Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
chyba zrobie jeszcze jeden wynik morfologii bo ostanio robilam tydzien temu a zanim znow pojde na wizyte 20 maja to beda dwa tyg wiec wyniki beda nie swieze...
A Ty annie128 masz jakieś opinie w tej sprawie?
Nie ma żadnego certyfikatu, który uprawnia ją do robienia tego badania.

Certyfikat Umiejętności skriningowego badania serca płodu (podstawowy) Sekcji Echokardiografii i Kardiologii Prenatalnej Polskiego Towarzystwa Ultrasonograficznego. I ona go właśnie nie posiada.
z Milką na USG gen byłam u dr. Fukchsa piszą że super specjalista USG ogólnie ok ale małomówny i bardzo nie delikatny badał mnie przed i robił to tak brutalnie jak na porodówce O_O
To są ludzie którzy jak My mają ciężkie dni w życiu i tak jak nam czasami się nie chce pracować .... niestety.

ale Ty chyba ich w tym momencie nie usprawiedliwiasz ??? Kurde oni mają ratować życie, to jest ich praca, nieważny jest dla nich ciężki dzień. Ciężki dzień, który można wybaczyć, to może mieć kasjerka, od której to pracy, żadne życie nie zależy.... ona może mieć nasze zdrowie i zdrowie naszych dzieci gdzieś, może nam burknąć o drobne i tak dalej. A specjalista od usg serca jest specjalistą od usg serca i ma dołożyć wszelkcih starań by wykryć ewentualne wady, bo to jest jego praca. Jemu się nie ma nie chcieć pracować, on ma pracować i to najlepiej jak może, bo od jego interpretacji może zależeć życie dziecka. 

Niestety nie wszystko da się wykryć, nie zawsze i ja wiem o tym i nie obwiniałabym za całe zło lekarzy, ale kurde nie powinno się usprawiedliwiać ich błędów ciężkim dniem albo niechęcią do pracy. A jeśli już ... jeśli lekarz jest nie wiem - chory i nie czuje się na siłach by dobrze wykonać zadanie, to powinien w imię własnego sumienia skierować ciężarną do innego lekarza, by ten rzetelnie wykonał badanie.
Dziewczyny a gdzieś w sieci mozna sprawdzić te certyfikaty?
Pomyśl, że to nie trwa wiecznie, zaraz nie będzie brzucha, nie będzie kopniaków, tylko mały człowiek na zewnątrz
I ciało wróci do formy :) Ta końcówka ciąży to niestety jest trochę upierdliwa, no ale tak to ma być