnia po obiedzie...jednego dnia podczas kapieli poczulam bardzo silne klocie jakby od srodka...trwalo to chwile...mysle ze to mogla byc implantacja zarodka...no i czulam wielką euforie...jakas taka radosc wewnętrzna bez powodu...piersi prawie nie bolaly..test wyszedl 27dc..ale objawy juz od ok 17 dc...moze dlatego ze to byla 4 ciaza czulam to wyrazniej..
To ja tylko juz zalogowana...;) mysle ze w pierwszej i drugiej nie czulam nic...dopiero spozniajaca sie miesiaczka..ale 3 i 4 to juz bardzo szybko wiedzialam ze cos sie dzieje..zwlaszcza lekkie mdlosci pojawialy sie blyskawicznie...no bo tydzien po serduszkowaniu uwazam ze too bardzo szybko...
Treść doklejona: 12.10.12 12:44 Ahaaa no i tak jak wczesniej mialam zylki na piersiach to wtedy nic nie mialam...sutki troszke ciemnialy z kazdym dniem i sterczaly...i to tez bardzo szybko sie pojawilo...sama bylam zdumiona ze mozna jednak miec objawy tak blyskawicznie...trzeba znac swoje cialo i sie wsluchiwac...
Mh... widzisz ja wiem o tym z perspektywy czasu, że można takowe objawy mieć bardzo wcześnie...dlatego dla mnie najważniejszy jest pierwszy czas zaraz po owu jak do 5 dnia fl nie odczuwam znaczących objawów typu napięcie w piersiach, powiększone czy lekko bolące to wiem, że nie muszę się napalać...
witajcie dziewczyny... może któraś mi coś poradzi... o dziecko staramy się 7 miesięcy, bezskutecznie. cykle mam 30-32 dniowe. dzis jest 31 dzień i okresu brak... brzuch bolał mnie już od 3 dni jak na @ ale nic pozatym .. dziś miałam zamiast okresu taki różowy, beżowy śluz... nie było tego duzo ale zauważalne na bieliżnie .... brzuch też już nie boli... a zawsze miałam dość silne bóle przed... po południu zrobiłam test , niestety wynik negatywny... myślicie, ze mimo tego może to być jednak ciąża??? jeśli jutro @ nadal nie przyjdzie... rano powtórzę test ,,, pomocy ...
Z tymi testami roznie bywa...jeszcze okres moze przyjsc..jest dosc wczesnie...rozowy sluz mam zawsze dzien lub dwa przed okresem...nie wiem czy TY tez...hmmmm....pozostalo Ci tylko czekac...trzymam kciuki:)
U mnie test zawsze mówił prawdę niestety...ale w cyklu w którym zaszłam w ciąże nie zrobiłam testu...bo aurat był to cykl kiedy się wnerwiłam i anwet witaminy odstawiłam...no ale to było 7 lat temu ...teraz od 3 lat czekam na cud...ale obiecałam sobie, że żadnych testów nie będzie...tylo w razie czego BHCG!!!
Ja przez te 3 lata jesli robiłam testy to nigdy nie miałam wątpliwości...Owszem są dziewczyny, którym już w 9 dniu fl testy wychodzą...dla mnie to dziwne...ale ponoc tak jest...więc objawy odczuwalne też mogą się szybko pojawic...Mnie się wydaje, że one się bardzo syzbko pojawiają ale wiele z nas albo nie uznaje ich za typowo ciążowe bo np. nie były w ciąży nigdy, albo nie dopuszcza do siebie myśli żeby mogły one oznaczac ciąże...
