Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kabiny sa rzeczywiscie drogie, ale mozna spokojnie taka sciane z szyby zamowic u szklarza i wyjdzie o wiele taniej.
A teraz jak wychodzę z maluchami na spacer, to nie zdążę furtki zamknąć, a już dziadek jest obok i proponuje wspólny spacer
Czy możecie mi podpowiedzieć na jakiej wysokości powinny być obsadzane okna aby dobrze komponowały się z meblami kuchennymi tzn aby nie były przypadkiem za nisko?
Kolejne moje pytanie to jakie macie - o ile pamiętacie - systemy kominowe postawiane? z czego?
u mnie na gotowo z podłogami wyszło na 86cm (blat robi za parapet) ale z tego co czytałam to większość osób ma tak 90-95cm
Jaki jest standardowy wymiar okien tarasowych 240 czy 220 ? ( to chyba podawany dokładnie jest wymiar otworu okiennego )
Na forum podczytuję sobie ale nikt nigdzie do tej pory nie podał wymiaru a widzę, że ludzie różne wstawiają nawet 250 i już nie wiem sama :(
proszę was o pomoc o ile pamiętacie taki detal w projektowaniu Waszych domów a mianowicie:
- czy wymiary otworów drzwiowych miałyście np. 90/210 czy też miałyście wymiary otworów drzwiowych podanych w świetle stolarki tzn. 90 otwór a drzwi 80-tki ? oraz jaki musi pozostać margines ścianki do obsadzenia maskownicy futryny jak otwór 90cm to boczki po ile?
W projekcie będę miała zapisane wymiary stolarki drzwiowej a nie otworów co będzie zapisane oddzielnie!
Ania no właśnie około 12cm ale na jedną ściankę czy na obie strony łącznie 12cm?
co do okien to miałaś jakoś podany współczynnik U poszczególnych okien? oraz współczynnik oddawania ciepła przez okna?
Jeszcze jedno ocieplenie poddasza: wełnę masz układaną między i pod krokwiami?