Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny ja wrócę do mojej kuchni, chcemy ją przerobić. W sumie pierwszy zamiar to było dołożenie szafek i blatu + zmywarka. Niestety trzeba dołożyć płytki (dokupiliśmy już). Meble mamy wenge front i korpus + blat trawertyn i płytki matowe beż i wenge, więcej beżu. Kuchnię robiliśmy5 lat temu, więc wtedy było super, ale mi się przejadł już ten brąz. Marzy mi się kuchnia grafitowo biała (połysk). Zastanawiamy się czy by nie kupić białych frontów do tych szafek, które mamy i grafitowy blat, ale nie chcę już płytek wymieniać, toż to musiałabym całą kuchnie od podstaw robić. Czy beż i brąz będzie pasował do grafitu i bieli??? Czy kijowo to będzie wyglądało? Poradźcie coś, plisss. Wiem, że rozwiązaniem byłby brązowy blat do tych płytek i białych frontów, ale mi się grafit marzy
Dziewczyny jakie macie schody w domu? Z jakiego drewna?
Byłam pewna, że chcę dębowe, ale oglądam ostatnio i jesion chyba bardziej wizualnie mi się podoba, trochę "zimniejszy" jest, takie mam wrażenie, w sensie koloru drewna.
I jeszcze czy któraś z Was ma tzw. schody dywanowe?
tamta przestrzeń jest idealna na wszystko co jest mało używane a nie chcemy aby się zniszczyło np w garażu.
--
skąd możesz wiedzieć jak nie masz strychu....jest ciepło ale bez przesady.... nie aż taki upał aby nic tam nie wytrzymało a poza tym jedzenia się tam nie trzyma.
ale ta część dachu i tak jest ocieplona chyba, że u ciebie jest inaczej. Nie wyobrażam sobie jednak aby niezaizdować dachu do samej kalenicy. Dach to jeden z podstawowych elementów domu
Dodatkowo mamy garaż blaszany na wszelkie pierdoły a kosiarką czy inne elektryczne sprzęty jak i motor trzymamy w garażu murowanym i ogrzewanym.
[ Szczypta skąd możesz wiedzieć jak nie masz strychu....jest ciepło ale bez przesady.... nie aż taki upał aby nic tam nie wytrzymało a poza tym jedzenia się tam nie trzyma.
Mój geodeta - kolega zużywa ok 5-6 ton w sezonie a za tonę płaci z transportem 750.
Kolejni znajomi juz zużyli ekogroszku juz za 1300 a nie wiedza ile im jeszcze zejdzie. Na slasku dużo domów jest gdzie mają piece na stałe paliwo wiec i troszkę mam znajomych, których mogę zapytać o negatywy w obsludze takich kotlowni.
Hyde a co y masz takiego do gazu, że za zadne skarby swiata bys go nie chciala?Ty wiem, że wyboru nie miałaś Hyde wiec nie pisz, ze za zadne skarby swiata bys go nie chciala.
Jezeli jednak Twój strych w lipcu czy sierpniu wyglądał tak jak teraz i przy temperaturze 30 st na zewnątrz byłaś w stanie siedzieć w takim pomieszczeniu bez okien to szacunek. Ja na bank nie dałabym rady gdy dach sie nagrzeje
Aga u niej byl po miesiacu bo miala wymiane licznika, i jeszcze sie wkurzala bo rok temu jak byly mrozy to miala rachunek po 1500-1700 a teraz tak duzo i bez mrozow wiec ogolnie mocno psioczy
Tyle ze mi sie wydaje ze to jednak chyba dosc wazny jest koszt za przesyl jednostki, przynajmniej za prad - znajomi mieszkajacy po drugiej stronie miasta maja zupelnie inne stawki na rachunkach podane niz my a taryfe mamy identyczna
--