Deltim Focus - 14 kg Deltim Premier - 17 kg Emmaljunga Classic Duo - 16,5 kg Emmaljunga Edge Duo, stelaż Sport - 18 kg Jedo Bartatina Plus - 15,5 kg Jedo Bartatina Classic - 14,5 kg (kola pompowane) 11KG - kola piankowe Mutsy 4rider - 16,25 kg Mutsy Urbanrider - 16,25 kg El-Jot Carmenn Air - 12 kg Mikrus Alu-Sprint - 16 kg Roan Marita - 15,5 kg Roan Kortina - 15 kg Baby Smile SX - 16,4 kg Tako Patrol - 16,5 kg Tako Natalia - 18 kg Tako Voyager - 21 kg (mamma mia!) Implast Volant 3 - 13 kg Titi Triton - 13 kg Mikado Ox-ford Four-Three - 13,7 kg Chiccko Enjoy - 12,5 kg Bexa B3 - 14 kg ABC Rodeo - 11,3 kg Baby Welt Moon 3T - 14 kg Sawex Magical - 15 kg Quinny Speedi - 16,7 kg (strasznie ciężka gondola: 6,2 kg) HARTAN Racer XLS - 14 kg Bebe Confort Loola - 13 kg (w tym 6 kg gondola Windoo) Bebe Confort High Trek - 14 kg Bebe Confort Trophy - 16 kg Adbor Ring - 16 kg Adbor Ring Max - 20 kg Adbor Baby Lux - 20 kg Adbor Piccolino - 17,5 kg Deltim X-Lander XT - 14 kg Inglesina Magnum - 16,5 kg Kaps3 Irys II - 17,5 kg Kaps3 Cyprys Lux - 17 kg Tutek Max - 16 kg Babyactive (Wychamet) Ballerina - 14 kg Teutonia Elegance - 16,5 kg Teutonia Primus - 15 kg Mutsy 3Rider - 15 kg Retrus Basket - 14 kg Peg Perego Young - 12,5 kg Coneco Galaxy - 14 kg Prokids Venice - 18,1 kg Classic-Eko (z wiklinową gondolą) - 14 kg Emmaljunga Cerox Combi - 18 kg Inglesina Magnum na stelażu Allum - 11,3 kg Inglesina Sofia na podwoziu Comfort - 13,8 kg Peg-Perego Culla na stelażu Classe 4 Alu - 15,7 kg Casual Play S4 - 15,1 kg Inglesina Vittoria na stelażu Ergo Bike - 14,2 kg Bebe Confort Loola z gondolą Prelude - 11,8 kg Sawex magical 4x - 15 kg Inglesina Classic Ballestrino - 18,5 kg Bebecar Vector - 15,7 kg Baby Smile Axel - 10,5 kg jane nomad - spacerowka 6,5 kg + gondola-5 kg =11,5 kg! Bebecar Stylo - 19,3 kg Casualplay Vintage - 13,8 kg Jane Slalom Pro - 13,8kg
a Ja już sama nie wiem jaki model chicco kupię i mam totalny mętlik i mam dość!
W sklepie pytałam o model CHICCO CT 0.1 i dowiedziałam się, że są to z 2006 roku i nie sprowadzają ich a dzisiaj na necie patrzę i jest CT 0.1 2008 wrrrr mam wieki dylemat czy ten czy ENJOY - niby te same ale np w CT jest podgląd przez budkę na dziecko oraz daszek przedni jest przeźroczysty dużo lepiej mi się on podoba!
ciasteczko ta budka z podglądem ct01 jest bardzo ważna dla mnie przy Julce, która nie należy do dzieci spokojnych a raczej do kombinatorów :( i ten daszek podobny jak w DELTI FROGU... też super ale na stronach nie mogę znaleźć
aga wiesz co ale tutaj mam dylemat ct 01 i enjoy dlatego gdyż oba niby te same na pierwszy rzut oka ale np to okienko w górnej części budki jak dla mnie ma duże znaczenie! ciekawe rozwiązaniem jest też ta przednia część daszku ( podobnie jak w frogu ) - nie wiem tylko dlaczego np w sklepie firmowym chicco mówią, że nie ma dostępnych już modeli 2008 są tylko 2006 jak np niemieckie strony mają dostępne... ( te dwa modele różnią się między innymi tym daszkiem )
Lady my właśnie rozważamy kupno CHICCO ENJOY z łącznikiem - M już prawie przekonany - tylko musi je zobaczyć w realu - foty mu nie wystarczą no mnie również
No widzę Lady, że też masz problem. A powiedz jak wysokie sa oba te wózeczki!
Ja przespałam się z wiedzą o FROG-u i ESPIRO CITY, teraz przeczytałam co napisałaś i juz prawie jestem przekonano do ESPIRO CITY. A tak pozatym to CITY jest bardzo podobny do CHICCO tylko zdaje się że jest wyższy!
IWA nie wiem ale wczoraj oglądałam wiele wózków i chociaż w chicco trzeba się nauczyć chodzić bo się kopie o poprzeczkę dolną przy wielkich krokach to jednak jest jak dla mnie najlpszy z tych co oglądałam a było ich wczoraj dużo....
Lady - no to przestań się zastanawiać i zakup ten wózeczek. Ja zakupię BABY DESIGN ESPIRO CITY - u mnie koszt to 399zł, także taniej wyjdzie niż na allegro, a do tego w sklepie stoi właśnie ten czerwony z szarym i czarnym! Jest cięższy niż FROG, ale na pewno porządniejszy. Wczoraj spotkałam koleżankę i własnie jej synek w nim jechał. Mój M stwierdzil, że tak na zewnątrz jak widać jeszcze inne parasolki (wychodziliśmy własnie z kościoła) to ten wyglada na bardziej porządny niż te inn np . delti!