Eveke mh...jak 6 dni po owulacji może dopiero dojść do zapłodnienia??? Może do zagnieżdżenia ??? Ja pisze, że to dziwne bo bardzo często nawet beta tak wcześnie wychodzi ujemna...ale każda kobieta jest inna, u każdej inaczej to się dzieje... Ale tak sobie pomyślałam teraz... że przecież bardzo często do owulacji dochodzi przed skokiem temp. więc fl może wskazywać np. 9 dzień a skoro owulacja przed skokiem to automatycznie może wyjść ... masz rację
Ja jestem właśnie przykładem kiedy w moim szczęśliwym cyklu zobaczyłam pierwszy cien cienia właśnie koło 9 dfl :) Potem kreska z dnia na dzień stawała się coraz bardziej wyraźna a w 12dfl i 14 dfl kreska na teście była już gruba i zdecydowana
Witajcie dziewczynki Jestem w trakcie pierwszego cyklu starań. Tak słaba to ja nie byłam od jakiś 5 lat Pierwszy raz w życiu miałam też zawroty głowy (dosłownie pierwszy). Pierwszy raz też boli mnie podbrzusze przed spodziewanym okresem. Myśle o jednym ale boje się dopuścić tąmyśl do mojej świadomości, więc się gdzieś tam w tyle mózgu błąka :D Czy mogłbybyście spojrzeć na mój wykres (mam nadzieje, że dobrze go udostępniłam) i zasypać mnie swoimi opiniami, których czytanie, pozwoli mi przeżyć następne kilka dni :D [Wybaczcie chaotyczność, jestem na zajęciach i próbuje jednocześnie notować i wyglądaćchociaż trochę inteligentnie )
czy możliwe ze ból lewego jajnika około 12 po owulacji moze oznaczac ciąze??ale inny ból niz na @ i podbrzusze tez boli. prze owulacja mialam spadek temp a po owulacji zwrosła potem zmalala i dziś znowu jest wieksza. możecie skomentować moj wykres tylko dopiero pierwszy cykl stosuje to .a w dni płodne z mezem kochaliśmy sie bez gumki i nie zdązyl go wyjąć i jakaś cześc plemników została tam u mnie.testowałam wczoraj i wyszło ze nie jestem w ciąży
cześć Dziewczyny, mam pytanie do przyszłych mamusiek:) czy odczuwałyście od czasu do czasu takie bóle menstruacyjne we wczesnej ciąży? Mnie już drugi dzień z rzędu, w nocy obudził taki ból, trwał może z minutę max dwie minuty. Czy to normalne? dziś dopadł mnie jakiś lęk..ponad dwa lata się starałam o bobaska i się boję, że może coś niedobrego się dzieje. Dzięki za odpowiedź.
Cześć dziewczyny mam taki problem od trzech miesięcy staram się z narzeczonym o dzidziusia i do tej pory jakoś nam nie wychodziło aż do tego miesiąca przynajmniej taką mam nadzieje. Czemu mam takie podejrzenia?? Po pierwsze bardzo często po owu boli mnie podbrzusze jak jak w czasie @ tylko że mniej, po drugie nigdy nie bolały mnie piersi nawet przed okresem jak u niektórych dziewczyn a teraz je czuje trochę wrażliwe są sutki i po bokach, ale dodam również że nie cały czas tylko jeden dzień je czuje a drugiego już nie. Nie zauważyłam żeby zrobiły się jakieś pełniejsze ale chyba nawet narazie tego nie chce bo mój rozmiar to i tak D, po trzecie od kilku dni mam straszne zaparcia, bóle głowy, wczoraj w pracy koleżanka mówiła że wyglądam jak trup bo mam takie podkrążone oczy a ja jakbym mogła zasnełabym wszędzie gdzie się da, natomiast od trzech nocy budzę się koło 3 i stwierdzam że sie wyspałam co też mi się wcześniej nie zdażało, no i jeszcze odczuwam straszną suchość chociaż wczoraj zauważyłam troche takiej białej twarożkowej wydzieliny na wkładce. O pomiarach tempki nie mówię bo wiem że nie tak jak trzeba ją mierze i nie codziennie więc w sumie nad tym nie ma co gdybać. według moich obliczeń okres powinnam dostać w weekend sobota lub niedziela wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny stwierdziłam że wstrzymam się do weekendu. Wiem że może przesadzam ale tak bardzo chce mieć dzidziusia, że chwytam się każdej nadzieji. Proszę was o jakiej rady lub opinie to wiele dla mnie będzie znaczyć
to jestes w identycznej sytuacji jak ja :D tez powinnam dostac okresu w weekend i tez poki co negatywne testy. jutro zrobie bete jesli mnie w pracy gdzies nie wygonia trzymam kciukasy :D
Toska89-myślę że mogą być to objawy ciąży jak i też możesz sobie uroic je.Rozumiem Cię doskonale,jestem w identycznej sytuacji,również pragnę dzidziusia mam dziwne objawy,ostatnio nawet w 13dc plamiłam na brązowo:(do dr nie poszłam,testu też nie robię-boję się że będzie negatywny,czekam więc-co ma być to będzie.Nie martw się prędzej czy później zostaniesz mama.Moja kol.straciła nadzieję i właśnie wtedy gdy sobie odpuściła zaszła w ciążę:)trzymam kciuki żeby Ci się udało-żeby te objawy które odczuwasz się sprawdziły pozytywnie:)pozdrawiam cieplutko.
ja też miewałam takie bóle od prawie samego początku do ok. 7 tygodnia, ciągle wieczorami, teraz troszkę rzadziej ale jednak się zdarzają.Ginka powiedziała mi , że to normalne jeśli nie towarzyszy temu plamienie lub krwawienie i jeśli ból mocno dokucza to mogę zażyć no- spę.Warto jednak każdy ból konsultować z lekarzem.