Lady - ale dlaczego taki ważny, jak różnica czy jest przeźroczysty, czy nie. Przecież w x-landerze nie miałyśmy daszka przeźroczystego i to przy mniejszych dzieciach, a teraz musisz mieć. Ja w tym ESPIRO CITY tez nie będę miała, ja bardziej nie moge przeżyć tej pionowej poprzeczki pomiędzy nogami!
Ale kolezanka mówiła, że ona nie zauważyła tego braku, mały siedział czasami zapięty, a czasmi nie. Teraz ma już 2 lata i siedzi nie zapięty, bo co chwilkę wyskakuje w wózia coby pospacerować!
Izunia oczywiscie ja juz musiałam sprawdzic ta spacerówke jak była u nas bratanica M .Nudizła sie wiec ubralismy spacerówke i troche z nia pojezdilam_FAJNNieee!!! wózek jest lekki juz z gondola a spacerówka jedna reka podniesiesz bez problemu.jechało sie fajnie a mała siedziała dumnie bo w innym wózku hihi.wyglada zgrabnie i jedna reka mozesz opuscic na leżaca oparcie ,ogólnie podoba mi sie wcale nie trzeszczy jak graco a mój jest tak eksploatowany ze juz dawno by pokazał swoje ukryte wady.o ile gondola sie okazała mała to spacerówka jest ok.i wiesz ze ona stoi sama w pionie po złozeniu?
Ciacho no właśnie wyczytałam o tym na allegro - dzięki za opinię ... Teraz pozostaje ją tylko zobaczyć w rzeczywistości Oby mój M niczego innego nie wymyślił ... Wahałam się właśnie między Discovery a Fuego i jednak druga opcja pozostanie ;D
Izunia bardzo dobry wybór a Ja jeszcze dzwonię sobie w sprawie CT 0.1 ale kiepsko - niby nowszy model a nie można go zakupić :(( no i jak coś to znajomi teraz mi z niemieć ostatecznie go sprowadzą bo będą w polsce :) a jak nie to ENJOY Fuego pozostanie :)
Myszorka ja mam obecnie taki wózek z Tako - to wózek głęboko-spacerowy jednak swoją funkcję spełnia tylko jako głęboki ... Skłamałabym, gdybym napisała, że nie jestem z niego zadowolona, no ale teraz jak chłopcy już są starsi to mają mimo wszystko mało miejsca - jednak bliźniak, który normalnie mieści się w drzwi 80 musi na czymś przybrać - więc coś kosztem czegoś ... A w dwie spacerówki to każdy ma tyle miejsca ile trzeba - normalnie głowa mnie już boli od tego myślenia ... Jeszcze dochodzi kolejna kwestia - nic nie piszą o tym łączniku na allegro - ja mam nadzieję, że jest ona za zasadzie "klik-klik" a nie na śrubki - jakoś nie wyobrażam sobie w torebce noszenia śrubokręta Piszę do nich maila - ciekawe co odpiszą ...
Lady ja już nie kupię "bliźniaka" - a to jest typowa parasolka - nie podoba mi się Normalnie jestem w stanie kupić dwie spacerówki nawet bez łącznika - chyba już świruję ...
Izunia te łączniki i skopiowany fragment wypowiedzi jednej z mam Zaczęliśmy więc szukać łączników. Chicco wyprodukował coś takiego, ale... pasuje raptem do jednego modelu wózka, którego my oczywiście nie posiadamy. Poza tym cudo to jest... skręcane na śrubki. Ponieważ połączonymi spacerówkami nijak nie da się wyjechać z domu (są szersze od drzwi o bagatela 20 cm), trzeba by latać na spacery ze śrubokrętem i za każdym razem wkręcać kilka śrubek. Wydało nam się to bez sensu. "To musi być proste w obsłudze! Klik-klik, zdejmujesz, nakładasz, fertig aus." I dzięki Basi, mamie Justynki i Martusi, dotarliśmy do strony z takimi łącznikami.Pojawił się tylko jeden malutki problemik. Łączniki produkowane są tylko i wyłącznie na Stany Zjednoczone Ameryki Północnej. Wysyłanie ich do Europy jest zakazane? Niemożliwe? Niemile widziane? W każdym bądź razie - nie robią tego. Mogą przyjąć płatność naszą kartą kredytową, ale wysłać do nas malutkiej paczuszki - już nie. Metodą prób i błędów udało nam się (tzn. udało się to mojemu mężowi) dotrzeć do producenta tych łączników. I wyobraźcie sobie, stał się cud! Producent jest w Anglii, nie ma co prawda sklepu internetowego, ale przy płatności kartą kredytową zgodził się wysłać nam te łączniki! Doszły wczoraj, są fantastyczne, lekkie, estetyczne, składają się jednym-dwoma kliknięciami. CUDO! Przedstawiciel tej firmy powiedział, że można się z nim kontaktować i on z rozkoszą wyśle więcej takich łączników do Polski
Dziewczyny, a dlaczego ten kolor na allegro jest droższy od pozastałych???? Mnie też się podoba, ale ten który ja wybrałam jest wyższy więc jednak ESPIRO CITY z uwagi na tatusia, który uwielbia z córeczka spacerować i własciwie całe popołudnia spęxcają na spacerkach jak jest ciepło, tak było już jak Oliwka miała kilka tygodni i tak pewnie bedzie i tej wiosny i lata!
Iwa -`może nie powinnam pytac, ale mówiłaś ze chcesz zmienic wozek ze wzgledu na mamę, ktora nie moze dźwigać. Czy Ty podnosiłaś do gory espiro city???