Witam! Ponieważ dawno już nie robiłam pomiarów (10 lat) nie pamiętam pewnych rzeczy.Np czemu temperatura musi być mierzona przed wstaniem z łóżka? Potem może być wyższa? Podejrzewam ciążę, om miałam 07.10.2012 , doszły objawy typu bóle podbrzusza, piersi, a ostatnio nawet zrobiloo mi się dwa razy tak słabo i kręciło mi się w głowie, że musiałąm się czegoś przytrzymac aby nie upaść.Zrobiłam dwa testy, oczywiście - ,a dzisiaj zmierzyłam sobie tempkę, ale po wstaniu i mierzyłam 2 minuty wyszło 37,2. Czy jest to miarodajny wynik?
no cos tam z tego moze i bedzie, ja mialam om 4.10 a dopiero 2 listopada wyszla mi słaba kreska testowa. Mam podobne objawy jak ty i taka sama temperature. Powtórz test za pare dni, albo idz jutro zrobic test ciazowy z krwi - betahcg
Hej dziewczyny, mam takie pytanie bo nie wiem czy już sobie coś urajam pewnie tak ale może komuś też się to przytrafiło, czy u kogoś oprócz odczucia tak jak przed okresem czyli tkliwość piersi itd. objawem ciąży później potwierdzonym było uporczywe swędzenie skóry zwłaszcza ręce i nogi co jakiś czas nawracające czyli że nie swędzi cały dzień ale parę razy w ciągu dnia a jak się drapie to na skórze pojawiają się ale bąble po komarach ? Ja już nie wiem co myśleć zrobiłam rachunek sumienia pod kątem potencjalnej alergii na coś ale to raczej nie to bo nic nowego z kosmetyków i do diety nie wprowadziłam a generalnie nie mam skłonności do alergii i też tym bardziej problemów skórnych. Swędzi mnie już z trzeci dzień a test mam wykonać w czwartek. Więc reasumując to czy ktoś o czymś takim słyszał lub sam tego doświadczył? W internecie wyskakuje tylko chloeostaza ciężarnych - ale to w zaawansowanej ciąży.
Gumiplaczek - no jak tak miałam. Swędziała mnie głowa, ręce nogi i brzuch, masakryzcnie. Bąble mi się nie robiły, ale mnie wszystko swędziało. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z ciążą, ale fakt faktem zauważyłam, że dziwnie swędziało, nigdy tak nie miałam, a póxniej okazało się, że jestem w ciąży.
kurcze ale by było a nie wiecie czym to może być spowodowane takie swędzenie jeżeli zakładamy, że to ciąża. Ale serio swędzi mnie tak że skórę sobie wydrapuję miejscami :( U mnie na test jeszcze za wcześnie. A Ty 20080806 widziałam że zaplusikowałaś i kiedy się to swędzenie zaczęło?
Nie chce Cię tu straszyć broń Boże,ale gdzieś wyczytałam ,że swędzenie w ciąży jest jednym z objawów cukrzycy ciążowej (nie podam Ci źródla, bo teraz szukam i nie mogę znaleźć), poszukaj na necie moze masz też i inne objawy. Także jak zrobisz teścik ,warto zrobić sobie badania krwi, uwzględniajac również cukier.Niby pisali ze cukrzyca występuje od 24 tc,ale zdarzaja się też wyjątki.Pozdrawiam i życzę,żeby to nie było to!!! No i oczywiscie trzymam kciuki za dwie kreseczki ;)
Jutro chyba idę zrobić beta-HCG z krwi, myślicie że wynik będzie miarodajny (to będzie na 4-5 dni przed terminem okresu) normalnie bym poczekała ale w piątek i sobota mam imprezy i chciałabym wiedzieć czy moge się pobawić czy raczej grzecznie i o wodzie mineralnej :P Co myślicie?